Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrzuchacona i szczęśliwa

Jaki przewjak polecicie? Co jest ważne?

Polecane posty

Gość Zrzuchacona i szczęśliwa

Warto zamawiać przez Internet czy kupić w sklepie?

Gość na co ci to
kładź na łóżko, pod pupę ręcznik i to wystarczy.

Gość złamany tipsik
sraki

Chyba nie ma to znaczenia gdzie kupisz. Jeśli w internecie, to wyjdzie ci mniej więcej tyle samo co w hurtowni, bo będziesz musiała doliczyć koszt przesyłki. Chyba że zamówisz u jednego sprzedawcy więcej sztuk. Natomiast ja osobiście mogę ci polecić przewijak taki nakładany na łóżeczko lub komodę. Usztywniany, z podwyższonymi boczkami z trzech stron. Mniej więcej taki: http://www.allegro.pl/item681113188_przewijak_nadstawka_70x47cm_na_lozeczko_nowefv.html Jednak prawda taka, że jak dziecko zaczyna się mocno wiercić, to przewija się je już na łóżku żeby nie uniknąć upadku i nie bawić się w przytrzymywanie. U nas był używany około 7 miesięcy. Ale wiele ułatwił.

Gość Zbrzuchacona i szczęśliwa
A czy nie lepszy, bardziej praktyczny jest przewijak w formie mebelka? Chodzi o to, że pod spodem można trzymać niezbędne rzeczy do przewijania (pieluszki, chusteczki, zasypki, etc.?)

Zajmuje dużo miejsca i nie przyda ci się na długo. Tak jak mówię przewijak jest spoko do momentu kiedy dziecko nie wierci się bardzo. Ja też myśłałam o takim czymś, jeszcze żeby była dodatkowo wanienka. Ale zrezygnowałam i bardzo się z tego powodu cieszę :)

Gość Każda kobieta jest inna___
Mnie bardzo odpowiadał i nadal bardzo odpowiada przewijak zakładany na łóżeczko. Super spełnia swoją rolę. Warto kupić pokrowce na przewijak. Początkowo kładłam pieluszkę flanelową, zeby nie kłaść maluszka na ceracie, ale pokrowce są dużo lepsze. Pozdrawiam

O to jak widać co mama to inne zdanie. Wg mnie przewijak przydaje się bardzo długo. Ja nadal z niego korzystam i ubieram małego i przewijam na przewijaku, a ma już 19 miesięcy. jego upilnowąć gdziekolwiek jest bardzo trudno, a tam przywyczaił się, że tam jest przebieranie i przewijanie i jest OK:)

Hehehe, ja też przewijak na łóżko najlepszy. Pokrowce akurat się nie sprawdziły, kładłam pieluszkę :). Rzeczwyiście to się przywyczaił :). U mnie nie było mowy, fikał, wiercił się, kręcił i nie było sił :D

Zbrzuchacona, co do miejsca na różne rzeczy to może być choćby półka, lub tak jak u nas, pod łóżeczkiem jest szuflada i tam różne rzeczy trzymamy, oprócz tego na regale... Przez pierwsze miesiące mieliśmy organizer zawieszany na łóżeczku, ale jak malutki sam go zaczął odpinać, to wiadomo, musieliśmy to zmienić:)

okokokokok, czyli u nas główna myśl ta sama:) Mój mały w ogóle przewijak wczesniej wręcz kochał. Po kąpieli potrafił na nim zasnąć i łatwiej było tak, niż w wózku, łóżeczku, na rękach, czy gdziekolwiek indziej:) Jak dla mnie fajny wynalazek, podobnie jak leżaczek z możliwością różnego ustawienia oparcia i krzesełko do karmienia. Super, bardzo przydatne rzeczy:)