Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asik7732

kupno samochodu...?

Polecane posty

Gość asik7732

zdałam na prawko ,teraz chciała bym kupić jakiś mały,używany samochodzik ale szczerze mowie ze nie mam pojęcia jak i na co zwracać uwagę przy kupnie ,wybieram się na giełdę wiec proszę o zmotoryzowanych o poradę.

jedyna rada: zabierz kogoś kto się na tym zna :)

Gość jhjgj
wez ze soba jakiegos speca bo sama nie dasz rady, mga cie oszukac, sprawy techniczne własnie jemu zostaw a wybrac mozesz jakis z turbo dieslem

Gość asik7732
właśnie problem z tym ze nie mam kogo

Gość asik7732
;-(

Gość gtfhgfh
musisz miec przeciez jakiegos znajomego kierowce :)

Gość asik7732
no mam brata którego nie mam teraz w Polsce ,szwagra tez nie ma ,mąż nie ma bladego pojęcia , kierowca jest tylko kierowcą ,a kumple mówią ze nie biorą takiej odpowiedzialności na siebie ,wiec uparłam się ze kupie sama

Gość aaa kotki dwaaa
tatę zabierz ze sobą. Jak zobaczą faceta to już inaczej wygląda niż sama laska :)

Gość aaa kotki dwaaa
albo zabierz mechanika z warsztatu :)

Gość Facet kierowca
Nie idz na giełde, bo tam głownie są złomy ściagnięte z niemieckich szrotów, podpicowane tylko trochę aby wyglądąły ładnie. A jak pójdziesz sama to na pewno zrobią cię w konia. Poszukaj lepiej w serwisie otomoto.pl sprzedawców w swoim mieście i pojeźdź trochę i pooglądj, ale nie sama. Poza tym lepiej już kupić w komisie i przepłacić, niz od cwaniaczka na giełdzie

Gość Gerry
A ja bym Ci radził, nie kupuj na giełdzie. Owszem, możesz się na giełdzie rozejrzeć i przede wszystkim na podstawie oględzin, skonkretyzuj, jakie auto Ci pasuje. Ale kupuj, albo z ogłoszenia, albo w komisie

Gość hjjgh
dobra idziesz tam i pierwsze co mowisz ze chcesz jakis mały z dieslem (rodzaj silnika, jest najmocniejszy ze wszystkich) pytasz sie czy nie był bity tz czy jest bezwypadkowy i sama dodatkowo sprawdzasz dokladnie z zewnatrz i wewnatrz, sprawdzasz czy wnetrze jest zadbane (wiadomo o co kaman), pytasz o rocznik (wiadomo ze starucha 15 latka nie bedziesz kupowac - chociaz gdyby mial diesla to jeszcze) o przebieg nie ma sensu sie pytac, teraz wielu zaniza wartosc w liczniku... pod maske nie zagladasz oczywiscie bo i tak sie nie znasz:) dobrze by bylo jakby dali ci sie nim przejechac, nawet najdrobnieszy szmer powinien ci dac do myslenia, chyba to by było na tyle

Gość asik7732
tak właśnie myślałam ze pójdę do jakiegoś mechanika i go przyprowadzę ze sobą ,pytanie tylko ile se krzyknie za to ?

Gość hjjgh
no skoro laska juz jezdzila to chyba pozna typowe i nietypowe szmery??? zreszta to sie da latwo wyczuc, kazdy wie jak ryczy niezajechany silnik...

Gość asik7732
akurat pod maską znam się jako tako najlepiej ;-),miałam instruktora który mi wszystko wpajał nie tylko te egzaminacyjne sprawy ;-)Wydrukowałam sobie na co mam zwracać uwag ,tak ładnie jest napisane i tak fachowo ze jak pojde na te oględziny (bo możne rzeczywiście giełda to zły pomysł)ale zobaczyć pójdę to będę taką wiedzą trzaskać .dzięki wszystkim ,i miłego dzionka

Gość hjjgh
heheheh to co ci pokazał instruktor to troche za mało ;) mozesz tylko stwierdzic czy wszytsko a raczej mala ich czesc jest na miejscu :P

Gość asik7732
a jeździłam jeździłam starymi 17 letnimi gruchotami i tam zawsze coś trzeszczy wrzeszczy;-)

Gość Kasittta
"idziesz tam i pierwsze co mowisz ze chcesz jakis mały z dieslem (rodzaj silnika, jest najmocniejszy ze wszystkich)" hahah widze ze laicy tu siedzą ktorym natłuczono jaki to dieselek wspaniały hahahha i najmocniejszy ze wszystkich dziewczyno powiem tak - jak nie masz pieniędzy na benzynę to faktycznie moze i diesel ale tam sie wszystko pierdzieli, turbina jak poleci i to i twoja kieszeń polecie poza tym jak na pierwszy samochód to napewno nie polecam bo napewno go zjebiesz bo jest za delikatny - wystarczy kluczyk przekręcic i potrzymac za długo a masz po świecach - poza tym jakby on był taki wspaniały to by dieslem jeżdzono na elkach stara dobra benia i tyle dziewczyno nie wiem jakie auta ci sie podobaja bo jak japonczyki to jest duza szansa ze będą dobre nawet i te 15 letnie - ale jedno wiedz napewno - ani jeden diesel nie umywa sie do beni (porównujac te same pojemności?) i nie wierz w te bzdury które polaczki wymyśliły zeby jakos tłumaczyc to ze jeżdzą traktorem a nie samochodem bo nie stac ich na benzynke:) powodzenia zycze:)

Gość Maurycy mauritius
ja tez na pierwszy samochod polecam benzynkę. I to wcale nie z małym silnikiem bo bezpieczniej jexdzic czymś co ma kopa zeby jako świerzak uciec jesli będzie trzeba i miec czym przede wszystkim - taki silniczek 1.8 powinien wystarczyc - nauczysz sie smigać jak profesjonalista i opanujesz prędkosc. Powodzenia mała - zwracaj uwagę na opony, zawieszenie jak się przejedziesz, jak chodzi sprzęgło, sprawdź tarcze i klocki czy trzeba wymienic, jak silnik pracuje, czy obroty nie spadają itp.

Gość hjmhbjm
Kasittta chyba ty nie masz pojecia :) wszyscy wychwalaja diesla, mam duzo znajomych speców ktorzy pracuja w tej branzy i diesel jest na 1 miejscu wiec dziewczynie kitu nie wciskaj bo diesel jest nie do zajechania, a jesli chodzi o elki to własnie najwiecej z nich ma diesla, chyba nie to pokolenie co?? 🖐️

Gość Kasittta
Sama jeżdzę dieslem i to tanio, bo ojciec ma plantacje rzepaku i dolewam oleju z 50% do ropy i jeszcze moc wzrasta, wiec wyprzedzam z palcem w dupie jakieś bęzynowe skody fabie czy inne dełuu

Gość Kasittta
weź sie nie podszywaj downie z dieslem - jak cie zabolało to spadaj na bambus kupic normalny samochod biedaku

Gość gfhfghfg
no i sama w dodatku jezdzi dieslem :O chyba cos nie tego...

Gość najlepsze...................
1.9 TDI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Kasittta
wy fiuty co nawet ników se nie umiecie wymyslec - u nas na wiosce too byśta od razu dostali po gembach i sie oduczyli potszywac pot innych ludziów

Gość i tak wiemy ze sie podszywasz
pod kasitte :P

Gość jokerxx
1 - benzin (jak unia opodatkuje dizla to będzie droższy) 2 - trwałość silnika, zabezpieczenie antykorozyjne blach tak na 1 rzut ;-)