Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weganka na zawsze

CO MYŚLICIE O WEGANACH?

Polecane posty

Gość weganka na zawsze

Weganizm to rodzaj diety - odmiana wegetarianizmu, która oprócz mięsa eliminuje z diety wszystkie składniki pochodzenia zwierzęcego: nabiał, jajka, miód, żelatynę itp.

Gość Kolator
Jebani trawożercy

Gość weganka na zawsze
Przepraszam za blad . Topik mial byc ; Co myslicie o waginach . sorki

Gość Kolator
są potrzebne do bzykania

Gość To jeszcze Cie Kolator
nie zamkneli ?

Gość pathetic
to sa snoby a jak nikt nie widzi to wpie*dalaja schabowe

Gość dlaczego snoby
a co w tym niby snobistycznego?

Gość kiedys 4 lata byłam wege
i teraz znowu mysle, zeby byc wege, od kilku dni nie jem mięsa, ale miod lubie, mleko tez i jogurty, zelatyny jak jest za duzo to nie, ale ogolnie to z tgeo nie zrezygnuję

ma przyjaciółkę wegankę, jej mąż i dziecko tak samo, od ładnych paru lat... mam o nich jak najlepsze zdanie, ale za całokształt raczej niż za to, że nie jedzą nic odzwierzęcego chociaż podziwiam, bo to wymaga dużej odwagi cywilnej i sporej wiedzy żywieniowej

Gość llllaaalllla
a potel ze dzieci są niedozywione...

no wlasnie co ma wspolnego weganizm ze snobizmem? ja zostalam weganka majac 7 lat i wtedy nie bylo zadnej mody na ten rodzaj diety , a wlasciwie styl zycia. gardzono wrecz takimi ludzmi. nie rozumiecie idei weganizmu. osoby przechodzace na niego robia to z potrzeby serca. nie chca sie przyczyniac do smierci swoich przyjaciol tu na Ziemii . wiec zapewniam , ze nie wpieprzaja zadnych schabowych gdy nikt nie widzi

Ewa 33 - wiedzy żywieniowej? akurat wiedza żywieniowa mówi, że dzieciom w żadnym razie nie wolno ograniczać pokarmów pochodzenia zwierzęcego. dorośli jak chcą wydziwiać, to proszę bardzo, ale zmuszanie do tego dzieci jest co najmniej nieodpowiedzialne :O

a jakie to ma znaczenie co inni mysla o Twoim sposobie odzywiania?

chcialabym zostac weganka tyklo przerazaja mnie koszty jak sobie radzisz jak wygladana twoja dieta i przykladowy jadlospis czym sprzatasz mieszkanie jakich kosmetykow uzywasz gdzie je kupujesz i czy sa bardzodrogie

ja jakos rybek , swinek czy jajeczek nigdy praktycznie do 7 roku zycia nie jadlam a pozniej juz wcale i wyroslam na zdrowa kobiete. a wyniki zawsze mialam lepsze od wszystkozernych osob.kazdy lekarz sie dziwil i pytal mojej mamy czy nie podjadam czegos - te dawne myslenie ludzi ;) kwestia ulozenia odpowiedniego jadlospisu.

przyjaciółka juz od wielu lat jest weganką, jej synek ma 4 lata i rozwija sie ksiązkowo, mąż też na tej diecie nei wygląda na chorego robią sobie badania regularnie i wszystkie wyniki są w normie, więc proszę nie pisać, ze niejedzenie produktów pochodzenia zwierzęcego ujemnie wpływa na stan zdrowia dodam jeszcze, że mały NA NIC nie chorował, nawet nie miał kataru w ciągu tych 4 lat życia myślę, że rzetelna wiedza o funkcjonowaniu organizmu człowieka i o żywieniu wystarczy, żeby być zdrowym również na diecie wegańskiej i własnie takie ataki, jak tu sie czyta miałam na myśli, mówiąc o odwadze cywilnej rodziny mojej przyjaciółki a, no i A. ma druygie juz dziecko, urodziło się też zdrowe, ma pół roku teraz i nie słyszałam, zeby miało jakieś kłopoty zdrowotne

Gość podziwiam takich ludzi
bo sama nigdy nie zrezygnowałabym z mięsa a co tu dopiero mówić o serach, jajkach czy mleku.

jedeyny kłopot, jak dla mnie, jest wtedy, kiedy weganie idą w gości, czy chcą coś zjeść poza domem - albo muszą nosić swoje żarcie, albo mieć "świadomych" znajomych :)

to, że dziecko jeszcze na nic nie chorowało, o niczym nie świadczy, bo pewne konsekwencje mogą pojawić się po wielu latach, a poza tym, dzieci z reguły zaczynają chorować z chwilą pójścia do przedszkola. jeśli 4-latek jeszcze na nic nie chorował, to wnioskuję, że do przedszkola jeszcze nie chodzi.

Gość sprzedawca szyszek
ja mysle ze weganki to za*ebiste d*py , a poza tym maja poukladane w głowach (o ile prowadza ta diete własciwie ) i wydaje mi sie ze fajnie pachną np poziomkami albo malinkami, tak mi sie kojarzą :-p, sam jestem wege ale jako ze prowadzilem ta diete niewlasciwie to doprowadzilem organizm do braku rownowagi a rownowaga w organizmie ( i gdziekolwiek indziej ) to rzecz najwazniejsza, ze swoich obserwacji powiem tylko tyle ze czlowiek ktory rezygnuje z mięsa, na 100 procent staje sie inny, wrażliwszy na innych a z drugiej strony silniejszy, odważniejszy , otwarty, przyjazny, wogole inaczej patrzy na swiat ale to o tym juz mi sie nie chce pisac bo po pierwsze nikt tego nie czyta po drugie wszystkozercy zaraz zaczna sapac a po trzecie za duzo pisania

Gość sprzedawca szyszek
aha sa tez zeschizowane weganki ( i weganie) ktorzy wszytko mierzą, ważą ,tego nie a tego z tym nie łaczymy itp ,nie ma co swirowac ,najpiej odzywiac sie w/g 5 przemian ,kto czai o co kaman ten czai

anyżówka, mówisz jak moja mama, kobieta pokolenia powojennego, dla króej mięso i masło to były dobra najwyższe ona też ciągle wróży mojej przyjaciółce katastrofę zdorwotną, jej dziecku najgorsze choroby a męża to juz prawie by do grobu wpędziła najgorsze, że przez tyle lat wszyscy oni mają sie dobrze, a ona ciągle nie potrafi zrozumieć, że można żyć inaczej, niż ona myślę, że jesteś młodsza od mojej mamy, szkoda, że masz tak samo niereformowalne poglądy

lesna zaba z checia moge pozniej Ci ulozyc jadlospis. chociaz jesli ktos ma tendencje do tycia to na moim z pewnoscia by przytyl bo lubie duzo i dobrze zjesc :P a co do weganizmu jest on bardzo tani. w koncu takie mieso jest duzo drozsze od warzyw. kosmetyki typu maseczki robie sobie sama z owocow . jesli chodzi o inne to wybieram kosmetyki z firm przyjaznych zwierzetom. o jedzenie sie nie obawiam bo nigdy nie kupuje gotowych produktow. sama wszystko przyrzadzam. mam pewnosc , ze odzywiam sie zdrowo, nie natkne sie na zelatyne czy inne niepozadane produkty i nikt nie faszeruje mnie konserwantami

Co myślę? Dziś jadłem zajebisty karczek i trochę mi ich żal, że ich przesądy pozbawiają podniebienie takich rozkoszy.

jakich tam rozkoszy. moj orgaznim nigdy nie byl przystosowany do jedzenia miesa. jak mialam 4 lata mama jezdzila na drugi koniec polski po jakas tam kielbase dla mnie bo nic z produktow zwierzecych nie chcialam tknac. tak samo moj chrzesniak. od urodzenia buntowal sie przed miesem . teraz ma 6 lat i tez jest weganem.

No i od tego czasu mięcha nie próbowałaś? Wiesz, ja tak miałem z czosnkiem, wątróbką, czy brukselką. Od jakiegoś czasu nie dość, że mi nie szkodzi, to jeszcze smakuje.

a ja od dziecka nie znosiłam mleka i tak mi zostało na całe życie to samo z kaszą manną i kalafiorem, tudzież wątróbką

Ludzie tu jedza chleb ze smalcem i skwarkami!