Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Goskaaaa

Guzek przy uchu

Polecane posty

Gość Goska16
mam to nadal.......już ponad 2 tyg... do lekarza jednak się boje iść.... wiem, że muszę....

Gość ja tez mam guz na kosci
za uchem zrobilmi sie w kwietniu tzn zauważyłam go w kwietniu, poszlam do lekarza, dostalam antybiotyki najpierw jedne potem kolejne... nie pomogly guz sie powiekszal a ucho nie przestalo bolec . miesiac temu poszlam znowu do lekarza bo mi cala strona twarzy spuchla, najpierw podstawowe badania, bardzo wysokie OB, usg, skierowanie do onkologa diagnoza mięsak zalecenia operacja + chemia... idz do lekarza kobieto!

Gość Goska16
za uchem? Ja mam koło ucha... a to co innego... wiem, że powinnam

Pan który napisal tutaj, ze wezly nad obojczykiem to na bank ziarnica powinien isc sie leczyc - na chorobe umyslowa. Nie wiem skad czerpie takie "nowiny", ale pewnie z gazetki rozdawanej w TESCO. Wezly nad obojczykiem ludzie czesto maja wiele lat i nie maja zadnej ziarnicy, te wezly pojawiaja sie kiedy jest np. zapalenie w obrebie gardla i klatki piersiowej. Moze to byc zapalenie pluc, oskrzeli, gardla- wszystko co zwiazane z chorobami w tym rejonie, moze to byc bakteria, pasozyt w przewodzie pokarmowym...albo rozne odmiany raka, ale nie tylko ziarnica a takze rak pluc. Poza tym wezly nowotworowe maja powyzej 1 cm, sa twarde i rosna ! Prosze nie pisac bzdur bo straszy Pan ludzi.

Gość pytalska katarzyna
Od tygodnia wyczuwam przy uchu gulke na rzekomo prawej śliniance. Boje sie raka. Wyskoczylo to tak nagle. Co to może być? Jest szansa ze to zginie?

Gość Matt

Może to być guz ślinianki przyjaznej. Najczęściej jest to nowotwór łagodny. Usuwa się go operacyjne.

Gość Matt

Może to być guz ślinianki przyusznej. Najczęściej jest to nowotwór łagodny. Usuwa się go operacyjne.