Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezrobotnydetektyw

nie uważacie tak przypadkiem, że JEDYNĄ szansą

Polecane posty

Gość bezrobotnydetektyw

uratowania Michael Jacksona byłyby... ELEKTROWSTRZĄSY a nie żadne kłucie w serce? W sumie cardiac arrest to nie zawał - a wszyscy zawał, zawał. To rozrusznik popsuty, nie? No to elektrowstrząsy, żeby...zaskoczył. ??? Mam rację?

Gość hiecbbcdsbc
cardiac arrest to zatrzymanie akcji serca, dosłownie...

Gość bezrobotnydetektyw
Krążenia nagłe zatrzymanie. Powiedzieli, że miał zatrzymanie nagłe akcji serca (???) Prowadzi pierwszą pomoc dla nie oddychających i jak rozumiem 4 razy dostał szprycę w serce. Ale co? Zawał to OBUMARCIE komórek serca wskutek niedopływu krwi - różne powody - CHOLESTEROL najczęściej czyli powikłanie wieńcówki. No trudno chudego jak szczapa Dżaksona podejrzewać o ...otyłość. Cholesterol w takiej szczapie? Musiał mu wysiąść rozrusznik. No to elektrody powinny być nie? Żeby zastymulować pracę serca. Nie wiem. No nie jestem lekarką , ale na logikę. Może myśleli że ma zawał? Ale w końcu mają komp to zaraz widzą jak wygląda obraz serca. W końcu USA, nie?

Gość bezrobotnydetektyw
Mnie sie wydaje on miał gospodarkę jonową krwi zaburzoną i jemu rozrusznik poszedł. Tak na logikę. Nic nie pasuje innego, a tak to pasuje. Niby miał zyły zniszczone w ramionach no ale to trochę od serca jest i nagle śmierć. Eeeeeee tam - to by nie umarł. Bez sensu.

Gość bezrobotnydetektyw
Karetka po pół godziny... brak pulsu, serce nie pracuje. W Polsce zaraz zawał. Ale mi nie pasuje zawał. Za chudy. Choć może i zawał?

Gość hiecbbcdsbc
ponoć miał anoreksję, mało jadł, to pierwsze siada krążenie...

Gość już tłumaczę
szpryca w serce to prawdopodobnie adrenalina podana dosercowo. Działa od razu u miejscu podania.

Gość bezrobotnydetektyw
No adrenalina w serce? I co? Musisz IMPULSY ELEKTRYCZNE wyindukować. Po co Ci szpryca hormonem? Na co? Stymuluje rozrusznik? Musieliby mu wyciągnąć serce i zbadać rozrusznik. No ale miał już sekcję. Chyba wiedzą co robią. Adrenalina działa DO KRWI, WE KRWI. Po co ci adrenalina jak poszedł rozrusznik? Generuje jego pracę? Nie znam się aż tak dobrze...

Gość już tłumaczę
myślę, że podali mu szprycę z adrenaliny + elektrowstrząsy. oni wiedzą jak reanimować człowieka, lepiej niż ty. Myślisz że mu elektrowstrząsów nie zrobili???

Gość już tłumaczę
Adrenalina przyspiesza akcję serca. ale jeśli jest podana do krwi, musi upłynąć kilkanaście sekund zanim trafi do serca, prawda? jak podasz do serca to działa od razu. Proste???

Gość bezrobotnydetektyw
No ale moim zdaniem źle mu dali tę adrenalinę. Mieli mu przyłożyć elektrody jak to nie działało. 4 zastrzyki - bez przesady. Widzę po jednym czy coś działa. Działali jak słonie z Afryki. Powinni iść siedzieć tak jak i Dżekson. To się podaje jak masz coś z hormonami może, a on miał chyba jony zaburzone to musisz elektrodą moim zdaniem a nie chemią. MOJE ZDANIE. I zabili go świnie jedne. Nie jego pierwszego i nie ostatniego, ale...

Gość już tłumaczę
adrenalinę dosercowo podaje się w przypadku śmierci klinicznej.

Gość bezrobotnydetektyw
Moim zdaniem mieli prąd przyłożyć, żeby ruszyło. Inaczej by musiał coś na tym sercu mieć. Nie wiem COŚ z tej sekcji powinno wyjść. A drugie diody po wydobrzeniu miał mieć przyłożone do mózgu - po uprzednim ZNIECZULENIU OGÓLNYM. Ale wykończyli go adrenaliną. Tak myślę....

Gość już tłumaczę
4 zastrzyki, bo jego stan był tak cięzki, że nic nie działało. poczytaj sobie trochę na temat reanimacji, a nie wkurzasz ludzi na forum. Na pewno mu elektrowstrząsy zrobili! albo masaż serca, przecież nie wierzę. A adrenalina była po to, żeby pod wpływem elektrowstrząsów serce ruszyło.

Gość bezrobotnydetektyw
No to by był w śpiączce jak miał śmierć kliniczną i albo by się wybudził albo nie. Przecież on nie miał chorej tarczycy. CZĘSTO vilitigo rozwija sie na bazie zaburzeń hormonalnych, ale on nie miał zaburzeń hormonalnych. Czy on w ogóle miał vilitigo? To po pierwsze. Lupus , który sie cofnął miał... też podejrzane. Może on był cały po prostu...POPARZONY CHEMICZNIE chemicznymi wybielaczami? I tyle.

Gość bezrobotnydetektyw
Ale nie pisali, że mu robili elektrowstrząsy. Zabili Majkela i tyle. I przez nich jest w piekle. A najbardziej przez siebie - po co sie wybielał. I tak jest cały czarny.

Gość już tłumaczę
czy ty wiesz, co to jest smierć kliniczna????? Czy ty odróżniasz śmierć kliniczną od spiączki???? Nie chcę mieć z tobą do czynienia, jak kiedyś padnę na ulicy i trzeba mnie będzie reanimować!

Gość bezrobotnydetektyw
Gdzie jest choć jedna linijka że mu elektrowstrząsy robili na sercu czy masaż serca (masaż serca to nie wystarczy jak poszedł rozrusznik - musisz prąd wytworzyć - chyba to rozumiesz).

Gość już tłumaczę
i przestań prowokować, albo się doucz, bo twój brak wiedzy poraża.

Gość bezrobotnydetektyw
To po co go reanimowali ponad godzinę jak pisze, że ma to sens 4 minuty w przypadku śmierci klinicznej? Może miał śpiączkę po prostu i serce nie pracowało.

Gość już tłumaczę
a po co mieli pisać o czymś oczywistym?

Gość bezrobotnydetektyw
Nie mogli go podłączyć do jakiejś maszyny, żeby mu serce biło przez maszynę? W USA nie mają takich rzeczy? jakieś pierdy.

Gość bezrobotnydetektyw
A zastrzyk z adrenaliny nie jest czymś oczywistym? Kosztuje więcej niż maszyna z tlenem i sztucznym rozrusznikiem?

Gość już tłumaczę
a wiesz, po jakim czasie bez dopływu tlenu mózg człowieka umiera? Wiesz co to jest śmierć pnia mózgu? Poczytaj i się dowiesz.

Gość bezrobotnydetektyw
przecież jak jest szpital to jest OIOM - tam masz takich właśnie Dżeksonów. I se leżą i leżą i wszystko jest za nich robione. Maszyna wszystko robi - oddycha, serce bije z maszyny. Tak mieli postąpić. Tak widzimy na filmie. Najwyżej by była ciągła linia na wykresie, a oni jakieś zastrzyki z adrenaliny...podejrzane...

Gość bezrobotnydetektyw
No kilka minut - no ale to po co go godzinę męczyli? Zastanów się. W sumie umarł bo go za późno znaleźli i cześć. Czy on miał zawał? Umiesz mi to powiedzieć?

Gość bezrobotnydetektyw
OSTRY DYŻUr - tak właśnie powinno być, a oni go no nie wiem... ZAKŁULI. Taka prawda. Zakłuli go na śmierć.

Gość bezrobotnydetektyw
Za późno go znaleźli , nie? Pewnie elektrowstrząsy też by nic już nie dały. Miał już byc w szpitalu. No umarł i finał.