Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do doświadczonych

rozmiar ubrań zimowych-jak dobrać

Polecane posty

Gość do doświadczonych

słuchajcie kobietki bardziej doświadczone ode mnie, jak mam dobrać ubranie zimowe? Chcę kupić teraz na wyprzedaży coccodrillo, bo miałam w zeszłym roku i byłam bardzo zadowolona. Chodzi o kombinezon dwuczęściowy, dziecko ma rok i 4 m-ce. Spodnie nosi na 80 a bluzeczki już na 86 większość. Kurtka z coccodrillo byłaby na zimę dobra chyba 86, ale spodnie 86 to miał już zeszłej zimy. Jak wezmę ponownie ten rozmiar to będą chyba małe. syn będzie miał we wrześniu płtora roku, a 2 lata w marcu. Brać rozmiar 86/1,5 r. czy 92/2 lata? Uprzedzam, ze nie mogę kupić osobno spodni 92 i kurtki 86

też się zastanawiam nad tym :) mam synka w wieku twojego dziecka ja chyba jednak kupię na 92

Gość do doswiadczonych
wiesz, z coccodrillo chyba kurtka bedzie za duza, mariqita tez ma duza rozmiarowke, waham sie

ale te kurteczki dla dzieci z reguły są tak robione że rękawki mają tak wykończone że można je podwinąć. Weź też pod uwagę to że taki kombinezon musi starczyć mniej więcej gdzieś do marca a czasem nawet do kwietnia

Gość do doświadczonych
no tak, ale spodnie zeszłej zimy założył tylko raz, a kurtki miał jeszcze lżejsze, bo lekka zima była. Ten większy rozmiar szeroki strasznie i on tonie, jest szczupły raczej. Nie wiem ile on urośnie, sprawdzam wg sdiatek centylowych, ale to nie daje mi wyobrażenia na temat rozmiaru kurtki ;-) No i ja mam upatrzone 2 marki, coccodrillo i mariqita , z naciskiem raczej an to pierwsze. Może wypowiedzą się mamy starszych dzieci jak to było u nich

Gość do doświadczonych
zależy mi, żeby kupić teraz bo z wyprzedaży i dużo taniej, a w sezonie nie będzie mnie stać

Gość szkoda ze nikt sie nie wypowi

Gość chyba raczej tak
ja kupiłabym ten 92 bo jak to w zimie czy to rajtki czy sweterek różnie bywa jak to zima więc lepiej chyba większe skąd wiesz czy mały nagle nie pójdzie do góry