Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yyyhhh

problem.. czy coś się mogło stać

Polecane posty

Gość yyyhhh

wiec tak na samym początku nie wiem czy pisze to w dobrym dziale ale gdzieś muszę.. czyli ja i moja dziewczyna chcieliśmy poznać tajemnice naszych ciał jeśli mogę to tak określić.. Czyli wylądowaliśmy nago, oczywiście nie doszło do stosunku jedynie mogliśmy się otrzeć narządami jeden wielki - tej sprawy to strach przed przeźroczystym "płynem" wydobywającym się z członka.. przez co boimy się, że mogło wydarzyć się coś niechcianego.. czy w tym płynie są plemniki i jeśli otarł się o srom mógł dostać się dalej? W sumie to nie byłoby problemu jakby nie to, iż na następny dzień dostała miesiączki ale dalej ok.. tylko, że miesiączka skończyła się po 3dniach a zwykle miała 5dni.. a na dodatek już 3dzień boli ją brzuch tj. jajniki oraz punkt nad wyrostkiem.. jest to dziwny ból coś takiego jakby kuło. A chyba nie mogliśmy wpaść skoro nie było stosunku.. nie było wytrysku (tylko ten płyn), ona jest dziewicą oraz na nast dzień miała okres... tylko strach teraz o ten ból i skrócony okres po raz pierwszy.. Ktoś mi może wytłumaczyć co się dzieje?

Gość yyyhhh
chciałbym tu dowiedzieć się czegoś konkretnego.. bo o ginekologu raczej zapomnieć..

Tak czy inaczej powinna pójść do ginekologa, jeśli planujecie współżycie. Niech lekarz zbada ją i wykluczy stany zapalne, nadżerki oraz ewentualne problemy anatomiczne - po co sobie psuć humor problemami, które wyjdą w trakcie. Co do ciąży - raczej nie ma szans na nią. Dziewczyna miała najprawdopodobniej (lub na pewno) dni niepłodne, skoro później miała okres. To, że trwał krócej, to żadna reguła - jesteśmy tylko ludźmi i sami potrafimy coś w sobie poknocić. Ból? Może sobie wyobraża pierwsze oznaki ciąży (na które jeszcze sporo za wcześnie) i myśli o tym, że \"coś\" tam jest? Siła naszej wyobraźni jest ogromna i to żadna rzadkość, że kobieta ma \"wszystkie oznaki ciąży\" a w niej nie jest. Ten płyn to preejakulat. Są różne teorie na temat tego, czy zawiera plemniki i w jakich ilościach. Jedni badacze mówią, że nie zawiera, inni że zawiera, jeszcze inni, że zawiera ale tylko te najsłabsze, kalekie, które nie dadzą rady dostać się do komórki jajowej kobiety. I ta ostatnia wersja jest najbardziej prawdopodobna - preejakulat ma w końcu dwie role: oczyścić cewkę moczową z resztek moczu (uszkadza plemniki) i zapewnić nawilżenie podczas stosunku. Nie ma zapładniać, od tego jest nasienie, które pojawia się przy wytrysku.