Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość włosołojotok

co przeciwko szybko przetłuszczajacym sie włosom?

Polecane posty

Gość włosołojotok

mam pewien problem z ktorym niewatpliwie musze udac sie do dermatologa ale zanim to zrobie chcialabym sie dowiedziec czy to ma jakis sens i czy ktos leczyl podobny problem?otoz mam strasznie przetluszczajace sie wlosy, juz po kilku godzinach od umycia tluszcza sie a skora glowy nieprzyjemnie pachnie, na dobra sprawe moglabym myc wlosy dwa razy dziennie, probowalam juz wielu szamponow ale to na nic czy dermatolog jest w stanie zaradzic?ktos mial podobny problem?

Gość myszata27
Mi też włosy bardzo szybko się przetłuszczają. Do tego są długie, co raczej potęguje ich nieestetyczny wygląd w ciągu dnia. Próbowałam różnych kosmetyków, w końcu kupiłam 2 polskie szampony. Zauważyłam pewną poprawę po tym jak codziennie używam szamponu z pokrzywą Eva Natura, a 2-3 razy w tygodniu Szamponu przeciwłojotokowego Eva Medica. Włosy faktycznie mniej się przełtłuszczają. Ale potrzeban jest systematyczność!!!! Należy jednak też pamiętać, że częste dotykanie skóry głowy pobudza wydzielanie łoju (koniec bawienia się włosami!). Stosowanie zbyt dużej ilości kosmetyków (lakiery, pianki, żele) również nie wpływa na poprawę wyglądu włosów...

Gość Matyszko
gdzie mozna kupic ten szampon - Eva Medica?

Gość smierdzielek
a co z tym zapachem nieprzyjemnym skóry glowy?czy ten szampon cos zaradzi? ma ktos jeszcze taki problem? podzielcie sie wiedza...