toomuchtears 0 Napisano Lipiec 12, 2009 Od wczoraj wyczuwam takie zgrubienie jakby gulke kolo prawej wargi sromowej to miejsce jest opuchniete i boli jak siedze albo chodze, nie wiem co to jest... czy przejdzie mi po kilku dniach uzywam plynu Laktacyd i smaruje to miejsce mascia Clotrimazolum ale nadal boli ;/ czy powinnam isc do ginekologa wg Was? byłam jakies 3 miesiace temu ostatnio bo leczylam grzybice, moze ma to jakis zwiazek nie wiem czy to jakis stan zapalny sie zrobil ! nie wiem co mam robic... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiuniaM 0 Napisano Lipiec 12, 2009 PRawdopodobnie jest to torbiel Gruczolu Bartolina. IDz do ginekologa, a potem opisz przypadek tutaj ku przestrodze innym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monique23 1 Napisano Lipiec 12, 2009 zgadzam sie!moja ciotka to milala i tak samo opisywala!kulka ktora wyczuwa.i czuje ja jak siedzi zwlaszcza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spoko maroko Napisano Lipiec 13, 2009 A mi ostatnio wyskoczyła taka maleńka grudka przy samym wejściu do pochwy. Niestety teraz to już wygląda źle. Wszystko dookoła jest spuchnięte. Ale nie boli tylko swędzi :-( Dbam o higienę, prysznic dwa razy dziennie, jeden stały partner, a tu takie coś :-( Czy ktoś miał podobnie? Myślicie że nacieranie spirytusem pomoże? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
toomuchtears 0 Napisano Lipiec 16, 2009 Byłam u gienkologa i lekarka stwierdziła, że nie jest to nic poważnego bolace zgrubienie zeszło mi po maści clotrimazolum smarowałam kilka razy w ciągu dnia, lekarka powiedziała, że zrobił mi się stan zapalny w tym miejscu prawdopoodobnie od przetarcia od spodni w te upały, zaleciła Clotrimazolum i podmywanie się płynem do higieny intymnej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach