Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Didll*

tabletki a kawa

Polecane posty

Gość *Didll*

witam, dzisiaj rano przed 8 zażyłam jedną tabletkę ibupromu max jakąś godzinę temu wypiłam kawę, nie jakąś "siekierę" tylko 1,5 łyżeczki z mlekiem i cukrem, po jakimś czasie nagle zrobiło mi się tak bardzo słabo, że myślałam, że zemdleje ;/ serce waliło jak z młota po pewnej chwili wszystko się unormowało tylko ja czuję, że mam chyba słabe ciśnienie bo trochę pobolewa mnie głowa. Czy w jakiś sposób kawa weszła w reakcję z tą tabletką ? :( proszę o grzeczne odpowiedzi dziękuję.

Gość *Didll*
podnoszę

Gość kofeina nasila dzialanie
tabletek przeciwbolowych.ja czesto aby tabletka szybciej dzialala pije kawe ale nigdy nie mialam takich objawow jak Ty:(

Gość raczej ci chyba
skoczyło ciśnienie :)

Gość *Didll*
hmm mierzyłam jakieś 10 minut temu ciśnienie mam 107/71/ puls 73 , ja nie miałam jakichś zamiarów nietypowych, wzięłam tabletkę z powodu bólu brzucha a na kawę przyszedł mi smak tak po prostu... :( kurde to było straszne teraz cały czas piję sok owocowy już nawet kawy ani herbaty nie tykam tak się wystraszyłam :(

Gość raczej ci chyba
to już wiesz, że nie możesz łączyć tego :)

Gość *Didll*
wiadomo człowiek uczy się na błędach :O tableta wzięta całkiem z rana no ale jednak :( teraz martwię się, że jak znów zacznie mnie mocno boleć brzuch to już drugiej chyba nie wezmę przez tą durną kawę ... :O ale się wkopałam normalnie a czułam się baaardzo rewelacyjnie ale chyba za bardzo sobie wychwalałam samopoczucie to teraz mam :O

Gość *Didll*
czy ktoś jeszcze mógłby doradzić co takiego mogło się stać ? :( do lekarza dzisiaj już raczej nie pójdę no chyba, że coś bardzo się pogorszy :(

Gość spokojnie nie panikuj
źle się czujesz czy jak? Czasami tak bywa i może to nie miało związku z kawą?tylko zwyczajne wahnięcie ciśnienia? Nie ma co się zastanawiać, co bedzie :)

Gość *Didll*
Czuję się osłabiona. Często się zdarza, że na zmianę pogody itd, ogólnie mam słaby organizm i mam skłonność do omdleń,

Gość spokojnie nie panikuj
no i chyba trochę jesteś egocentryczką :)

Gość *Didll*
mam nadzieję... nie jest to miłe, gdy słabnę bo może mi się to przytrafić praktycznie w każdej chwili :O co jakiś czas robię badanie krwi, czasem mam niedobór żelaza ale to nic strasznego, dzisiejszy incydent sprawił, że troszkę bardziej się przeraziłam :(

kawa i tabletki zawierają kofeinę tabletka się wchłania 30 min po zażyciu tabletka osiąga największe stężenie godzinę po zażyciu czyli mówiąc miałaś za dużo kofeiny w organizmie i dlatego dostałaś palpitacji

Gość *Didll*
dziękuję na przyszłość będę wiedziała ... tylko nie wiedziałam, że taki ibuprom max i słaba kawa mogą wejść w reakcję ze sobą po 6 godz. muszę bardziej uważać chyba :(

Gość gość
Nie mozna zażyc proszków i kawy jednoczsnie,lub w malej przerwie trzeba odczekac i zjesc cos.