Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zola1987

kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość zola1987

kiedy najlepiej przebić kolczyk w pępku??? jak długo nie można się opalać i kapać w jeziorach etc i najważniejsze jak bardzo boli????

Gość ona d
piszcie piszcie!!! tez ciekawa jestem ;)) mam ochote sobie przebic ;d i ile to kosztuje??? przebijał ktos sobie sam??? ;)))

Gość lisiaca z czarnobyla
Ja przekłuwałam w sprawdzonym studiu. Zapłaciłam ponad 100zł ale dostałam porządny kolczyk i zabieg odbywał się w naprawdę sterylnych warunkach. Sama bym sobie tego nie zrobiła, i nie dałabym podziurawić swojego ciała dla jekiegoś amatora (moja koleżanka PIELĘGNIARKA zrobiła kolczyk dla mojej przyjaciółki- efekt: nie dość że wyszedł krzywo, to ranka babrała się parę miesięcy!!!!)Nie wspomnę już o możliwości złapania jakiegoś wirusa- nie piszę tu już o HIV ale o WZWB i C (patrzcie więc czy w studiu jest autoklaw do odkażania albo czy używa się WYŁĄCZNIE jednorazowego sprzętu). Co do bólu- mi bolało porządnie, i nie ma co się dziwić jak fałd przekłuwa się przyrządem (rodzaj igły pustej w środku; taka kaniula) grubości wkładu od długopisa. Gojenie- piercer zabronił mi to moczyć co najmniej przez miesiąc. Kąpiele wyłącznie pod prysznicem i jak najkrótsze! Dopiero po pól roku mogłam kąpać się w wannie (i faktycznie- ranka goiła się ponad pół roku!!!). Obowiązkowa jest też codzienna pielęgnacja- przemywanie Octeniseptem a (nie jakąś wodą utlenioną!!!) lub solą fizjologiczną. ja od czasu do czasu używałam też spirytusu salicylowego. Odradzam stosowanie tribiotyku (dopuszczalny tylko w przypadku nadkażenia!!!!) Aha- uprzedzam że przez kilka tygodni ranka nie wygląda zbyt atrakcyjnie. Ba- nawet nie powinno się jej odsłaniać by jej nie zainfekować(!) A przez pierwsze dni wykonywanie skłonów mocno boli:P