Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keroppiop.pl

wybór wózka

Polecane posty

Gość Wiesz co ja miałam Murę 4
ale tylko jako wersję głęboką, bo gondola była fajna, ale siedzisko już trochę mniej ciekawie zaprojektowane, więc po 6 m-cu przesiedliśmy się do Cosatto Diablo i było cacy. Jeśli chodzi o zalety Mury to tak jak wszystkie Maxi-Cosi i Quinny, czyli leciutki aluminiowy stelaż, dobrze się prowadzi i raczej lekko podbija, ale jest wielki (w sensie ma szeroki rozstaw kół) i stelaże (widziałam w Quinny Buzz) po 1,5 roku wyglądają na bardzo 'zjeżdżone'. Kolejny plus jest taki, że możesz przymocować Maxi-Cosi Cabrio, który jest super bezpieczny i świetnej jakości, zestawiając z pozostałymi fotelikami na rynku – ja go akurat nie miałam, bo wybrałam co innego, ale wiem że sięgnęłabym po niego równie chętnie.

Gość malutka872
ja zastanawiam sie nad kupnem wozka roan marita klasyczny i co najwazniejsze ma najwieksza gondole ...chocia mi glownnie o to aby dziecko bylo jak najdluzej w gondoli... podoba mi sie styl wozka koszt 1080 w sklepie mozliwosc montowania fotelika bratowa ma atlantic jezeli chodzi o spacerowke to oki a jezeli o gondole to nei bardzo poza tym marita niema skretnych kol nie jestem przekonana do skretnych kol i do wozkow 3 kolowych

A ja polecam inglesine!!Jestem z niej bardzo zadowolona, na razie korzystam tylko z gondoli. jest lekka, ma wieelka gondolka, sterowna.Nie ma skretnych kol.

Gość mama tez
ja rodzilam w lutym, maly w gondoli jezdzi do tej pory. Bardzo wygodna rzecz, chroni przed wiatrem, maluszek lezy prosto, osloniony w przytulnej budce. Warto :-) Ja mam wozek typu 3 w1 - ma gondolke, potem jak dziecko wieksze dopina sie czesc spacerowa, do stelaza mozna rowniez wpiac fotelik-mam maxi cosi. Absolutnie odradzam wozenie w foteliku zamiast wozka czy gondoli. Mowie to na przykladzie maxi cosi-dziecko jest w wymuszonej pozycji polsiedzacej i ja staram sie ograniczac korzystanie z fotelika tylko do niezbednych przejazdow, czasami bierzemy go autem do kosciola i wtedy wpinamy fotelik w rame dla wygody. Teraz jest juz wiekszy,ale mniejszy czul sie zle w foteliku, nie mial swobody ruchow, chcial sie polozyc a nie mial mozliwosci. Moj wozek to bugaboo frog, gondolka na poczatku wydawala mi sie mala,ale jak na razie starcza a maly ma juz 6.5 miesiaca i wciaz czuje sie w w niej komfortowo. Ja wybralam ten wozek ze wzgledu na wage przede wszystkim - niecale 9 kg a musze nosic go po schodach. Wg mnie sprawdza sie doskonale,ale wiadomo, kazdy ma swoje typy :)

Gość Wiesz co ja miałam Murę 4
6,5 miesiąca to troszkę przydużo na gondolkę. W tym wieku to spora część dzieciaczków już siedzi. Bugaboo to bardzo dobry wybór. A co do Cabrio, to muszę ci powiedzieć, że zdania są podzielone, jedni uważają że dziecko lepiej się czuje w pozycji półleżącej, bo jest zbliżona do pozycji naturalnej w łonie matki, że ma nawet pośrednio wpływ na redukcję kolek itp. i jeśli ktoś mało spaceruje z wózkiem, bo np. woli chustę (w której notabene dziecko jest w pozycji zbliżonej do tej z fotelika), to nie ma sensu kupować dodatkowo gondoli. Ja miałam i mam zresztą nadal autofotelik Aprica, taki od urodzenia do 4 lat, ale wiem że równie dobrze śmiało bym sięgnęła po M-C Cabrio, bo mam zaufanie do tej marki.

Gość przepraszam za literóweczki
6,5 miesiąca to troszkę przydużo na gondolkę. W tym wieku to spora część dzieciaczków już siedzi. Bugaboo to bardzo dobry wybór. A co do Cabrio, to muszę ci powiedzieć, że zdania są podzielone, bo są tacy co uważają że dziecko lepiej się czuje właśnie w pozycji półleżącej, która jest zbliżona do pozycji naturalnej którą dziecko przybierało będąc jeszcze w łonie matki, że ma nawet pośrednio wpływ na redukcję kolek itp. A jeśli ktoś mało spaceruje z wózkiem, bo np. woli chustę (w której notabene dziecko jest w pozycji zbliżonej do tej z fotelika), to nie ma sensu uważam kupować dodatkowo gondoli. Ja miałam i mam zresztą nadal autofotelik Aprica, taki od urodzenia do 4 lat, ale wiem że równie dobrze śmiało bym sięgnęła po M-C Cabrio, bo mam zaufanie do tej marki.

Gość ja_____________
Ja też tak uważam. Też nie kupowaliśmy gondoli, tylko zwykły wózek spacerowy i do niego fotelik. Mieliśmy ABC Design Rodeo i do niego fotelik Rider. Nie używaliśmy wózka w wersji spacerowej, czyli siedzisko było nie ruszane. Dodatkowo mięliśmy chustę Red Castle, którą nosił głównie mąż. Po 5 miesiącach sprzedaliśmy całość i wzięliśmy Cosatto Diablo Supa i jak dotąd jest super.

Gość justfa
Ostatnio kupiłam wózek polskiej produkcji, niestety okazało się,że po niedługim czasie wózek całkowicie się popsuł i byłam zmuszona do ponownego zakupu. Straciłam już wiarę w znalezienie dobrego wózka, ale po wielu dniach poszukiwac w sklepach i internecie znalazłam wózek odpowiedni dla mnie. Wózek trzyfunkcyjny ZIPP 3w1 firmy Adbor, który w pełni spełnia moje oczekiwania. Jest to wózek dobrej jakosci w niskiej cenie, polecam!!!

trzeba sie zastanowic czego oczekujemy od wozka, po czym bedziemy najczesciej jezdzic, jakie akcesoria ma miec i brac tylko taki, ktory spelnia wszytkie nasze wymagania inaczej bedzie nas tylko wkurzał

Gość gość
Polecam firmę Dorjan, mają atestowane wózki i foteliki, bezpieczne, nie jest to produkcja chińska która się po paru miesiącach zacznie rozlatywać. Jeśli chodzi o konkretne modele to ja mam creativo, ale na dorjan.com.pl jest pełna oferta, można sobie porównać modele a i telefonicznie można uzyskać informacje o wózkach.