Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CezaryWnik

potrzebuje dobrego speca od komputerów

Polecane posty

Gość CezaryWnik

otóż kupiłem płytę główną a mało się znam i potrzebuje skompletować do całości. 1). Jaki procek do tej płyty? 2). Nada się moja pamięć ram? moja pamięć to 256mb DDR pc3200 400mhz. a drugi to 512mb DDR pc3500 433mhz. a płyta którą kupiłem to http://www.allegro.pl/item677906588_super_plyta_d1826_lga775_pci_e_ddr_sata_cz_wa.html coś takiego. Weście mi powiedźcie bo naprawdę nie wiem. Myślałem że Pentium 4 ale tam coś piszę że ma być Pentium 4 D/Celeron D.

Gość CezaryWnik
i jak bym mógł to bym prosił o szybką odp.

Gość asia88-84
za 5 min przyjedzie moj maz to ci powie jest informatykiem i grafikiem komp.

Gość CezaryWnik
asia88-84 dzięki jak by mógł mi pomóc to wielkie dzięki

Gość CezaryWnik
help!

Gość asia88-84
co do ramu to doradzal bym dokupic nowe kosci pamieci poniewarz jesli badz jedna wieksza nie bedzie to durzy koszt bo jesli zainstalujesz te kosci kture wymieniles to morze bedzie ci ciagnol tylko na na tej mocniejszej, najlepiej jes urzywac dwuch kosci najlepiej tego samego producenta i otych samych parametrach poniewarz zawsze ciagnie ta mocniejsza, co do procesora to musisz dokupic wedlug gniazda czyli jak pisze w opisie plyty socket tam tylko doradzaja ale karzdy inny sie nada

Gość fsd
ty informatyk, zainstaluj sobie jakis slownik, tego sie czytac nie da :o

Gość asia88-84
a ty się nie czepiaj słówek to nie lekcja języka polskiego jak nie chcesz to nie czytaj bo nie do ciebie pisałem!!!!!!!!!!!!

Gość CezaryWnik
ale na tej pamięci będzie działał na pewno? a procesor chciał bym kupić taki: http://www.allegro.pl/item681801034_intel_celeron_3_06ghz_256_533.html lub http://www.allegro.pl/item680291933_intel_celeron_2_80ghz_256_533_04a_za_55zl_polecam.html ale on ma napisane 3,0/256/533 lub /2,8/256/533 a w opisie płyty piszę Gniazdo Socket LGA775 przeznaczone dla procesorów INTEL Pentium 4 HT, Celeron D, (~3400Mhz Prescott casche L2-1MB ,L2-2MB )

Gość CezaryWnik
Prescott casche L2-1MB ,L2-2MB i z tego jak mi się wydaje to muszę kupić taki z 1mb lub 2mb cache

Gość asia88-84
tak tak jak pisałem to są zalecane procesory co nie znaczy że inne nie będą działać ważniejszy jest dobór ramu

Gość CezaryWnik
Ok dzięki wielkie za pomoc, pozdrawiam

Gość qegterqsydgesd