Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zimny-maj

imię dla suczki

Polecane posty

poszukuję imienia dla suczki owczarka niemieckiego. przewaliłam już masę stron internetowych i znalazłam kilka fajnych: Hera, Dora, Afera, Iris, Saba, Tequila. imię dla psa (podobno) powinno być krótkie żeby było psu lepiej zapamiętać. pomożecie ?????

Gość pzu
zdecudowanie Iris

Gość naprawde nie rozumiem takich
pytan i takich dylematow. Dla mnie zawsze wybor imienia dla psa bykl jedna z wielu przyjemnosci zwiazanych z pojawienim sie nowego czlonka rodziny. Nigdy nie chcialabym zrezygnowac z mozliwosci samodzielnego nazwania mojego psa :) czym sie kierujesz (do autorki) pytajac obcych ludzi o imie dla Twojego psa?

chodzi mi o to że może ktoś podsunąłby fajny pomysł na imię. bo ja naprawdę nie wiem, przecież nie dam owczarkowi na imię "kicia" albo "Niunia"

Gość U mnie na osiedlu facet
ma owczarka (suczkę) który się nazywa... NOGA. Na początku myślałam że on go woła "noga" bo pies jest nauczony że wtedy przychodzi do nogi, ale kiedys z nim gadałam i ten pies ma tak na imię. :D Mi sie podobają proste imiona dla psów, takie typowo psie, Misiek, Burek, Łatek. Chociaż imię psa z "Czterdziestolatka" przebija wszystko - UGRYŹ. :D A dla suczki to już trudniej. Moi sąsiedzi mieli Dianę, inni Lunę. Ale to tak średnio. Z tychktóre podałaś to mi się żadne jakoś specjalnie nie podoba

Gość U mnie na osiedlu facet
Chociaz Afera jest fajne. Dobrze tez jak imie oddaje charakter psa - kolega ma Cykora. :D

Gość Pola;0
Mi się podoba: Sonia , Lara, Goldi, Szansa, Miszka

Misha to jest męskie imie więc nie nazywajcie suczek Miszka bo przez niewiedzę strzelacie wtedy gafy ;) Afera, Iris to są fajne imiona. Powinno niby zawierać tylko jedną lub dwie sylaby wtedy jest dla psa najlepsze, najlatwiejsze także jakieś dlugie wersje raczej odpadają. Każdy woli co innego ale najlepiej samemu coś wymyśleć. Hera to co druga suka się wabi, Saba i Dora to samo...

Gość barbarastraiszend
mi się poda Mishka, Brandy, Tequila, Chanel