Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hoop hoop

czy warto zrobić kurs masażu?jaka szansa na pracę?

Polecane posty

Gość Ekspert Pracapl
Nie łatwo zostać masażystą, ale jeśli Wasz znajomy marzy o takiej pracy, a Wy traficie na taką ofertę, koniecznie polećcie go pracodawcy! w zamian za rekomendację otrzymasz 1000 zł! Sprawdź jakie to proste, dowiedz się czym jest wynagrodzenie za polecenie! http://praca.pl/rekomendacje.html

Gość gość
Moze dobrze prowadzony kurs daje wiecej niz kiepska szkola obecnie wedlug przepisow tylko tytuł technika adje prawo do zawodowego wykonywania masazu, mimo to niektore firmy jeszcze oferuja kursy.

Gość gość
Zrobiłam kurs masazu 1 i 2 st i z pracy nici ,bo wszyscy chcą tylko masażystów po studiach a nie po kursie .Tylko szkoda mojej kasy .

Gość bermer
Zdecydowanie zawodowy, dług, ze wszystkich popuularnych technik. Pewnie, że masaż to nie jest łatwy temat - w zasadzie mając odpowiednie podejście można całkiem nieźle wyjść na tym temacie - ale też trzeba mieć talent.

Gość Natalia_m89
Warto zrobić kursy masażu, które nie są oklepane. Ja byłam na szkoleniu Dra Sergeya Shchurevicha więc jestem jedną z nielicznych w Krakowie, które znają jego oryginalne i skuteczne techniki - stąd mam większą pulę klientów. Przesyłam info do kursów w kwietniu 2016: 2-dniowy kurs "Dermoplastyczny masaż twarzy", NOWOŚĆ! 2 kursy w 1, czyli 1-dniowy kurs masażu „Zgrabne nogi” i „Jędrne pośladki”. Fanpage na Facebooku - Manualistic aesthetics school Polska Więcej info u Pani Ludmiły Petrenko - wyłącznego przedstawiciela szkoły MANUALISTIC w Polsce tel. 607755090 mail: manualistic.polska@gmail.com

Gość hemra
Zdecydowani wwarto bo jest mega perspektywiczny temat. Oczywiście trzeba być na to fizycznie przygotowanym, ale pozwala to osiągnąć znacznie więcej niż wiele innych zawodów, a faktycznie wystarczą szkolenia i ciężka praca nad sobą.

Gość kozzanostra
Co do tego, czy warto zrobić kurs masażu to wydaje mi się, że tak, choćby ze względu na to jak wiele uczą rehabilitacyjnie takie kursy, ale czy ktokolwiek dzisiaj komukolwiek może dac gwarancję pracy? Chyba nie. Za kursami rozejrzyj się w http://www.masaz-kursy.com.pl/ , robi je centrum rehabilitacji, więc poziom wyżej że tak powiem, ale co do pracy to już zależy od tego jak jej będziesz szukac.

mój kolega zrobił taki kurs ale traktuje to jako pracę dodatkową

Gość gość
Można to wykonywać jak najbardziej na bazie samych szkoleń - wystarczy tylko porządnie zaangażować się w rozwój i efekty z pewnością nadejdą - tak to u mnie wyglądało i oceniam to pozytywnie bo dałam sobie radę. Oczywiście wszystko wymaga mocnego treningu.

Gość asanka87
powiem ci tak - spora.. ja jestem masażystką już 5 rok i ciągle się dokształcam. teraz np chcę udac się na kurs do http://www.szkolamasazu.com/ wiadomo wiedza musi być i praktyka też - ale nie narzekam sporo mam klientek :) a i zarobek jest dość fajny - tylko trzeba być konkurencyjnym :)

Gość gość
ojejku kolejny ttemat na durny temat bo to po polskiemu tak nauczyli rodzice a teraz nie da sie oduczyc 333 www.youtube.com/watch?v=X9NY5T6P4A4

Gość gość
Wszystko zależy od tego, jak podejdziecie do tematu. Szkolenie w beauty lux robiłam kilka miesięcy temu, ale już mam niewielką bazę klientów i ogólnie zdecydowanie było warto. Moim zdaniem pójście na studia w tym kierunku to przesada - szkolenia wystarczą.

Gość gość
Kurs daje kwalifikacje do zawodu, ale każda technika musi być wielokrotnie przećwiczona. To nie jest tak, że wykonacie sobie raz daną usługę i będzie od razu idealnie. Do wybitnego efektu potrzebna ciężka praca.

Gość Kittelka
jest szansa owszem...ale trzeba się uczyć, szkolić cały czas. ja byłam wlasnie na szkoleniu dla masażystów organizowanym przez Soyer - ogromna wiedza praktyczna prowadzącego. polecam bo na prawdę można wiele się nauczyć.

Witajcie, ja zrobiłam taki kurs, jednak trzeba szukać dobrego, więc polecam moją szkołę, prowadzą i w Krakowie i w Warszawie takie szkoły. Nie ma lepszych nauczycieli .Centrum Doskonalenia Masażu z Krakowa jest najlepsze.

Gość gość
Ciekawe kursy masażu są w Delta Edukacja. Masaż bańką chińską albo masaż kamieniami wydają się ciekawe.

Gość gość
zawsze można samemu założyć jakiś własny gabinet także myslę, że nie ma problemu z pracą. Poza tym można zrobić też kilka kursów na różne masaże jak np te tutaj http://mmpasja.edu.pl/zabiegi-na-cialo/ i wtedy też będzie się miało więcej klientow

Gość gość
w szkole New Nails można zrobić przeróżne kursy masażu ale nie tylko

Gość gość
Beauty lux robi szkolenia zawodowe z tego zakresu i tam faktycznie się do tego przygotujecie. Ale masaż akurat wymaga ogomy pracy, bo technik jest całe mnóstwo, a opanowanie każdej na wysokim poziomie muso potrwać.

Gość MartynkaMa1
Myślę, że jeszcze lepsza opcja będzie fizjoterapia. Tutaj masz jedno z najlepszych szkoleń w zakresie kręgosłupa http://szkolenia-mazur.pl/

Gość gość
Potwierdzam. W beauty lux zrobisz zawód i to w dosyć krótkim czasie, bo to kwestia kilku tygodni, ale wiadomo, że gotowość do pracy z klientami pojawia się dopiero po miesiącach treningu. Od razu fachowcem nie zostaniesz - dopiero po czasie.

Gość gość
Beauty lux robi zawodowe szkolenia z tego zakresu - tak się wszystkiego nauczycie, tak was przygotują. Szkolenia długie i wymagające. W moim przypadku zrealizowanie celów wymagało naprawdę mnóstwa czasu, ale swoje zrobiliśmy

Gość gość
Witam. Jestem kosmetyczką po studium dwuletnim. Chciałabym szukać pracy jako masażystka np w spa. Chcę zrobić kursy masażu (masaże kosmetyczne 80 godzin, masaż I i II stopnia 160 godzin i inne np gorącymi kamieniami po 8 godzin, miodem, stemplami ziołowymi). W szkole miałam masaż, więc trochę wiedzy mam, dlatego chciałabym zrobić tylko kursy żeby się doszkolić. Czy mam szansę na taką pracę?

Gość gość
Beauty lux ma szkolenie zawodowe, ale pamiętajcie, że fachowcem stajecie się dopiero z czasem. Wiem jak wyglądają moje doświadczenia, ile się trzeba napracować nad odpowiednimi efektami, ale bez przesady, wszystko jest do zrobienia. Zanim weszłam na odpowiedni poziom, również minęło mnóstwo czasu, ale swoje zdecydowanie zrobiłam.

Gość gość
Ja zrobiłam kurs, potem kolejną szkołę i właśnie otwieram gabinet masażu. Właściwie dokupuję tylko akcesoria takie jak rękawiczki czy ręczniki papierowe z solomedica.pl i można zapraszać pierwszych klientów :P Za dwa tygodnie zaczynam ;)

Gość Termida
Ja też wybieram się na kurs, ale raczej będzie to rehabilitacja, niż typowy masaż. Zaczynam od podstawowego kursu PNF w Centrum Szkoleń Rehabilitacji Top School http://www.topschool-pnf.pl słyszałam na ich temat sporo bardzo dobrych opinii.

Gość gość
Beauty lux, oni mają kursy masażu i nimi się zainteresujcie. Żeby się nauczyć zawodu potrzebny jest czas, ale w taki właśnie sposób stopniowo dochodzi się do właściwego poziomu. Wyłącznie dzięki solidnej, ciągłej pracy, można rzeczywiście osiągnąć coś znaczącego.