Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość werdiosa

pomoze ktos z hiszpanskiego

Polecane posty

Gość werdiosa

Mam zaliczenie na studiach ... musze to zaliczyc i bede wolna (chce zmienic hiszpanski na niemiecki, ale najpierw musze go zdac). Pon la pregunta: 1. Hoy estamos a 26.11.2008. 2. No, solo por la noche. 3. Leemos el libro. 4. Si, delante de la casa. 5. Tiene 4 dormitorios. 6. Voy a la universidad en coche. 7. Tomo un cafe todos los sabados. 8. Vivo en la tercers planta. 9. Es periodista. 10. Me ducho antes de cenar. Traduce al espanol. 1. Przepraszam, czy jest tutaj blisko jakis supermarket ? 2. Jadalnia to miejsce gdzie jemy, a w skuchni przygotowujemy posiłki. 3. Mój samochód znajduje się w warsztacie, a klucze w kieszeni. 4. Czy jest Maria w domu ? Czy jest mleko w lodówce ? 5. W kinie jest duzo ludzi. Moge zaplacic karta ? 6. W tym domu sa trzy sypielnie i dwie lazienki. 7. Czy sa wolne pokoje na przyszły weekend ? Tak, są. 8. Jaka jest cena pokoju indywidualnego ? 9) Czy może mi pan powiedzieć czy są wolne pokoje w następny weekend? Jaką ma cenę? 10) Proszę zrobić mi rezerwację. Muszę zapłacić kartą, nie mam gotówki. 11) Czy jest coś w lodówce? Nie, nie ma nic. 12) Czy jest ktoś w pokoju? Nie, nikogo nie ma. 13) Jestem głodny, jest mi zimno, chce mi się pić. 14) Ona lubi hiszpańskie filmy, my lubimy kino francuskie. 15) Co lubisz robić? Jakie są twoje zainteresowania? 16) Wejdz w tą ulicę w lewo, następnie skręć w prawo. 17) Czy może pan włączyć komputer, przyciszyć radio, zamknąć drzwi? 18) Zrób zadanie domowe przed kolacją, wyłącz radio, zaraz zaczyna się film. 19) Pożycz mi pieniądze, zabierz swój zeszyt, czekam na ciebie. 20) CO Z TYM MLEKIEM ???

oszalałas...jak myslisz ilu osobom pracuje o tej porze mózg?

Gość werdiosa
No ale nie musi to byc koniecznie na dzis. Jutro najwyzej podbije temat :)

Pon la pregunta: 1. Hoy estamos a 26.11.2008. Que dia es hoy? 2. No, solo por la noche. Duermes durante la siesta? 3. Leemos el libro . Que haceis normalmente viernes por la tarde? 4. Si, delante de la casa. hay un buzon por aqui? 5. Tiene 4 dormitorios. Cuantos dormitorios tiene esta casa ? 6. Voy a la universidad en coche. como vas a la universidad? 7. Tomo un cafe todos los sabados.Qué haces todos los sabados? 8. Vivo en la tercers planta. A que planta vives ? 9. Es periodista. Quien es tu vecino ? De que se dedica? 10. Me ducho antes de cenar.Cuando te duchas ?

Traduce al espanol. 1. Przepraszam, czy jest tutaj blisko jakis supermarket ? Perdona, hay supermercado por aqui? 2. Jadalnia to miejsce gdzie jemy, a w skuchni przygotowujemy posiłki. El comedor es sitio donde comemos, y en el cocina preparamos comida 3. Mój samochód znajduje się w warsztacie, a klucze w kieszeni. Mi coche está en taller, pero mis llaves estan en mi bolsillo. 4. Czy jest Maria w domu ? Czy jest mleko w lodówce ? Mariá esta en casa? La(chyba zenskie ) leche esta en frigorifico. 5. W kinie jest duzo ludzi. Moge zaplacic karta ? En el cine esta mucha gente. puedo pagar con tarjeta ? 6. W tym domu sa trzy sypielnie i dwie lazienki. En esta casa hay 3 dormitorios y 2 baños 7. Czy sa wolne pokoje na przyszły weekend ? Tak, są. Tiene habitaciones libres para fin de semana qué viene? Si 2 Estan habitaciones libres ......? 8. Jaka jest cena pokoju indywidualnego ? Cuando vale una habitacion personal (por noche)?

Gość werdiosa
Dziekuje Wam ogromnie 🌻

Gość bosh ile bykow

Gość podepnesiesie
A czy mi rowniez ktos moze pomoc ? Z gory dziekuje :) 1. W tym hotelu trzeba zaplacic rachunek gotowka, nie karta. 2. Czy moze mi pan powiedziec czy sa wolne pokoje ? 3. Maria lubi jezdzic na rowerze, a ja wole plywac. 4. czy lubisz filmy hiszpasnkie ? Nie, lubie kino francuskie. 5. Juan i Maria spedza przyszly miesiac w Hiszpanii. 6. Za 4 lata skonczymy studia i znajdziemy dobra prace. 7. Trzeba wypelnic druk w recepcji i zapytac sie o cene pokoju. 8. My lubimy podrozowac i jutro jedziemy na wycieczke. 9. Podniosa cene benzyny i zabronią palenia od przyszlego tygodnia. 10. W przyszlym miesiacu bedzie podatke od zwierzat. 11. Studneci beda pobierac pesnje. Nie moge w to uwierzyc.

Gość podepnesiesie

Gość podepnesiesie

Gość Sozinha
Jakby to było po portugalsku,heheh:)Teraz się tego ucze,wiele rozumiem o Wy Hiszpanie:)Adeus:)Boa notie:)

Gość podepnesiesie
Z gory dziekuje :)