ledowe cudeńko 0 Napisano Lipiec 8, 2009 mam pytanie, brałam zawsze Novynette potem była przerwa i znowu dostałam Novynette, wykupiłam otwieram i szook. Te stare Novynette miały oznakowanie tabletek cyferkami natomiast te zaczynają się dniami tygodnia, wiec teoryzujac jesli dzis jest sroda i dostane okres to powinnam wziasc srodowa tabletke czy poniedzialkowa ktora zaczyna opakowanie??? Gdybym wiedziala ze zmienili wyglad tych tabletek napewno bym spytala lekarza. Pomóżcie proszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość koloooopiiii Napisano Lipiec 8, 2009 to nie ma zadnego znaczenie ktora tabletka zaczniesz, oznakowanie jest tylko i wylacznie dla ulatwienia, ja zawsze zaczynalam od piewszej, jak byly stare opakowania i teraz tez zaczynam od pierwszej (poniedzialkowej) a zaczynam zawsze w sobote. Nie przejmuj sie, bierz, jak leci:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ledowe cudeńko 0 Napisano Lipiec 8, 2009 dziękuję za pomoc :))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość frufru Napisano Lipiec 8, 2009 pomyślałby kto że oznakowanie dniami tygodnia jest łatiwjesze (zawsze to lepiej zobaczyć że środową połknięta niż się doliczać czy wzięłam tę wczorajszą czy nie). masz brać od środy - zacznij brac od środowej tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ulllllaaaa Napisano Lipiec 8, 2009 ale przciez jej chodzilo o to, czy to ma jakies znaczenie, od której zacznie... a nie ma zadnego. moze zaczac od przedostatniej nawet i tez to nie ma znaczenia. to jest tylko dla wygody. wiec jak jej wygodniej brac od pierwszej, to niech bierze od pierwszej a nie, ze musi od srodowej brac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach