Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Powiem wam cos...

Polecane posty

Gość baba o żelaznych zębach
bardzo sprytnie Depeche15... teraz czas na dalsze kroki w poszukiwaniu prawdy. Ufam że dojrzysz i nie dasz się kupić. Kto wie może kiedyś Polska jeszcze będzie Polską, jeżeli są takie osoby jak ty to jest wciąż szansa.

hm... w sumie to duzo ksiazek ma jakies drugie dno ktorego jako dzieci nie widzielismy. np. alicja w krainie czarow byla napisana przez pedofila. ale to i tak jedna z moich ulubionych.

Gość baba o żelaznych zębach
dlaczego pedofilem, co to ma wspolnego z ksiazka?

pewne sugestie, szalona ksiazka w ogole. dlaczego pedofilem? nie wiem. wiem tylko ze cala ksiazka napisana zostala dla jednej z jego fascynacji o imieniu Alicja.

Gość żelazo stal i pył
to nie o samą Alice Liddel chodzi czyli tytułową Alicję Carroll był znany ze swej sympatii jaką obdarzał dziewczynki, wiadomo też, że zazwyczaj tracił nimi zainteresowanie gdy dorastały do 13, 14 roku zycia nalegał na rodziców aby mógł je fotografować bez opieki innych dorosłych (nawiasem mówiąc robił dobre fotografie i rzeczywiście choćby sama A. Liddel jest na znanym zdjęciu przesycona jakimś erotyzmem, zalotnością) z drugiej strony lubił oglądać akty dojrzałych kobiet z punktu widzenia obyczajowości wiktoriańskiej Anglii był dziwakiem, co najwyżej o nieco niestosownych pomysłach, zachowaniach z tego co czytałem, nie ma żadnej relacji o jakiejkolwiek akcie seksualnym z którąkolwiek ze znanych mu dziewczynek, ani tym bardziej o stosowaniu przemocy niewątpliwie facet miał jakiś problem trudno jednak zawyrokować, czy był aktywny, czy kiedykolwiek przekroczył granicę pomiędzy fascynacją a działaniem pod wpływem żądzy