Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -Agatka-

Jak to powiedziec?

Polecane posty

Gość -Agatka-

Mam do Was pytanie. Moze wydac sie glupie. Jak powiedzieliscie swoim rodzica, ze chcecie wziasc slub? Zareczyliscie sie tak przy nich czy tak miedzy soba a nastepnie powiedzieliscie o tym rodzica? No i przy okazji jakie byly szczegoly waszych zareczyn (w restauracji, planowane badz nie itd)? Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Gość nie pisze się
RODZICOM a nie rodzicą :O

Gość -Agatka-
Przepraszam za blad:-)

Gość narzeczony wlazł mi do pracy
w kwiatami i pierscionkiem. następnego dnia powiedziałam o tym rodzicom... za 2 miesiące slub, w niedzielę spotkanie z rodzicami...

Gość -Agatka-
Alle faaajnie:-) Gratuluje.

Gość -Agatka-
Kurcze my nie wiemy jak sie za to zabrac:-) :-P Chyba najlepiej powiedzic to "prosto z mostu".

zalezy jakie masz kontakty z rodzicami chyba bo jak dobre to wiadomo ze opowiadasz im o tym ze chcelibyscie sie w przyszlości pobrać ja mam taki średni kontakt z mama niestety ale my byliśmy już 6 lat ja rano jak wstalam powiedzialam mamie że dostalam pierscionek od mojego, a onnaa pierscionek? a ja na to no zaręczynowy w końcu :) ojcu też tak jakoś przy okazji jak tylko przyszedł no i pytanie od ojca to ile mam kasy szykowac i na kiedy :D hehe

hehe a nastepnego dnia ojciec mnie wola i mówi : słuchaj bo tutaj jest ten pokoj kolo tego pokoju, jak by je tak poprzerabiać to mogłby być wasz a tu dla dziecka hehe dodam ze nie jestem w ciazy :D

Gość -Agatka-
No ja mam taki sobie kontakt z rodzicami, zalezy w jakich sprawach.

Gość ale poprawiacz
właśnie dałas sie nabrać i przeprosiłas za błąd którego nie popełniłaś właśnie pisze się RODZICOM a nie RODZICĄ

Gość -Agatka-
Tak myslalam.

Gość -Agatka-
Figaa a juz wyszlas za maz czy jeszcze nie?

Ahaa i chcialabym sie dowiedziec jaki mniej wiecej jest koszt wesela, dodam ze planujemy je na ok 50, 60 osob w restauracji. PS Zaczernilam sie:-)

Figaa ale Ci fajnie... Macie juz wszysto zalatwione pewnie co? A sukienke jaka masz? Szyta przez krawcowa czy kupiona?

Wszytko w sumie załatwione teraz czekaja nas papierki i biurokracja no i wybieranie fryzury, welonu dodatków takie pierdoły no i jeszcze kupić napoje i soki i wina ichyba dokupić toche wodki na zastawy bo bedzie ich sporo :D suknia już zaklepana nie szyta, gotowa. No i wielkie oczekwianie :)

Az Ci zazdroszcze. Najgorsze te formalnosci. A jak bylo z terminami? Duzo wczesniej zalatwiliscie? Bo z tego co wiem to w moim miescie, w kosciele wiele terminow jest juz pozajmowanych i trzeba raczej je rezerwowac duuzo wczesniej. Na dodatek nie mam kursu przedmalzenskiego. Te wszystkie formalnosci mnie przerazaja...

gorszym zalatwieniem terminubyło dla sali i orkiestry do kosciola poszlismy troche mniej niz rok przed slubem zeby sobie zaklepać i termin i godzine przynajmniej mieliśmy z głowy. sale rezerwowaliśmy na 1 rok i 3 miesiace przed slubem i orkiestre też i już było duuu zo pozajmowanych terminów chcac wybrac to co sie upatrzylo trzeba sie streszczac

Gość 100 pewnosci
Z tego co wiem kultura wymaga by po zaręczynach udać sie (razem) do rodziców narzeczonej i powiedzieć im razem a następnie do rodziców faceta.

Nasze zaręczyny nie były planowane, ale ja się domyślałam:) Bo kto by zabierał dziewczyne na sylwestra do Paryża i tak o sobie siedział przed wieżą Eifla:) I tam właśnie mój ukochany mi się oświadczył:) Po 00.00 :) No i jak przyjechałam do domu to od razu mamie się pochwaliłam, że się zaręczyliśmy. Mój kupił dla mamy kwiatki i tak się skończyło. Obiad zapoznawczego dla rodziców nie było bo się znali już dawno:) Ślun 19.09.2009:) Sale, orkiestre, kamerzyste z fotografem i kościół rezerwowaliśmy w lipcu 2008, a umowy z zespolem kamerzystą salą podpisywaliśmy w pażdzierniku 2008, no i do księdzia też się w październiku wybraliśmy:)