Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciekawska2103

Dermatolog!!! Trądzik !!!!

Polecane posty

Hej :) 2 dni temu byłam u dermatologa. Przepisała mi antybiotyki (w tabletkach) i żel DUAC! Stosował ktoś z was już ten żel? Jak długo się go trzyma na twarzy? Ja stosuje na noc (rano zmywam) i tylko miejscowo nie na całą twarz. i najważniejsze pytanie: Jade za 9 dni nad morze...oczywiście jak dopisze pogoda to będe się opalać...słyszałam że niby nie można się opalać gdy stosuje się Duac??prawda?! No ale nawet jak go zmyje i pójde się opalać to też nie ?? dermatolog nic takiego mi nie powiedziała...byłam u niej 3 min i tylko recepte dała...

Nikt z Was nie był NIGDY u dermatologa? Nie zna takiego żelu? Szukam w necie ale na moje pytania nie znalazłam odpowiedzi...:(

Gość aziii
A jaki antybiotyk dostałaś?

Gość nie stosowałam tego żelu
chociaż to dziwne, bo myślałam, że przerobiłam już wszystkie dermokosmetyki i wszystkie możliwe maści i żele od dermatologa :) na pewno przy większości preparatów z jakimś aktywnym składnikiem nie powinno sie wystawiać twarzy na słońce, bo bardzo często robią się przebarwienia, najlepiej przed wyjściem na plaże w ogóle nie stosować żadnej maści ani żelu, tylko jakis bardzo delikatny, nietłusty krem z ochronnym filtrem

Gość aziii
sprawdż w ulotce,czy ten antybiotyk zawiera tetralysal albo tetracyklinę.Jeżeli tak to nie możesz się opalać