Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tabletkiYAZ

Odpis recepty, nie moge wykupic, co robic?!?!?!?

Polecane posty

Gość tabletkiYAZ

Czesc mam problem, dzis musze wykupic kolejne opakowanie tabletek YAZ i nie wiedzialam ze jesli robie odpis od recepty musze lek wykupic w tym samym miejscu. Jestem w Warszawie i nie dam rady dotrzec do apteki w ktorej wykupywalam pierwsze opakowanie....co robic? 1. Czy ma ktos odsprzedac opakowanie YAZ (wawa) 2. Czy zna ktos apteke gdzie by mi to sprzedali? (mimo odpisu z innej apteki) 3. Ktos da ginekologa do ktorego moge isc i dostane nowa recepte i nie zaplace 100 zl za samo wypisanie recepty? Prosze o pomoc.

Gość frufru
pochodz po prostu i popytaj ładnie. powiedz ze nie poinformowano Cię o tym że odpis mozna zrealizowac tylko w miejscu jego wystawienia, ze zostałas wprowadzona w błąd i że bardzo ładnie prosisz. hormony i tak sa na 100%, widać ze podstawa do wydania jest (skoro jest odpis, to musiała być recepta), generalnie w naszych aptekach np wydają w takiej sytuacji. poszukaj apteki gdzie są dziewczyny dość młode, ale nie takie młodziutkie bardzo bo to z reguły formalistki poszkolne jeszcze i boją się wydac cokolwiek bez recepty. i raczej nie idz do aptek sieciowych, bo tam sie nikt za bardzo pacjentem nie przejmuje, tylko do jakiejs małej prywatnej. co prawda bedzie to jakaś jednak uprzejmość ze strony farmaceutki, wiec nie strzelaj focha jak sie nie zgodzi wydac, bo nie powinna, aczkolwiek naciągnięcie prawa jest tu tak malutkie, że mozna się zgodzić. to tak jak uprosić policję żeby dała Ci pouczenie zamiast mandatu - moze się udac, ale nie musi.