Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MonikaKow

ból nerki w 4 mc

Polecane posty

Gość MonikaKow

Witam. Mam pytanko. Jestem obecnie w końcówce 4 miesiąca ciąży i od jakiś 2-3 dni czuję lekki "ból" w okolicy prawej nerki. Czy któraś z Pań miała też tak??? Jaki był tego powód??? Za odpowiedzi serdecznie dziękuje :)

ja tak miałam, wtedy płod uciska nerki. Ja wylądowąłam w szpitalu w 4 miesiącu ciąży z kolką nerkową. Najpierw pobolewalo, a potem było tak strasznie, że wyłam z bolu. Mąż wyjmował mnie z wanny, bo noga aż zdrętwiała. W szpitalu dostałam drgawek z bólu. Lekarze kiwali tylko głowami, nie dawali szans na donoszenie. Do końca ciązy byłam na zwolnieniu. Dziś jestem mamą zdrowej, super rozwijajacej się 5 miesięcznej córeczki.

Ja tez mialam ostrą kolke i nikt nic nie mowil o problemie z donoszeniem... Przede wszystkim marsz do lekarza zeby zrobic USG nerki i sprawdzic jak mocne jest wodonercze. Zrobic tez badanie ogolne moczu oraz posiew jesli w badaniu ogolnym wyjdą bakterie. Wlasciwie najpierw badania ogolne moczu a potem reszta. Profilaktycznie jedz witamine C aby zakwasic mocz (bakterie nie lubia kwasnego srodowiska) lub żurawine i pij duzo wody mineralnej.