Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JestemZrozpaczona

PORÓD PRZEDWCZESNY - WILGOĆ POMOCY!

Polecane posty

Gość JestemZrozpaczona

Witam. Jestem w 29 tygodniu ciazy. Od 2 tygodni mam zagrozenie porodu przedwczesnego. Jestem na tabletkach 2gi dzien. Dzis od kilku godzin "wylewa" sie ze mnie jakby woda? Wydzielina przezroczysta, bezwonna. Prosze, powiedzcie, bo naczytalam sie o odchodzqacym czopie, o wodach plodowych. Zglosic sie do szpitala? Co robic? Co to moze byc|?!

Gość do szpitala
!!!

Gość ....................89
Ty pędź do szpitala Najprawdopodobniej to wody Ci odchodzą

Gość JestemZrozpaczona
bOZE WIEDZIALAM, ZE TO nic dobrego :( biore od 2 dni tabletki dopochwowe NYSTATYNA ale bralam je juz pare miesiecy temu i po nich byly uplawy zolte (resztki tabletki). MUsze zaczekac na chlopaka do 22 bo nie wydostane sie z wioski :( teraz leze. Jak sie boje :( to dopiero 29 tydzien

Gość unapalonablanka
a co sie dzialo wczesniej, ze zagrozenie porodem przedwczesnym....?? no i sie nie denerwuj przede wszystkim.... 29tc to juz dziecko do uratowania, po pierwsze, po drugie, moze to nie wody, a jesli nawet, to w szpitalu maja metody by akcje zatrzymac.... saczenie sie to nie odejscie....

Gość manna30
Kobieto nie zastanawiaj się tylko bierz torbę i w te pędy do szpitala!!! To nie my studiowałyśmy medycynę i nei nam oceniać co się dzieje, ale w takim przypadku jak najszybciej powinnaś skonsultować się z lekarzem i to w szpitalu!!! Przecież jak to na dodatek od dwóch dni odchodzą Ci wody płodowe to życie Twego dziecka jest zagrożone!! ja też myślałam, że prawie dobe odchodzą mi wody płodowe, zadzwoniłam do swego lekarza, on od razu nakrzyczął na mnie i kazał jechać do szpitala. tam po serii badań okazało się, że to jednak czop taki obfity mi odchodził. jednak tego samego dnia urodziłam. i było to w 39 tc. Ty masz dopiero 29, więc nie czekaj na nic a leć się upewnić co się dzieje. Trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki

Gość zadzwon chociaz do gina

Gość Wieloródka
To będzie raczej czop, ale nie czekaj na chłopaka tylko szukaj kogś i niech Cię zawiezie do lekarza lub szpitala !!! Martw się lepiej na zasas o dzidzie, bo pozniej mozesz płakać. Trzymamkciuki aby wszystko było ok ;)

kiedy czop odchodzi to tez moze byc porod,nie czekaj,jak nie ma cie kto odwiesc top zadzwon po karetke,lepiej dmuchac na zimne

jestem po szkole rodzenia, czop śluzowy jest wielkości i konstystencji białka jaja kurzego, jeżeli jest bez krwi to znaczy że szyjka się nie rozwiera, czy coś takiego z ciebie wyleciało?? mogło wypaść jednorazowo albo po trochu przez kilka dni ?? w razie czego nie czekaj tylko dzwoń po pogotowie, dziecko w tym \"wieku\" można bez problemu uratować więc się nie denerwuj :)

Gość JestemZrozpaczona
Czekam w izbie przyjec. Podłącza mnie pod ktg. Poźniej wizyta lekarza i badania. Przyjmują mnie na obserwacje 3dni. Trzymajcie kciuki! Tak sie martwię. Ciagle mam skurcze i cos ze mnie leci! Lekarz poród odbiera jakiejś kobiecie. Odezwe sie jeszcze :(

Gość roxa252
Daj znać jak sie sytuacja rozwineła ??? Mam nadzieje ze bedzie dobrze - Trzymam mocno kciuki

Gość ZrozpaczonaJestem
Położyli mnie na ginekologie. Zrobili usg. Serduszko bije:) te uplaWy prawdopodobnie od grzybicy. 3 dni obserwacji. Ps. Bede miec córeczkę, a tak chcialam chłopaka. Teraz pragnę jeszcze chodzic w zdrowej ciąży z mala :)