Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodaaaaa18

włooooski

Polecane posty

Gość mlodaaaaa18

Witam. Ja także mam problem. Strasznie zniszczyłam włosy rozjaśnianiem. Także je prostuje i susze. Postanowiłam jednak o nie zadbac i juz rok nie rozjasniam. Jednak mam pytania: 1) jak mogę odbudowac moje wlosy? wiem , ze napewno je podciac, zaczelam uzywac od niedawna henne wax treatment. moze jakis skrzyp polny? 2) czego uzywac, aby wlosy nie niszczyly sie zbyt mocno podczas prostowania? 3) co jest dobre na porost wlosow? moje wlosy sa suche, szorstkie, koncowki strasznie sie pusza. prosze o pomoc.

witam w klubie,tez mam rozjasnione wlosy,codziennie je myje,susze i prosuje.Od wczoraj uzywam VAX-u,a po za ta kuracja to zwykła maska do spłukiwania,potem gliss kur w sprayu taki zołty,i przed prostowaniem do mleczko L'oreal tec albo po prostowaniu jedwab w płynie

Gość mlodaaaaa18
właśnie zastanawiałam się nad taką prostownicą. niedługo urodziny, to chyba ją sobie sprezentuje ;) a może mogłabys polecic jakies dobre mleczko/balsam, do prostowania włosów? ja je prostuje tylko dlatego, ze mam puch :/ nie kręcą mi się, lecz te siano mnie dobija.. skręcają mi się jedynie jak jestem na deszczu gliss kur juz kiedys mialam ten w spreju i masełko-odzywke. naprawde fajne były, lecz nie mogę tego masełka do włosów znalesc w drogeriach

Gość mlodaaaaa18
o faktycznie, sorki przegapiłam ;) nie wiesz może czy dostane je w drogerii? np w rossmannie? jeśli nie, to najwyżej allegro :)

dostaniesz je co najwyzej w sklepie dla fryzjerów badz w salonie fryzjerskim,u mnie w salonie wolaja sobie za nie 65 zł :o

Gość mlodaaaaa18
ci fryzjerzy, to naprawdę zdzierają z ludzi.. na allegro o wiele taniej, a ten sam produkt i ta sama jakosc. a w salonie, do którego chodzisz oferują jakies kuracje odżywcze? u mnie 3 serie (całosc kosztuje 60zl) jednak slyszalam, ze to niezbyt pomaga. u mnie fryzjerka robi to jakimis ampulkami, ktore podobno swoje dzialanie (wygladzanie)maja max. miesiac. wiec wydaje mi sie,ze to pieniadze wyrzucone w bloto.

na porost włosów Priorin - ale ja kupiłam w Niemczech, jakoś ponad 20 euro kosztował. Koniecznie musisz prostować? :O

Gość mlodaaaaa18
Nicollka - tak, uwierz.. naprawdę nigdzie byś się nie pokazała z puchem na głowie spowodowanym przez rozjaśnianie :/ teraz strasznie żałuję, że byłam taka głupia i włosy rozjaśniałam.

a nie możesz wyciągać na szczotkę podczas suszenia? ja tak robię i jakoś jest - tylko nie przystawiam bardzo suszarki i zazwyczaj suszę zimnym strumieniem powietrza (nie używam już prostownicy) ;) a z poniszczonymi włosami od rozjaśniania miałam do czynienia wiele razy

Gość mlodaaaaa18
Nicollka - próbuję, ale mi to nie wychodzi.. fryzjerki za każdym razem tak potrafią, ale nie ja :/ heh nie mam ani odrobiny smykalki do ukladania wlosow szczotka i suszarka. mi sie suszarka z zimnym nawiewem popsula i narazie musze uzywac zwyklej

Gość mlodaaaaa18
Nicollka - kolor rozjaśniacza (o dziwo) mi zszedł/ściemniał ;o widac tylko cienie, jakbym miała pasemka robione dawno temu. a odrosty 15cm. praktycznie ich nie widac. końcówki są jedynie minimalnie jaśniejsze od moich włosów. widac różnicę tylko jak przyłoży je się do odrostów

Gość mlodaaaaa18
jest tu jeszcze ktoś? ;d bo troszkę się zagapiłam ;)

Gość minodues
bidulki dziewczyny, czy naprawde zaden facet Wam nie powiedzial, ze najpiekniejsze sa naturalne wlosy ? a jakie zdrowe wtedy beda ! od samych ilosci tej chemii, ktora wchlaniacie, az mnie ciary przechodza... idziecie po rowni pochylej do calkowitego wylysienia :(

minodues - wiem, ze głupia byłam i niepotrzebnie te włosy rozjaśniałam. od tego się zaczęło. wcześniej miałam piękne, długie, zdrowe włosy, których mi wiele osob zazdrościło. nawet moja fryzjerka mnie ostatnio spytała gdzie moje piękne, długie włosy.. :/ ale każdy uczy się na błędach

Gość Anq25
Żeby włosy wzmocnić koniecznie silne ampułki: na włosy rozjaśnione Absolut Repair (ok. 10zł sztuka na allegro). Do tego szampon i maska. Za taki komplet na 3 miesiące do regeneracji, prostowania i łykania musisz wyłożyć ok. 200zł i stosować SYSTEMATYCZNIE 3 miesiące. Ampułkę raz na dwa tygodnie. W salonie za jeden zabieg umycia tym szamponem i ampułkę około 50zł więc lepiej kupić samemu i cały czas myć tym szamponem, co drugie mycie maska i co 2 tyg ampułka (nie częściej! bo działa tyg). Pod prostownicę proponuje profesjonalne mleczko gdy masz bardzo niesforne włosy albo spray gdy nie chcesz ich zbyt obciążać i zależy Ci na objętości. Aby rosły szybciej i zdrowe polecam 2 razy w tyg wetrzeć w nie ma dłuższą chwilę olejek rycynowy i połykać Revalid w kapsułkach (aby był efekt potrzeba minimum 3 miesiące systematycznego połykania). Efektu nie będzie jeżeli będziesz nieumiejętnie rozjaśniać włosy, rozjaśniaczem albo domowymi metodami. Jeżeli zastosujesz się do powyższych za 3 miesiące będziesz mieć zdecydowanie ładniejsze włosy. http://www.allegro.pl/item682401912_loreal_zestaw_absolut_repair_maska_200_szampon_250.html http://www.allegro.pl/item679318772_loreal_ampulka_power_b_absolut_repair_najtaniej.html http://www.allegro.pl/item677482769_loreal_iron_finish_mleczko_ochrona_p_prostownica.html http://www.allegro.pl/item678591802_260_matrix_vavoom_gold_heat_iron_in_volume_250_ml.html