Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lusi24

Guz tarczycy.Letrox 25

Polecane posty

Mam pytanie. No więc w tamtym roku w maju wyczułam guza.W grudniu miałam biopsję i okazało się, że to guz obojętny więc moja endo stwierdziła, że zastosujemy leczenie Letroxem 25 i może się wchłonie.Moje pytanie jest takie czy można starać się o dziecko podczas kuracji i brać te hormony w ciąży?? Wizytę mam dopiero za miesiąc, a dni płodne już jutro.Może ktoś z was spotkał się z tym problemem.Proszę o podpowiedzi

Gość Gigi30
Ja mam niedoczynność już 6 lat. Teraz już wiem, że tabletki będę brać do końca życia. Podczas starań i w ciąży hormony tarczycy należy przyjmować BEZWZGLĘDNIE!!! Od tego zależy zdrowie twojego dziecka! Wg mojej lekarki, prawidłowe TSH: do 2,5. Przyjmowane leki nie mają wpływu na płód. Ja birę letrox 50 od pon. do pt., 100 sob. i niedziela. Pozdrawiam.

Tylko, że ja mam tarczycę zdrową,tzn oprócz guza.Nie mam niedoczynności ani nadczynności.Letroxem leczę tylko guza.No właśnie ja czytałam, że nawet trzeba zwiększyć dawkę w ciąży.Narazie biorę 1,5 tabletki co rano i tak jeszcze rok albo 2.Jak się nic nie zmieni będę musiała iść na operację:(