Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mona85

co robic??

Polecane posty

Gość mona85

hej wam:( jestem w 5 msc ciazy, a od niespelna roku spotykalam sie z chlopakiem ktory mieszka odemnie ok 500km. poznalismy sie we wiedniu gdzie oboje pracujemy zakochalismy sie i zaniedlugo po kilku msc zaszlam w ciaze.. troszke zaczelo sie psuc miedzy nami on okazal sie niezbyt odpowiedzialny poczadkowo chcial nawet zebym usunela ciaze az wkoncu 3 dni temu dowiedzialam sie ze w pl. ma drugo dziewczyne z ktora jest juz kilka lat. czuje sie oszukana nietylko przez niego ale i przez jego rodzine bo wszyscy wiedzieli co on robil i nikt mi niepowiedzial a ja tak ufalam ze nawet przez mysl mi nieprzeszlo ze moze mnie cos takiego spotkac.... teraz wiem ze bede sama wychowywala mojego synka ale troche sier boje czy dam rade czy sie niezalamie czy starczy mi sil... co mam robic, myslec, POMOZCIE

trudna sytuacja ale skoro dziecko już w drodze i to w stadium zaawansowanym to pozostaje ci tylko urodzić i załatwić alimenty :( współczuję

Gość mona85
to ze urodze to ja niemam watpliwosci mam 24 lata wiec juz doroslam do bycia matka,,, boje sie tylko czy sama sobie poradze czy moje dziecko bedzie szczesliwe??

ja spotkałabym się z tą drugą dziewczyna i opowiedziałabym jej na spokojnie o całej historii żeby facet nie próbował oszukiwać również i jej. Pociągnąć jego do odpowiedzialności za dziecko- alimenty. Poradzisz sobie. Pamiętaj zło wraca do człowieka ze zdwojoną siłą , jemu los odpłaci kiedyś za te kłamstwa

nie odpuszczaj- mu.I zapraszam do topicu-Samotna mama.pozdrawiam

dasz rade :) i jeszcze bedziesz dziekowac Bogu,ze z nim nie jestes na pewno poznasz kogos kto pokocha cie i twojego synka :) powodzenia

Gość mona85
dzieki:) tak ja sie znia niespotkalam ale zadzonilam doniej i okazalo sie ze ona omnie tez nic nieiedziala mimo ze mieszka 5km od niego... ale podejzawam ze mu wybaczy jest pusta i bez charakteru.. pozatym samej jej sie niechce pracowac atu chlopak za granica i wydaje jej sie ze jest zarobiony:(

DASZ SOBIE RADĘ!!!!!!!!!!! TAK JAK MILIONY SAMOTNYCH MATEK NA ŚWIECIE!!! :) tylko musisz w to uwierzyć i bardzo tego chcieć :) a tatusia podaj o alimenty - należą Ci się już teraz - w ciąży :) "Alimenty od ojca dziecka pozamałżeńskiego na czas ciąży i połogu Jeśli rodzice dziecka nie są małżeństwem, to matka dziecka może żądać od ojca dziecka pokrycia kosztów związanych z ciążą i porodem oraz kosztów swojego utrzymania w ciągu 3 miesięcy w okresie porodu i połogu. Ustawa mówi tu o tym, że koszty powinny odpowiadać okolicznościom (tzn. odzwierciedlać rzeczywiste wydatki i potrzeby matki dziecka). Jeśli w czasie ciąży kobieta była narażona na dodatkowe koszty np. badań czy wizyt lekarskich, to można przyjąć, że ojciec jej dziecka powinien przyczynić się do ich pokrycia. Kobieta może żądać, aby z ważnych przyczyn ojciec dziecka uczestniczył w pokryciu kosztów jej utrzymania przez okres dłuższy niż trzy miesiące. Matka dziecka może także dochodzić tego, aby ojciec jej dziecka poniósł część koniecznych kosztów, czy strat majątkowych, jakie musiała o­na ponieść w związku z ciążą czy porodem. Oprócz alimentów na pokrycie kosztów utrzymania matki i wydatków związanych z ciążą, matka dziecka może oczywiście dochodzić alimentów na pokrycie kosztów utrzymania dziecka. Trzeba pamiętać o tym, że dziecko powinno być uznane przez swojego ojca lub ojcostwo powinno być ustalone sądownie. Jeśli dziecko nie zostało uznane, a matka zamierza wystąpić o alimenty, to jednocześnie powinna wystąpić o ustalenie ojcostwa ojca dziecka." "Alimenty od ojca dziecka pozamałżeńskiego przed porodem Istnieje możliwość dochodzenia od ojca dziecka pozamałżeńskiego sumy pieniężnej odpowiadającej kosztom utrzymania kobiety przez 3 miesiące w okresie porodu oraz kosztom utrzymania dziecka również w okresie 3 miesięcy po urodzeniu. W takim przypadku wystarcza uwiarygodnienie ( a więc nie udowodnienie), że wskazany przez matkę dziecka mężczyzna jest ojcem dziecka. Uwiarygodnienie będzie polegało na wykazaniu, że matka dziecka współżyła z określonym mężczyzną w okresie, kiedy mogła zajść w tę ciążę." http://www.kobietaiprawo.pl/alimenty2.html

Gość mona85
hej wam jestem w 5 msc ciazy, a od niespelna roku spotykalam sie z chlopakiem ktory mieszka odemnie ok 500km. poznalismy sie we wiedniu gdzie oboje pracujemy zakochalismy sie i zaniedlugo po kilku msc zaszlam w ciaze.. troszke zaczelo sie psuc miedzy nami on okazal sie niezbyt odpowiedzialny poczadkowo chcial nawet zebym usunela ciaze az wkoncu 3 dni temu dowiedzialam sie ze w pl. ma drugo dziewczyne z ktora jest juz kilka lat. czuje sie oszukana nietylko przez niego ale i przez jego rodzine bo wszyscy wiedzieli co on robil i nikt mi niepowiedzial a ja tak ufalam ze nawet przez mysl mi nieprzeszlo ze moze mnie cos takiego spotkac.... teraz wiem ze bede sama wychowywala mojego synka ale troche sier boje czy dam rade czy sie niezalamie czy starczy mi sil... co mam robic, myslec, POMOZCIE