Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nnie wiem co robićć

rATUNKU!po upadku zostało mi wgniecenie w ciele!!!

Polecane posty

Gość nnie wiem co robićć

Do szału mnie to już doprowadza. Jakieś 2,3 m-ce temu upadłam tak niefortunnie, że upadając walnęłam z wielką siłą tyłkiem o kant takiego metalowego profilu od bramu garażowej :( tak jakbym siadła sobie tylko że 100 razy silniej.Miałam wielkiego siniaka i myślałam, że na tym będzie koniec. Ale nie! zostało mi w tym miejscu wgniecenie w pośladku i to spore :( czuć to i widać :( co to może być?

Gość mysle ze to to
takanka tluszczowa sie tak uksztaltowala

Gość fbhghfgtjtfjyyyyyyyyyyyyyyyy
moze jakies masaze, jezeli to rzeczywiscie tkanka tluszczowa?

Gość nnie wiem co robićć
to nie żart :( dręczy mnie to strasznie, to wielki dyskomfort mieć coś takiego, zwłaszcza że dokładnie to czuć i widać nic poważnego z tego nie może wyniknąć?

Gość ble ble ble ble ble ble
Czy jest na sali lekarz??? może by tak d lekarza?? kogo ty pytasz? tu same kretynki siedzą, które ci nic nie poradzą :O

Gość mysle ze to to
jezeli jest to co mysle to masaze pomoga

Gość nnie wiem co robićć
w miejscu uderzenia mam jakby dziurę a zaraz obok taką "bułę" odstającą, rzeczywiście tak jakby trochę tkanki się "przesunęło" :(

Gość nnie wiem co robićć
masaże mogą to zlikwidować? musiałabym kogoś poprosić bo sama na pewno nie dam rady bo mi się słabo robi jak to dotykam,w ogóle mam wrażenie że to miejsce jest wciąż obolałe :(

Gość mysle ze to to
chyba ze to blizna jak mialas siniaka to uszkodzily sie naczynia krwionosne i moze troche ciala

Gość mysle ze to to
a juz to ci sie zagoilo calkowicie??

Gość nnie wiem co robićć
pokazywałam to mężowi, dotykał i on też wyraźnie czuje i ten dołek i tę górkę :( nie wiem, czy nie trzeba by tego przeswietlić czy coś, ale nie wiem, czy mogę, bo jestem w ciąży.I byłam już jak upadłam, dobrze że dziecku nic się nie stało! miałam wtedy czarnego dosłownie siniaka, dość długo a teraz w tym miejscu gdzie walnęłam o kant tego metalu mam taki ciemny ślad. Nawet zaczęłam już schizować o jakiejś martwicy...

Gość mysle ze to to
hmm no to jak piszesz bylo mocne uderzenie to nie dzik ze takie cos masz, w takim razie popros meza by ci to masowal moze ci ulzy ale nie wiem czy juz tak nie pozostanie.. jak masz watpliwosci pokaz to lekarzowi.. wspolczuje ci

Gość nnie wiem co robićć
no uderzenie było mega mocne :( zawadziłam się na podwórku o coś i przeleciałam dość duży kawałek i leciałam na brzuch ( o zgrozo ), nie wiem jak ja to zrobiłam, że w ostatniej chwili czegoś próbowałam się złapać,chyba ściany, że jakoś tak mnie przekręciło, że walnęłam tym posladkiem o ten profil. Płakałam z bólu chyba z pół godziny a potem nie mogłam się ruszać. Przez jakieś 2 tyg, nie było mowy o siadaniu bezpośrednio na tym posladku ani nic. Boję się, że przez masowanie mogę spowodować, że znów mnie zacznie boleć :( patrzyłam na necie ale nic nie było o żadnych takich wgnieceniach. Mam w ogóle wrażenie, ze ta "dziura" i "buła" się powiększają, ale to może dlatego że trochę stopniowo tyję, jak to przy ciąży, i tyłek mi trochę pewnie rośnie.

Gość nnie wiem co robićć
czyli co? masować???

Gość h45454778797
jk jestes w ciazy to pewnie czesto ejstes u gina a to tez lekarz wkoncu wez go zapytaj moze??g

Gość nnie wiem co robićć
nie wiem, czy gin by coś poradził...to tak, jakby nie jego działka :p będę u niego dopiero pod koniec sierpnia, bo byłam 1,5 tyg. temu. A może do przychodni? lekarz pierwszego kontaktu by coś pomogł może albo gdzieś skierował?

Gość h45454778797
to ty jestes na poczatku ciazy dopiero jak ta rzadko chodzisz??.. myslalam ze to juz jakas koncowka.. w takim razie masz racje gin pomoze o wiele mniej niz internista( ale polecilam ci go bo uwazam ze i tak jest to bardziej jego 'dzialka' niz Kafeteriam :P) . duzo zdrowka zycze dla ciebie i dzidziusia ktor urodzisz:) pozdrawim 🖐️

Gość nnie wiem co robićć
jestem w 4 m-cu (dokładnie 15tydz.). Do gina chodziłam co miesiąc plus co miesiąc badania w przychodni mocz i krew no i do radiologa na usg. Ale teraz gin kazał przyjsc pod koniec sierpnia na nast. wizytę. Właściwie to nie wiem, do jakiego lekarza powinnam iść z takim czymś :(

Gość gość
Czy to wgniecenie zostalo, czy udalo sie go pozbyc. Mam dokladnie ten sam problem po upadku na marmurowy stopien schodow.

Gość paulineczka2468
Ja mam to samo już mija 2 rok a ćwiczenia i masaże nie pomogły byłam i lekarza, powiedział że raczej nie da się nic z tym zrobić jedynie operacja plastyczna we chyba wybiorę się do chirurga może coś innego wymyśli