Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elka morelka

picie z butelki - JAK NAUCZYĆ???

Polecane posty

Gość elka morelka

witajcie, mój syn pierwsze pół roku był tylko na piersi. Niestety w sierpniu wracam, do pracy i chciałam zacząć podawc mu mleko w butli. Niestety jest taki płacz, jakby dziecko obdzierali ze skóry. Kompletnie nie chce niczego (mleko, kaszka, soczek) z butelki. Jak nauiczyć pić dziecko z butelki, bo babcia będzie musiała mu podać 1-2 porcje mleka zanim nie wróce z pracy. Prosze o rady!!!

Gość tak własnie jest jak
dziecko jest tylko na samej piersi......... no tak teraz masz problem - trzeba bylo pomyslec o tym wczesniej i wprowadzic butle przynajmniej raz dziennie tak zeby sie dziecko do niej przyzwyczailo . moze zamiast butli niech babcia poda dziecku kaszke mleczna ( lyzeczka ) a jak dziecko je obiadki ?

moze sprobuj z innym rodzajem butelki, moze nie pasuje mu smoczek? z moja tez bylo ciezko, po dwoch probach nauki z roznych butelek kupilam tommee tippee i okazala sie strzalem w dziesatke. jesli juz nic nie pomoze, to trzeba bedzie po prostu przez czas twojej nieobecnosci karmic dziecko lyzeczka. aby mleko bylo bardziej syte mozesz zagescic je kaszka. poza tym polroczne dziecko probuje juz wielu innych rzeczy i niekoniecznie musi pic z butli gdy nie ma pod reka piersi .

Gość hmmmhummm.....
Mój mały ma ttoche ponad tydzień i kiedy potrzebuje gdzies wyjść odciągam mleko i pije z butli, załapał migiem o co w tym biega, mamy butelke i smoczek Aventa, może spróbuj tej firmy?

Gość elka morelka
no tak, nie sądziłam, że będzie taki problem, bo wcześniej pił z butli (glukozę po żółtaczce, albo przy kuracji mial podawane probiotyki) i teraz nagle megabunt jak ma wypic coś z butelki. Gdybym wiedziała to bym go wczesniej przyzwyczajała..... gdybym..... obiadki i deserki je łyzeczka.

Gość elka morelka
JUz mi koleżanka wspominała o butelce tommee tippee. Może się uda. Na razie próbowaliśmy Lovi i canpol babies.

Gość elka morelka
Ściągnełam swój pokarm i w nocy jak się obudził podałam mu w butli Tommee Tippe, mały wypił i już myślałam, że idzie ku lepszemu.... niestety nast dnia nie chciał z tej butli ani mojego pokarmu ani modyfikowanego :((( mamy problem

Gość elka morelka
jeszcze jakies rady?

Gość liwii
moja mała piła z różnego rodzaju smoczków i jej nie przeszkadzał kształt a piła cały rok pierś. ale mam teraz 5 mikesięcznego chłopaka i nie wierzyłam że mogąbyć takie problemy z podaniem herbatki meczę się z nim już 3tygodnie i nie wypije ani kropli. ja myśle że od charakteru dziecka dużo zależy.

Gość aldi34
My zMichasiem zaczęliśmy próby jak miał 4 m-ce, bo wiedziałam, że niebawem wrócę do pracy. Oto jak mi się udało: - dopiero kiedy Maluszek poznał nowe smaki (kaszka, zupka podawane łyżeczką) zechciał w ogóle przełknąć mleczko inne niż od mamy, - próbowaliśmy różnych butelek, ale najlepsza okazała się Tommee Tippee, - próbowaliśmy też różnych mieszanek, ale za radą mojej mamy zaczęłam dosładzać Bebilon i to był przełom. Wiem, że to niezdrowe, ale dla zdesperowanej mamy i malca to ratunek. Póżniej wykluczyłam cukier, a Małemu umiejętność picia z butelki została. Chiałam jeszcze wyrazić opinię, że w szkole rodzenia przyszli rodzice uczą się, żeby absolutnie nie podawać butelki i smoczka uspokajacza jeśli chcą efektywnie karmić piersią. Nikt jednak nie wspomina jakim problemem może być sytuacja odwrotna - kiedzy dziecko chce pić tylko z piersi i nie wie co się robi z butelką!

Gość zielo
mam dokładnie ten sam problem...moja niunia ma teraz 4,5 miesiąca i jest na piersi a o butelce nawet nie chce myslec, nauka jak do tej pory konczyła się zawsze płaczem, wyprobowałam chyba 5 roznych smoczków i zadnych postępów. Zaczęłam juz próbowac jak mała miała niecałe 3 m-ce ponieważ miała straszne kolki, jadła nieregularnie i zanikał mi pokarm i wtedy nawet jak była bardzo głodna to butelki za nic nie chciała nawet w nocy. Dodam ze było to mleko Nan1 i wyglądało to tak jakby w ogóle nie chciała tego przełknąc - masakra, biorąc pod uwagę fakt, że nie miałam lub miałam bardzo mało swojego mleka a dziecko głodne...pokarm wrócił i teraz zaczęłam raz dziennie dawac owoce łyzeczką i nawet zjada ze smakiem, gorzej jednak z kaszką - w dalszym ciągu się krzywi na mleko sztuczne także problem pozostaje. Spróbuje zastosowac powyzsze wskazowki i moze sie uda:)

Gość tikal
elka morelka moj syn byl i jest na piersi + teraz mieszane w pewnym momencie tez krzyczal przy butelce, probowalam roznych i zadzialalo butelka canpolu + smoczek anatomiczny. Nuk tez ma takie. bylam zalamana bo mialam wrocic do pracy a on nie chcial ale na szczescie przekonal sie do tego smoczka

Gość a ja miałam tak samo
i odpuściłam butelkę :). Jak skończyła cztery miesiące zaczęłam uczyć łyżeczki - dziś pierwszy dzień w pracy, a mała najedzona. je łyżeczką pięknie - kaszki i zupki przecierowe. Pije z kubeczka doidy. W ogóle ominęłyśmy etap butelkowy.

Gość tikal
tez chcialam sobie odpuscic, ale Maly je w nocy i jak tu karmic lyzka? do tego czesto zostaje z babcia na noc

Gość xlnder
mialam ten sam problem. corka absolutnie nie chciala ani smoczka ani butli. mielsismy juz wszystkie jakiesa dostepne. ostatnio poczytalam o tomme tipy i stal sie cud. pije z butelki!!! polecam !

Tylko butelka TOMME TIPY. ja kupilam na allegro. i strzal w dziesiatke. kobieto kup bez zastanowienia. miekki smoczek i wygląda jak brodawka. dziecko sie nie krztusi. super super.

Gość a ja miałam tak samo
a dlaczego nie możesz w nocy dalej dawać piersi? U mnie wygląda to tak:między szóstą a siódmą podaję pierś. ok. 10 małą je kaszkę. Ok. 14 zupkę. W międzyczasie jakieś jabłuszko czy chrupkę. Wracam z pracy ok. 17 i znowu dostaje pierś. Na dobranoc między 19 a 20 - kaszkę. W nocy dwa razy się budzi i dostaje pierś.

Gość gosc 123
Witam was serdecznie drogie mamy, podobnie jak koleżanka również mam problem z butelka dla małego ma pół roku jest cały czas na piersi i ani smoka ani butelki jakiejkolwiek nie chce widzieć ją oczy ******ardzo dużo rozmaitych posiłków a to zupki sosiki deserki ale jak przychodzi do popicia herbatka o wodzie nawet nie wspomnę to jest horror a butelki już wszystkie wypróbowajam jak zassie to od razu wypluje jak podaje picię łyżką to zaraz jest tak samo . Doradzcię mi proszę co mam zrobić , czy jest sens dalej go męczyć? Może za popgjanie wystarcza mu tylko moja pierś? Bo cały czas jest na niej ale położna powiedziała że to tak jakby dziecko dostawało cały czas druggie danie