Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OgnistyPocałunek

Ratunku jestem przerażona

Polecane posty

No sama to chyba nie zwalczysz.Co ci powiedział ginekolog? JAk mam guza na tarczycy:(

Gość nic się nie bój
to lekarz nic ci nie powiedział? :-O to n ie jest złośliwe, nie bój się

Gość nic się nie bój
a ile ty masz lat? "male plamienie drog rodnych między okresem" - to może być zwykły objaw owulacji

Gość nic się nie bój
a chociaż powiedział gdzie tego mięśniaka masz i jaki on jest duży? i czy jest jeden czy więcej? czy robił usg?

Gość nic się nie bój
szkoda, że nie pamiętasz jaki rodzaj może być albo w macicy, albo w ścianie macicy, albo na zewnątrz przyczeepiony do macicy na szypule

Gość nic się nie bój
ale chyba lekarz wydał ci jakies dyspozycje?

Gość devfv
niesniak to rodzaj norwotworu ktory nigdy nie jest zloscliwy, to jest pierdola przez ktra sa tylko bolesniejsze miesiaczki i plamienia w trakcie cyklu, wycina sie go i jest po sprawie, nie martw wie, jak sie slyszy nowotwor to zaraz sie mysli o smierci a nowotwo r to nie rak... wiesz ile masz jeszcze nowotworow na sobie?? np ttakie kuleczki co sie robia na skorze wystajace to zez sa nowotwory ale niedy nie sa cancerogenne wiec nie trxeba sie przejmowac! umow sie do ginekologa , wytna ci to usuna laserowo i bedziesz jak nowa;) spoko tez to mialam nic nie boli ;) po 30 min sie wychodzi z fotela i jest gites

Gość nic się nie bój
ja miałam 26 lat jak miałam wielki mięśniak 🖐️ witaj w klubie nie miałam zadnych objawów, właściwie przypadkiem do gina wtedy trafiłam wycięli i po sprawie na szczęście nie wraca mi to jak na razie od kilku dobrych lat

Gość devfv
ja go ogolnie podejrzewalam , zaczelam krwawic w polowie cyklu i to krwawienie nie ustawalo , tak sie ciagnelo i ciagnelo, miesiaczki byly duzo bardziej bolesne i oddawalam czesto mocz bo miesniak uciskal na pecherz... poszlam do lekarza sprawdzic co i jak a mialam doswiadczneie bo moja mam tez miala miesniki, moi 1 ginekolog kazal obserwowac ja nie chcilam, chcilam sie odrazu tego pozbyc... wiec poszlam do prywatnego ginekologa, dostalam skierownaie na laser, zaplacilam z wlasnej kieszeni i po krzyku... nic sie nie martw, wez idz do prywatnego lekarza i odrazu mow ze chcesz sie tego pozbyc , bo po co sie masz meczyc??? ja mam 25 lat ;) wiec w sumie ten sam przedzial wiekowy... bo jesli kazal ci obserwowac to mozliwe ze masz poprostu malutkiego potocnzie zawnego fibroma ktory nie ma wiecje jak 1 cm ... ja mielam wiekszego 3cm wyluskali laserem i w ten sam dzien worcilam do domu

Gość nic się nie bój
"jak to jest z plodnoscia i zajsciem w ciaze.czy miesniaki stanowia przeszkode ku temu?" zależy jaki to mięśniak moja koleżanka urodziła 2 dzieci mając niewielkiego mięsniaka w macicy cały czas mój mięsniak był wielkości główki niemowlęcia, więc na pewno by przeszkodził

Gość devfv
jesli miesniaki sa duze bo moga miec nawet po kilka cm to wtedy jest problem z ciaza, ale ogolnie nie stanowia jakiegos problemu, ja jestem 3 lata po wycieciu i mam coreczke 2 lata :) wiec nic sie nie martw... jakbys mialam jakies mega wielkie miesniaki to wtedy sie martw

Gość devfv
ja robilam za granica wiec ci nie powiem ile w polsce

Gość nic się nie bój
A mi usuneli gratis w szpitalu w pieć dni po wykryciu u gina. :-)