Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

co podawac dziecku oprocz mleka

Polecane posty

dzidzius skonczyl 4 miesiace.czas na nowe posilki......na noc podaje mu kaszke mleczno-ryzowa (bananowa).myslalam,ze jak zje taki posilek to przespi mi cala noc....a tu nic.wstaje w nocy. Co podajecie dzidziusiom? moze jakies kaszki manny,kleiki? sa jest syte dla dziecka?

Gość lalolaa
mozesz wprowadzac powoli sloiczki-zupki i deserki zamiast jedneg posilku dziennie na poczatek wystarczy kilka łyzeczek na noc mozesz podac mleko z kleikiem ryzowym albo kaszka nie jest powiedziane,ze dziecko przespi cala noc raz pospi do rana raz sie obudzi a to bedzie mu mokro, za goraco albo za zimno albo poprstu potrzebuje sie napic mozesz tez zaczac podawac soczki

Gość gagagahjajancuc
ja nie podaje kaszki na noc,ale jako drugi posilek w ciagu dnia, dodaje czasami utarte jabluszko, gruszke albo po prostu daje mu owocowa kaszke. Na kaszke manne to chyba troche za wczesnie bo glutenu nie wprowadza sie po 4 miesiacu a pozniej. Moze ma za malo drzemek w ciagu dnia? Ja od 3 miesiaca robie malemu stala drzemke po popoludniowej butli w lozeczku i od tego czau przesypia noce nawet po 10-11 godzin. Rano-wstaje o 7.00-dostaje mleko-ok.230ml, bawi sie w lozeczku, ma drzemke ok.godziny, wstaje, ok.10.30/11.00 dostaje mleko(200ml) z kleikiem, potem sie bawimy, drzemka w kojcu przez ok.pol godziny i spacer az do 14.00, wracamy do domu, mleko-200 ml i do lozeczka-spi 1.5 godziny. Potem budzi sie, bawimy sie znow, zjada butle 200ml, spacer do 19.00, potem kapiel, butla 230 ml i do lozeczka o 20.00. Ma 5 miesiecy.