Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pedrele

Wrocław i okolice - ciekawe miejsca na weekend

Polecane posty

Gość Pedrele

Co polecacie? gdzie wybieracie się w weekendy we Wrocławiu i okolicach?

Gość Pedrele
dobra, poważnie pytam.

Gość wrocławska dziewczyna
ladaco -----> myślałam, ze jednak jestes mądrzejszy :O :classic_cool: autorko-------> planujesz wyjechac na weekend ? na dwa dni? czy mają to byc wypady jednodniowe ?

Gość Pedrele
jestem facetem ;-) Zarówno 1 i 2 dniowe mnie interesują, na pewno nie tylko mi się takie informacje przydadzą.

Gość Pedrele
ladaco - jezeli uwazasz, ze nie obrazasz takimi tekstami innych to wyprobuj je na rodzicach. ok, wrocmy do tematu.

Gość Pedrele
no to walnij tekstem do swojej matki lub ojca z tym zoo to zobaczych jak Ci sie micha przekrzywi :D pozdro, thx mimo to, zem sztywniak :-) wrocmy do tematu.

Gość Pedrele
upam, bo jak to tak.

ladaco -----> ten tekst akurta mogłby byc zaliczony do obrazliwych , no ale nie o tym tu mowa wiec Autorze tak blisko Wrocławia to nasuwaja mi się takie miejsca jak góra Slęza , fila Ogrodu Botanicznego w Wojnowicach , zamek Książ, nieco dlaej to juz Kotlina Jeleniogórska, Kotlina Kłodzka - akurat obydwie Kotliny zwiedzalam ostatnimi czasy i tu mialabym wiecej do powiedzenia w tym temacie

Gość Pedrele
noz kurna, myslalem, ze jakies propozycje padna. az tak kiepsko jest w tym Wroclawiu?

Gość Pedrele
Dzieki Wroclawska dziewczyno :-) mozesz cos opowiedziec o tych miejscach. chyba bedziesz jedyna osoba w tym temacie, ale za to znajaca sie na rzeczy :-)

Gość Pedrele
ladaco - kryzys dotyczy bogaczy, nie nas szarakow, nie w tym rzecz, po prostu ja nie obrazam i nie chce byc obrazany :-) poza tym moglbys wymyslec cos niz zoo :-)

Wiec tak Kotlina Kłodzka : Miedzygórze z Ogrodem Bajek, Henryków z Klasztorem Opactwa Rycerskiego - tam ponoc zostaly napisane pierwsze słowa po polsku ;), Duszniki Zdrój, Polanica Zdrój z fabryką papieru 0 jak sie dobrze trafi to mozna sobie samemu zrobic papier czerpany , nieco dalej Błedne Skałki - swietan sprawa :), Kudowa Zdrój z Kaplica Czaszek . Tak na szybko to wydaje mi sie , ze nic nie pamietam , ale jak juz tam trafisz w te okolice to jest mnostwo znakow, informacji , ktore coś Ci podpowiedzą jeszcze . Zaraz spróbuje dopisac jeszcze coś o Koltlinie Jeleniogórskiej .

Gość Pedrele
Dzieki wielkie, fajnie piszesz, ale to chyba kawalek od Wro? Madusia a coz tam jest? ladaco, tez dzieki :-)

Kotlina Jeleniogórska Szklarska Poreba z Wodospadem Szklarka- urocze miejsce , Karpacz - wodospad Kamienczyk , Kosciólek Wang , maisteczko Western City , niedaleko od Karpacza park, gdzie znajdują się miniatury Budowli Swiata i nie tylko . Wszystko dokladnie odtworzone, mozna dolaczyc do malej grupy z przewodnikiem , ktory wspanaile opowiada o tych budowlach - polecam !!! osada Kopaniec - miasteczko z chyab XV wieku , mozna zobaczyc jak mieszkali ówczesni ludzie- kowal, stolarz, garncarz , itp W Sobieszowie - zmaek Chojnik - mozna wejsc na niego tzw Czarnym Szlakiem, na gorze zwiedzic Zamek , wysłuchac legendy o Kunegundzie , a przy okazji popatrzec na piękne widoki , góra Sniezka , itdddd :D

Gość Pedrele
dzieki :-) kawal dobrej roboty :-)

jeszcze coś , tuz za Lesnicą( dzielnica Wrocławia) - zamek na wodzie-kierunek Mrozów , urocze miejsce gdzie mozna fajnie poodpoczywac ;)

jak jeszcze cos mi się przypomni o miejscu blziej Wrocławia to dopiszę :)

Gość Pedrele
Super, jestes naprawde znawczynia okolic Wroclawia, dzieki, jak cos to czekam, a sam popatrze na necie za tym co opisalas tak ladnie :-)

Magda pewnie chodzi Ci o Bożkowo ;) Fajnie tam jest , ale tereny typowe do relaksu a nie zwiedzania ;)

Pedrele Dziekuje za słowa uznania:). Bywa , iż pisze ładniej , ale teraz jestem w pracy i troche wokol mnie jest zamieszania , co uniemozliwia mi się porzadnie skupic ;) Moze na spokojniei jeszcze cos z domu skrobne, albo jakas dobra duszyczka jeszcze napisze coś od siebie .

Gość Pedrele
Jestem pelen uznania, dzieki wielkie and ask for more ;-) i tak jak z pracy to niezle potrafilas sie skupic. super :-)

Gość Pedrele
hej, macie jakies ciekawe miejsca we Wro lub w jego poblizu?

Gość Ala :-P
Zamek i muzeum Piastów w Brzegu 30 minut autostradą i jesteś :) godne polecenia

Gość MandarynaLandryna
w ten weekend jest food track festiwal w hali stulecia...A poza tym super opcja pokój-zagadka! Tu masz spis we wszystkich miastach i we Wrocławiu: http://lockme.pl/ :) jest super - byłam 3 razy

Gość gość
We Wrocławiu jest co robić, mogę polecić: pokaz fontann, spacer w poszukiwaniu krasnali, wyjazd na skytower czy rejs po Odrze. Jak chodzi o nocleg to zatrzymywałam się w http://www.vanillahostel.pl i byłam bardzo zadowolona. Spełnił moje oczekiwania w 100%.

Gość gość
Zależy też co lubisz robic.

Gość gość
Ja od siebie mogę polecić też www.creatorklub.pl. Bardzo fajny klub, możesz tam dobrze zjeść i pograć w kręgle. Chodzę tam ze znajomymi przynajmniej raz na dwa tygodnie.