Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w 36 tc

Takie glupie pytanie...

Polecane posty

Gość jestem w 36 tc

Mam takie glupie pytanie, ale i tak odwaze sie zapytac...:) Dziewczyny ciezarne i juz mamy, czy sprawdzalyscie sobie kiedys same w ciazy szyjke macicy? Ja wlasnie to zrobilam, bo tutaj (mieszkam w Holandii) nikt tego nie robi (mam na mysli, ze cala ciaze nikt nie bada ginekologicznie) i chcialam po prostu sprawdzic jak wyczuwam ta szyjke w porowaniu sprzed ciazy i w tej chwili w ogole jej juz nie wyczuwam! Ani troche! Czy to znaczy, ze juz niedlugo urodze? Czy ktoras z was sprawdzala tez sobie sama wprawdzala? Co i jak wyczulyscie?

sprawdzałam. nie wyczuwasz bo w ciąży, zwłaszcza pod koniec jest baardzo wysoko, ciężko tam sięgnąć paluchem ;) nawet gin jak mnie badał to \"sięgał\" masakrycznie głęboko. no ale udawało mi się jak się pogimnastykowałam dosięgnąć i sprawdzałam czy zamknięta czy nie

Gość jestem w 36 tc
Meaaa- dzieki za odpowiedz. Moze tez sie wieczorem pogimnastykuje i sprobuje wyczuc.:) A bylas w stanie wlasnie pod koniec ciazy sama wyczuc czy juz byla otwarta czy zamknieta?

tak, wyczuwałam jakby nierównośc na gładkiej szyjce (czyli pewnie wejscie) i coś twardego tam, co było chyba czopem. a udawało mi się sięgnąć z jedną nogą na wannie ;) kombinuj

Gość jestem w 36 tc
Meaaa - dzieki ci bardzo za odpowiedzi. Dzis wieczorem na pewno pokombinuje, bo bardzo mnie to ciekawi :)