Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ally-20

DLACZEGO Z DIAMENTEM

Polecane posty

Mam pytanie dlaczego utarła się, że pierścionek zaręczynowy musi być z diamentem?? Czy nie można mieć 4 razy ładniejszego pierścionka nie z diamentem, a za tą samą kasę? Przecież pokazujesz pierścionek na palcu a nie certyfikat. Ja już wolałabym mieć ładny pierścionek z innych kamieni, a nie jakiś \"tandetnie wyglądający\" z diamentem. A Wy co sądzicie??

Gość diamentowaaa
a moj (Christ)jest z 9 diamentami z bialego zlota i jest cudny,a nie tandetny

Gość leśny ludek
Nie chodzi o to, żeby Kasia byłą zazdrosna i żebyś pokazywała certyfikat. Ale o to, ze diament to najtwardszy minerał i symbol trwałości.

\"tandetnie wyglądający\"????????????? Równie dobrze można powiedzieć to samo o 4 razy ładniejszym z innymi kamieniami.Każde oczy patrzą inaczej, a leśny ludek ma rację.Pozdrawiam

chodzi mi o to, że mam wrażenie, że to jakiś taki przymus. Że jak pierścionek to tylko z diamentem i już. A jak kogoś nie stać na pierścionek z diamentem to ma nie kupować żadnego? Bo inne będą nietrwałe.

Gość ale wy sie nakrecacie
chodzi o symbol trwałości i niezniszczalności jakim jest diament a nie o to ile ma karatów... Chyba cię jednak wartość pierścionka (z diamentem jest droższy jak sama wspomniałaś) trochę w oczy kole :o

Gość makowce
pierścionek z diamentem wcale nie musi być drogi, no chyba, że komuś zależy na karatach....

Gość makowce
Chociaż ja mam cieniutki z małym brylancikiem i wszyscy reagują tak: 'łe taki?'

Gość nhd
co tzn nie stac? ma komputer (chyba ze jes 10 letni z windowsem 98), komorke, laptopa, samochod? to wydatek rzedu 1000zl nie powinnien byc problemem chyba ze zareczaja sie 18letnie dziec (chocia zi tacy maja juz kase)

A mój tata mojej mamie w zaręczyny ofiarował...bukiet kwiatów. Pierwszy pierścionek dostała od niego po ślubie i też nie z diamentem, tylko z czerwonym kamieniem, chyba się rubin nazywa? Nie znam się;-) A razem są już 27 lat, bez zdrad i bez żadnych poważnych kryzysów. Do wszystkiego trzeba podchodzić zdroworozsądkowo. Jeśli w związku nie ma prawdziwego uczucia i nie jest to przemyślana i dojrzała decyzja, to żadne diamenty nie pomogą czy tam brylanty.

Gość xjnkslajdklasjd
wkurwia mnie wasza gadka!!! co pierscionek najwazniejszy?? ja dostałam normalny pierscionek z białego złota, ale wiecie co jest z samego seca bo moj narzeczony sie na niego zapozyczył. Macie problemy!!!!!

xjnkslajdklasjd uważam tak samo. Nie ważne jest to jaki Ci ten pierścionek daje tylko z jakich pobudek. Bo co z tego, że dostaniesz pierścionek z diamentem jak później Twój narzeczony odwoła ślub. Albo jak kupi Ci ten pierścionek po roku marudzenia o ślubie. Ważne żeby dostać pierścionek z miłości i od serca. A dla informacji innych nie każdy ma komputer, laptopa, samochód i nie wiadomo co jeszcze. Może dla niektórych 1000 na pierścionek to jest pestka, ale niektórzy bardziej się muszą poświęcić aby taki pierścionek kupić. Np. zapożyczyć się. I wtedy taki pierścionek nabiera o wiele większej wartości niż niejeden brylant.

Gość nhd
no sorry ale jesli kogos nie stac uzbierac kilkaset zl to niby za co chce sie zenic? bez przesady

Gość wybaczcie ale ja wole
ładny pierscionek za 300 zł, niz taki sam z brylantem za 3000.... szkoda kasy, wole cos innego za to miec

Gość bleblak
Ale drogi pierscionek tez mozna dostac z milosci i od serca - zapewniam :)

no ja wieże że można dostać od serca, ale jak ktoś ma się na niego zaharować to chyba lepiej żeby był ładny skromy i nie koniecznie z brylantem, a te pieniądze można np. przeznaczyć na ładniejsze obrączki. Bo wg. mnie obrączki są ważniejsze niż pierścionek zaręczynowy i to one powinny być najpiękniejsze.

Gość Taśmunia
aa

Gość leśny ludek
To chyba nie chodziło o pytanie jaki pierścionek lepszy, bo wiadomo, ze ten dany ze szczerego serca... Chodziło o to dlaczego jest taka 'moda' na brylanty. A to już wcześniej wytłumaczyłam - chodzi o symbol. Chociaż pewnie większość osób zwraca uwag na cenę a nie na symbol. Ja mam z brylancikiem za 600 zł i jest git. Taki: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=1b7835557b49cffd

Gość bfbfbfbfbfbfb
Ja zwracam uwagę na pierścionki, które noszą dziewczyny na "tym palcu". I powiem Wam, że najbardziej podobają mi się te trochę inne, nie oklepane i zapewne w ogromnym rozrzucie cenowym. Ale podoba mi się fantazja i gust mężczyzny, który nie poszedł utartą ścieżką najbardziej oklepanego modelu. :)

Gość leśny ludek
Dużo zależy od mężczyzny. Trudno, żeby zagorzały obrońca klasyki i prostoty zaszalał i kupił cos co zupełnie nie jest w jego guście. Mój pierścionek ma dość popularny wzór, ale wiem to ja, bo od jakiegoś czasu na forach ślubnych siedzę i się rozeznałam w tym. Mój narzeczony natomiast poszedł do jubilera i kupił taki pierścionek, jaki mu się podobał. Nie robił sony, czy to oklepany wzór czy nie.

Gość pierścionek zaręczynowy
nie jest po to żeby "wyglądał" i miał oczojebne kamienie (to zresztą wieśniactwo) to jest symbol trwałości uczuć -diament jest symbolem od "wyglądania" to jest normalna codzienna bizuteria - najczęsciej z cyrkoniami i to bzdura że diament jest drogi - skromny uroczy pierścionek z małym diamentem kupi się spokojnie za 400-500zł.

ps. diament nigdy nie będzie wyglądał tandentnie - nawet jeśli jest mikroskopijny tandentnie wyglądają jak już wielkie błyskotki

zreszta co ja mówię i za 200-300zł kupi się diament i w topicu nie chodzi o to że peirścionek ma być gwarancją uczuć, bo tak niektórzy zareagowali autorka pytała dlaczego się utarło że.... utarło się bo diament to symbol - taka jest odpowiedź na pytanie różni ludzie różnie czują - ale mnie się ten symbol bardzo podoba naprawdę chciałabym dostać jakiś mały diamencik za 250zł może to dlatego że nie znoszę błyskotek

Gość bfbfbfbfbf
Żebyś same takie obleśne pierścionki nosiła...

Gość ewew
ten drugi jest okropny.... Po co kupowac diament ktorego nawet nie widac? Juz lepiej wieksza cyrkonie czy inny kamien..

Gość może dlatego że tego diamentu
nie musi być wcale widać na zewnątrz (żeby gawiedź mogła podziwiać) tylko ma po prostu BYĆ. tak samo jak trwała miłość w związku. to SYMBOL ale niektórzy nie rozumieją i dalej swoje o wielkich kamieniach które widać na kilometr.

Gość może dlatego że tego diamentu
ten drugi pierścionek jest piękny piękno tkwi w prostocie ale to moje prywatne zdanie

Gość ewewew
skoro potrebujecie kamienia do potwierdzenia milosci to prosze bardo.... mnie osobiscie raczej smiesza te mikrusie diamenty ktorych nawet nie widac a pierscionek wyglada jak obraczka. lpiej juz inny kamien tylko widoczny