Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodziutka_matka

Mam 19 lat, jestem w ciazy, rodzice nie chca mi pomoc...

Polecane posty

Gość jedno co macie wspólne
ojej , czyzyby dziewczynka z dobrego domu-renomowane liceum, haha. a tu ciaza w wieku 17 lat, na pewno rodzice byli dumni z coreczki

Gość modzia23
a czym dla ciebie jest dobry dom?? nie, mój nie był dobry i nigdzie tego nie napisałam. czy rodzice byli dumni??? raczej nie, choć o to ich nie pytałam. z resztą z czego tu być dumnym?? nie ironizuj.

Gość ojojojoj19
Dziewczyno! MAsz naprawde super sytuacje! Jestem, dokładnie w Twoiem wieku i mazyłabym żeby reakcja mojej matki na wiadomoisc ze jestesm w ciazy byla wlasnie taka!

Gość majolkaa
trochę na prowokację mi to wygląda... ale jesli nie jest, to podpisuje pod poprzedniami- masz b.mądra mamę!!! Ty jestes dorosla, to Ty jestes w ciązy, i teraz to Ty musisz podjąc kolejne decyzje, przede wszystkim praca- tylko nie opowiadaj od razu, ze ejstes w ciazy, bo Cie nie zatrudnią... łap najlepeiej na umowe o prace, zeby miec swiadczenia, a i wychowawczy potem. Studia,... zdążysz zrobic pozniej. a ojciec dziecka? Powinien siedowiedziec i co wiecej warto zadbac o alimenty dla dziecka- nie dla Ciebie, to trzeba zrobic dla dziecka. Tym bardziej, ze kolga mial w tej ciąży swoj udzial... to tyle częśc rzeczy sama wpadnie w sowim czasie- ubranka, moz ejakis wozek, lozeczko od znajomych .... i nie mama powinna zrezygnowac z pracy tylko Ty ze studiow:0 w pierwszej chwili myslalam, zze mama ma zrezygnowac z pracy, bo ty pojdziesz do jakiejs dobrze platnej, ale zakonczenie wywodu mnie zażenowało- żebyś mogła studiowac.. nie te priorytety.... powodzenia

Trzeba mieć tupet, żeby zaliczyć wpadkę i mieć pretensje do matki, że nie chce z pracy zrezygnować i Twojego dziecka wychowywać. Taka byłaś odpowiedziana, że dupy nadstawiłaś kolesiowi, któremu nawet nie chcesz o ciąży powiedzieć, to teraz radź sobie sama.. Należy uważać z kim się sypia.. A matkę i tak masz niesamowicie wyrozumiałą. Co za rozpieszczona gówniara.. Brak słów.

Kurde co wy tak na dziewczynę najeżdżacie? I jaki młody wiek? Już od 3 lat jest pełnoletnią dorosłą kobietą.A kim wy jesteście żeby ustalać odpowiedni wiek na zajście w ciążę.Ja mam 24 lata czy już mogę?mogę?mogę? Śmieszne

Gość ja tez mam 19 lat
i jestem w ciazy.i wcale nie uwazam zeby matka autorki byla b wyroumiala kobieta.... moja mama jak sie dowiedziala ze jestem w ciazy to sie poplakala, bo wiedziala jaka to dla mnie straszna wiadomosc. od tej pory robi wszytsko zebym jak najmniej odczula te sytuacje.tak samo moj chlopak obiecal ze nic nie bede musiala robic i on sie wszytskim zajmie. ja natomiast ide od pazdziernika na dzienne studia bo mimo ciazy swietnie zdalam mature i dostalam sie na prestizowa uczelnie.i na szczescie nie musze rezygnowac dla dziecka z kariery naukowej

Gość modzia23
autorka ma 19 lat, chyba ją ze mną pomyliłaś. a jeśli o mnie chodzi to lat mam 31

[zgłoś do usunięcia] mala24lb Kurde co wy tak na dziewczynę najeżdżacie? I jaki młody wiek? Już od 3 lat jest pełnoletnią dorosłą kobietą.A kim wy jesteście żeby ustalać odpowiedni wiek na zajście w ciążę.Ja mam 24 lata czy już mogę?mogę?mogę? Śmieszne Jeśli juz od 3 lat jest dorosła, to niech sobie teraz w życiu radzi jak taka dorosła osoba, a nie matce każe robotę rzucić, bo sama zaciążyła, a chce studia robić. Żałosne jest dla mnie, że z jakimś patałachem wpadła, ale wobec rodziny postawę roszczeniową przyjmuje. Niech się cieszy, że matka jej rzeczy nie spakowała i za drzwi nie wystawiła. Trochę pokory w życiu nie zaszkodzi. I tu absolutnie nie chodzi o wiek, ale o dojrzałość życiową.

Gość porabane gowniary
no wiecie co, gówniarz 19 letni zrobił sobie dziecko i chce aby matka zrezygnowała z pracy a na stare lata zamiast emerytury pod kościołem zbierała na chleb. Masz dziecko to twój problem. A co matka kazała ci robić. A, ze nie usuniesz to wielka łaskę komuś zrobisz, trzeba bylo nie robić i teraz nie usuwać. Kto ci kazał dawać dupy. Jak nie umiesz się zabezpieczać to trzeba było nie dawać.

Gość aaaaaaaas
ja tez mam 19 lat-------- to że się dostałas na studia to nie znaczy że robisz od razu karierę naukową , nawet jak ukończysz z literkami mgr przed nazwiskiem to nie masz tytułu naukowego tylko zawodowy:P, więc nie musisz rezygnować z kariery naukowej dla dziecka bo jeszcze przynajmniej 9 lat upłynie(5letnie studia magisterskie plus 4 lata studiów doktoranckich) zanim w ogole ją zaczniesz:P A wtedy twoje dziecię będzie już prawie samodzielne

Gość bombala
Fajnie, że chcesz się uczyć, pracować i wychowywac dziecko,ael Twojej matce chodziło o to, że nie podołasz i tu się raczej zgodzę, przykro mi, ale jestes za młoda na dziecko i faktycznie jeśli byłaś na tyle dorosła by uprawiac sex to teraz badz na tyle dorosla by je utrzymac i odpowiedziec za sweoj blad, wpadki sie zdarzaja, ale taraz musisz sama sbie poradzic, nie ma nic gorszego niz nieopowiedzialna matka! Moim zdaniem powinnaś mimo wszystko powiadomić o tym ojca dziecka! No i oczywiscie zaczac pracowac, bo pieluchy, wozek, ubranka to wszystko kosztuje, a jeszcze studia.

może pocieszy cię fakt, że byłam w identycznej sytuacji. Zdałam maturę i zaszłam w ciąże, ale postanowiłam studiować i to dziennie tak jak zamierzałam. Moi rodzice dowiedzieli się na początku 6ego miesiąca ;/ były krzyki, byli wściekli. Był szybki ślub. Małżeństwo co prawda rozpadło się po 2 latach (w sumie byliśmy parą 5 lat) ale to inna historia. Chodzi mi o to, że teraz twoja mama jest zawiedziona, w pewnym sensie czuje się oszukana przez swoją małą córeczkę. Wierzyła, że będziesz studiować, będziesz piąć się w górę... Moja rada jest taka, nie proś mamy o to, żeby zrezygnowała z pracy, aby pomóc ci w wychowaniu, ona ma swoje życie, a ty swoje, taka jest brutalna prawda. Pokaż jej, że jesteś już dorosła, że sobie poradzisz. Sama staraj się dbać o dziecko. Będzie ciężko, wiesz mi, ale warto. Ojca dziecka pozwij o alimenty jeśli nie chcesz z nim być, bo jego obowiązkiem jest ci pomóc, a nóż okaże się odpowiedzialnym facetem?? Ze studiów nie rezygnuj, coś wymyślisz w trakcie, masz jeszcze dużo czasu na rozmyślania :) Ja też urodziłam na Iszym roku, zaraz po sesji, którą musiałam zaliczyć indywidualnie już w styczniu. Miesiąc posiedziałam z córeczką w domu i wróciłam na studia. Zarywałam noce na kucie, ale każdy uśmiech małej wynagradzał mi 2 godziny snu :P Dzisiaj jestem już w sumie na 5 roku :) Moja córeczka ma 3,5 roku, mam całkiem niezłe wyniki w nauce. Pracuje dorywczo. Mieszkam z rodzicami. A co najważniejsze jestem bardzo szczęśliwa :)) Dlatego nie poddawaj się tylko idź do przodu, bo warto... Zrób to dla siebie i dla tego maleństwa które nosisz pod sercem

Gość sureb22
jA CI POMOGĘ

Gość bogatta
ZARÓB 15,000 ZŁ W JEDEN MIESIĄC! Ta strona zarobi dla Ciebie 15,000 zł! Zamykając ją "wyrzucasz" 15,000 zł. Przeczytaj tę stronę do końca a gwarantuję, że nie pożałujesz! Naprawdę warto! Jedyne, co musisz zainwestować to 5 zł i 20 - 30 minut jednorazowo. Zarobisz jak każdy, kto bierze w tym udział ok. 15000 zł w okrągły miesiąc! (ja dokładnie zarobiłem 23914 zł w miesiąc bo poświęciłem 3 godziny a nie 30 minut! Opłacało się). Ten sposób wymyślił Roberto T. Kiyosaki - najbogatszy inwestor na świecie, który w dodatku nie ma pracy... i tak się rozeszło aż trafiło do mnie i do Ciebie! Opowiem jakie to łatwe i proste, ale jeśli nie masz teraz 5 minut żeby spokojnie o tym przeczytać zapisz adres tej strony i wróć do niej kiedy będziesz miał czas : ) Tak więc pomyśl czy warto się troszkę zaangażować zanim pochopnie "wyrzucisz" tyle forsy? To zależy tylko od Ciebie! Ja wahałem się bardzo długo, ale w końcu się zdecydowałem. Przecież 5 zł to niewielkie pieniądze, nawet jak je stracę to tego nie odczuję. I wiesz, co? Moje konto wciąż rosło i dalej rośnie. Jak tak dalej pójdzie, to zostanę milionerem! Czy jest to możliwe?! To smutne, że tyle osób musi ciężko pracować aby utrzymać dom i rodzinę, lub po prostu zbiera na kino lub komputer. Jestem bardzo wdzięczny temu, kto przedstawił mi ten pomysł, i cieszę się, że zdecydowałem się spróbować i zainwestować pieniądze po to by same pracowały na mnie. Nigdy nie zarobiłem mniej niż 14 000 zł z każdej okazji. Teraz udowodnię Ci, iż jest to LEGALNY BIZNES! Nie musisz niczego sprzedawać! Nie musisz konsultować tego z przyjaciółmi, rodziną czy kimkolwiek (chyba, że chcesz). W dodatku, jeśli jesteś nieśmiały(a) to problem masz z głowy - bo nie będziesz mieć bezpośredniego kontaktu z drugim człowiekiem. Ktokolwiek, kto trzyma rękę na pulsie może osiągnąć sukces i wzbogacić się o kilkadziesiąt tysięcy złotych. Jeśli wierzysz, że każdy ma swoje pięć minut to po prostu zrób krok po kroku tak jak jest to napisane poniżej! To Twoja szansa na zmianę Twojej przyszłości! To jest NAJTAŃSZA, NAJSZYBSZA I NAJPROSTSZA droga do zarobienia prawdziwych pieniędzy przez Internet w tak KRÓTKIM czasie. Ok., więc. ZACZYNAMY! NIE ważne ile masz lat. NIE potrzebujesz specjalnej wiedzy lub talentu. NIE musisz przeglądać stron internetowych, NIE musisz nigdzie dzwonić czy klikać w bandery, NIE będziesz także płacić za reklamy itp. Wszystko, czego potrzebujesz to: - Konto w banku ( Internetowe, lub nie ) - Około 20-30 minut twojego czasu jednorazowo! Jeżeli masz minimum 13 lat, to możesz założyć swoje własne konto w banku. Nie wierzysz To wejdź nawww.mbank.pl i znajdź ofertę izzyKonto. Zobaczysz, że mając zaledwie 13 lat możesz mieć już własne, prawdziwe konto w banku. A oto moje instrukcje: KROK 1 Niezaprzeczalne prawo natury jest takie, że aby coś otrzymać musisz coś od siebie dać! Więc pierwsze, co musisz zrobić to zainwestować TYLKO 5 ZŁ. Jak mówi Robert T. Kiyosaki - "jeśli nic nie zainwestujesz – nic większego nie zyskasz!". Im szybciej zainwestujesz tym szybciej zaczniesz zarabiać! Tak, więc: 1. Przelej 5 zł na PIERWSZE znajdujące się poniżej konto bankowe tytułem: "Proszę, dodaj mnie do swojej listy mailowej." CHCĘ, ŻEBYŚ WIEDZIAŁ(A), ŻE JEST TO PO TO, ABY UTRZYMAĆ TEN PROGRAM LEGALNYM! To naprawdę proste! Gdy przelejesz 5zł na pierwsze konto z poniższej listy, to możesz już się szeroooko uśmiechnąć .• Nie wiem czy wiesz, ale już czerpiesz z tego programu wielkie korzyści. Nawet nie zdajesz sobie z tego sprawy. Oto obecna lista: 1. Nr konta: 61 1160 2202 0000 0001 4059 3543 2. Nr konta: 48 1140 2004 0000 3502 4690 7322 3. Nr konta: 22 1140 2004 0000 3102 4776 5175 mbank 4. Nr konta: 97 1140 2004 0000 3702 5056 9547 5. Nr konta: 50 1020 5558 1111 1143 4990 0016 PAMIĘTAJ! Wpłać 5 zł na konto nr 1. i jako nazwę odbiorcy wpisz "xxx" ze względu na ochronę danych, a jeżeli dobrze przepiszesz numer konta to pieniądze i tak dojdą! KROK 2 2. Gdy już przelałeś 5zł na konto znajdujące się na 1. miejscu listy, następna rzecz, jaką musisz zrobić to skopiować tekst z tej strony, następnie konto nr.1 skasuj, a na dole (na 5. miejscu) dopisz swoje konto przesuwając konta nr 2, 3, 4, 5 do przodu. NIE WPISUJ SWOJEGO NUMERU KONTA NA POZYCJĘ NR 1, PONIEWAŻ SAM NA TYM STRACISZ! ZAPEWNIAM CIĘ! Robisz to wszystko po to by wysłać ten cały tekst ponownie (korzystając z książki mailowej albo reklamując na swojej stronie WWW – tak jak ja to zrobiłem) do np. 40 osób (zapamiętaj, że 40 osób to dobra liczba do wzbogacenia się), ale możesz zareklamować to w darmowy sposób w Internecie, przez co więcej ludzi to zobaczy i możesz więcej zarobić! POTRZEBUJESZ DOWODÓW? Tutaj są przykładowe 4 osoby, oczywiście NIE są to wszystkie, które brały udział w tym programie i które zainwestowały tylko 5 zł i 30 minut swojego czasu. "Jaki wspaniały plan! Zrobiłem wszystko, co mi poradziliście z jakieś 3 tygodnie temu i co prawda nie udało mi się uzbierać, 15 000 o których mówiliście, ale te 9 135zl też mnie powaliły, a jest jeszcze tydzień!" Tomasz, Warszawa "Cześć. Tu Justyna! No cóż, co mogę powiedzieć? - DZIĘKUJĘ BARDZO BARDZOOO MOCNO - wysłałam 40 maili tak jak mówiliście i w sumie zapomniałam o ocalej tej sprawie, bo tak naprawdę nie wierzyłam w to, a te 5 złotych to jeszcze nikogo nie uratowało. Ale jak zobaczyłam moje konto po kilku tygodniach to się załamałam! W tym dobrym znaczeniu! Było tam prawie 15 000 złotych! I jak ja to teraz wydam tak szybko? Przecież za kolejnych 30 dni będę mieć tego więcej! Dziękuje jeszcze raz!" Justyna, Strzelce Opolskie "Byłem zaskoczony, kiedy zobaczyłem moje konto! Przez 3 tygodnie na moim koncie znalazło się 9440zl. Na początku myślałem, że to jakiś błąd wkradł im się do kompów. Ale potem wypłaciłem pieniądze i kupiłem sobie super kompa! Nareszcie! Dzięki, dzięki, dzięki!" Ryszard, Gdańsk "Mam 14 lat i wziąłem udział w tym planie (dla ścisłości mam konto w banku od 13 lat), powysyłałem maile, zrobiłem stronę i ogólnie zapomniałem o tym. Po miesiącu sprawdzałem w Internecie stan mojego konta i normalnie spadłem z krzesła. Na moim koncie było ok. 15000zł (byłem wtedy tak podniecony, że zapomniałem dokładnie ile było wtedy kasy na koncie). Bardzo, bardzo dziękuje!" Marcin, Białystok Kilka miesięcy temu, każdy z tych ludzi robił dokładnie to samo, co Ty teraz w tej chwili, czytał to i się zastanawiał. A wystarczy troszkę matematyki: Kiedy wyślesz swoje maile (lub rozpowszechnisz tą stronę w inny sposób, będziesz na 5 miejscu listy. To najlepsza pozycja po to by zarobić poważne pieniądze! Żaden inny program nie daje tak wysokich i realnych pieniędzy z różnych powodów, które wytłumaczę poniżej. Jak długo będziesz wysyłać tą wiadomość do ludzi, którzy będą zainteresowani programem, możesz spodziewać się, że średnio odpowie na nie 25% ludzi. Ale bądźmy bardziej pesymistyczni i dajmy na to, że tylko 12,5%, dla utrudnienia. Gdy wyślesz 40 maili do różnych osób, możesz spodziewać się ze 5 z nich zrobi dokładnie to, co Ty (12,5% z 40= 5). Ale tym razem twój numer konta przesunie się na 4 pozycje. Wówczas będzie już o tym programie wiedziało 200 osób (5 x 40). Z tych 200 ludzi, udzieli się 25 (12.5% z 200= 25), więc dalsze 1000 maili (25 x 40), podniosą Twój numer konta na 3 pozycje. Z tych 1000 ludzi, możesz spodziewać się, ze udzieli się 125 osób (12.5% z 1000= 125), więc dalsze 5000 maili (125 x 40) podniesie Twoje konto na 2 pozycje w liście. A z tych 5000 ludzi, możesz spodziewać się 625 osób, które się udziela (12.5% z 5000= 625), więc kolejne 25000 osób (625x40) podniesie TWÓJ NUMER KONTA NA 1 POZYCJĘ! I teraz, z 25000 ludzi, możesz spodziewać się, ze 3125 z nich odpowie (12.5% z 25000= 3125). A w tym czasie to Ty będziesz na 1 miejscu! Więc dostaniesz: 15 625 złotych! (3125 x 5zł). Więc, jak Twój numer znajdzie się na 1 pozycji przez kolejne kilka dni, to będzie Twój czas na to by zbierać pieniądze! Przez 30 dni, te pieniądze będą wysłane przez kilka tysięcy ludzi tak jak Ty to zrobiłeś! Powodzenia! Proszę, nawet, jeśli się jeszcze nie zdecydowałeś(aś), nie wyrzucaj adresu tej strony. DOBRZE CI RADZĘ! Mało, kto wierzy ze można tyle zarobić, ludzie są bardzo sceptycznie nastawieni do takich spraw, ale to jest naprawdę realne, a te 5 zł to nie dużo. Tu nie ma żadnego ryzyka! Tylko zyski! Zachęcam Cię jeszcze raz do wzięcia udziału w tym wspaniałym planie < WYSOKICH ZAROBKÓW ! !

Gość sureb22
PODAJ MI SWOJE GG

Gość cmokus20
Moze teraz nie pogratulowala.. ale zobaczysz jak sie bedzie cieszyc gdy przyjdzie na swiat.. :)) a jak co idz narazie do `rob. olej studia wazniejsze dziecko..

Gość lolitaaaaaa
"ze uprawaialam sex to powinnam teraz byc na tyle dojrzala, ze sama wychowam to dziecko" - bardzo mądre słowa Twojej matki. Trzeba liczyć się z konsekwencjami droga panno, myślisz iż na tym swiecie jest tak że jak się coś zbojkotuje to każdy Tobie pomoże? Trzeba płacić za swoje błędy (dziecko może nie jest błędem, ale wpadka tak).

Gość rena23
Wybacz autorko ale twoje zachowanie jest jakieś dziwne, zaszłaś w ciąże z facetem, który i tak ci nie pomoże ( co już dla mnie jest chore zadawać się z kimś takim) to jeszcze chcesz, żeby matka zrezygnowała z pracy i wychowywała twoje dziecko??? Nie bądź śmieszna. Trzeba było pomyśleć o konsekwencjach zanim zaczęło się współżyć, jest tyle metod antykoncepcyjnych, że ciąży można uniknąć i nie mów mi, że akurat pecha miałaś i nie zadziałały. Wydaje mi się, że nie masz na co narzekać, matka miała ci pogratulować głupoty? Niestety dziecko wymaga poświęceń i to czego ty pragniesz przestaje być ważne, chciałaś iść na studia to trzeba było uważać. A poza tym studia zawsze możesz zrobić później. Trzeba ponieść konsekwencję swoich czynów niestety.

Gość bubaaaa
masz bardzo mądrą matkę:]

Gość a byla Ci potrzebna pomoc
podczas plodzenia dziecka? Poradzilas sobie chyba bez ;) To teraz tez mozesz :)

Gość A dlaczego autorko
wykluczasz aborcję?

Gość ewi.bb
a czemu od razu aborcje?! a adopcja???? jest tyle chetnych rodzin, które zapewnia mu szczesliwe życie.

Wiesz co dziecko Jestes samolubna dlaczego matka ma wychowywac Twoje dziecko uwazam ze i tak pokazała spory gest i rozsadek .Czy to ze mało zaradia jest najwazniejsze ato ze praca daje jej satysfakcje odrodine Samowystarczalnosci i i przyszła emeryture to nic .Kto za nia zarobi na zabezpieczenie emerytalne ty? CZy od opieki nad TWOIM dzieckiem bedzie miała płacone składki emerytalne czy da jej to niezaleznosc chodzby czesciowa od taty? To ty decydujac sie na podjecie zycia płciowego wziełas na siebie odpowiedzialnosc .Chciałas byc dorosła to bądz i nie nazekaj rodzice na pewno Ci pomogą w opiece nad dzieckiem ale za nic nie powinni ncie wyreczas Ja miałam taka sama sytuacje ale nie oczekiwałam od rodzicówze poswieca sie za moja głupote .Niestety ja poszłam do pracy dziecko do żłobka a szkołe srednia udało mi sie skonczyc dopiero 7 lat póŻniej na razie nie studiuje bo mnie na to nie stac ale wszystko zawdzieczam wułącznie sobie i meżowim od rodziców nic nie dostalismy a wrecz przeciwnie gdy w wyniku zwiekszonego zyzycia wzrosły rachunki za gaz i prąd usłyszałam od nich ze za swoje rachunki mam sobie dopłacić bo im też nic samo nie przychodzi Wtedy to zabolało ale dostałam szkołe zycia i poradziłam sobie , mysle ze gdyby to spotkało moja córka zrobiłabym moze nie tak samo ale podobnie .Kazdy musi sam przezyc swoje zycie,zresztą taka pierzynka ochronna czasami szkodzi .Mojej koleżance rodzice praktycznie wychowali dziecko ,pomagali finansowo gdy studiowała a efektem tego był zupełny brak wiezi miedzy matką a córka bo w role te wcieliła sie babcia. Gdy koleżanka skonczyła studia wyszła za maz i podjeła prace to jej dziecko nie chciało byc z nia lecz z babcia .Wtedy dopiero zaczeły sie zale i pretensje. Gdyby dostała odprawę tak jak ja na nic nie mogła by bezpodstawnie narzekać a coreczka by ja kochała a nie nieznosiła.,za to ze rozdziela ja z jej ukochaną babcia i dziadkiem

mysle ze twoja mama nie zrobila zle...dlazego to ona ma placic za twoje "zabawy".pomysl to troche niepowazne zebys ty szla teraz na studia a twoja mama bedzie ci malenstwo nianczyla...tez zaszlam w ciaze jak mnialam 19 lat jak zaszlam w ciaze, ale moja mama lub tesciowa zajmuja sie dzieckiem baaardzo zadko! czasem gora godzinka a ostatnio 10 min jak dziecko spalo a ja beglam do apteki to tesciowa czuwala nad mala.teraz mnie i narzezonego wygania na wesele zebysmy sie w koncu rozerwali, a tak samej glupi by mi bylo powiedziec ze ma zostac z mala bo ja chce isc potanczyc... to jest twoje dziecko! odchowaj dzieko i wtedy idz na studia... za kilka lat powiesz "ale jestem szzesliwa...mama sliczne dziecko, ktore sama wychowalam, skonczylam studia, zalazlam super prace..." a mamusi podziekujesz ze i dala takiego kopa w doroslos...bo doroslos polega mniedzy innymi na tym ze potrafisz ponies konsekwencje za to co robisz...zobaczysz twoja mama i pomoze jesli ty na sile nie bedzies sie na wyreczala...

Gość zyleta1985
chcesz zarobić? wystarczy zalogować się na tej stronie www.polski-bux.pl/?r=nowamary i codziennie klikać w 25 reklam, zarobek gwarantowany

Hm a co jest złego w reakcji mamy? Powiedziała Ci że możesz dalej z nią mieszkać, będzie ci dawać jedzenie, nie musisz płacić rachunków i dodatkowo dostaniesz dodatkowy grosz dla siebie i dziecka...A co do tonu rozmowy to nie dziw się jej zaskoczyłaś ją pewnie z czasem będzie inna skoro teraz nie przyjęła tego najgorzej to potem będzie tylko lepiej:)

Dobrze,że nie rezygnuje z pracy bo to twoje dziecko a nie jej więc ty sie nim powinnaś zajmować:) Tak czy owak życzę Ci powodzenia w dalszym życiu:*

Gość CocoChannnnel
Popieram mamę. Widać, że samolubna i niedojrzała jesteś. Powinnaś być wdzięczna mamie, a Ty jeszcze narzekasz i się skarżysz!