Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tunezja

rady tunezja

Polecane posty

Gość tunezja

23.07 wybieram się na wakacje do Tunezji na dwa tygodnie. Czy ktoś mógłby mi coś poradzić polecić ?

Gość wycieczka.....
2 dniowa na Sahare obowiązkowo! najlepsze co może być w Tunezji.

Gość tunezja
a ktoś wie jak jest w Hammett - to jest miasto bardziej rozrywkowe czy spokojne? Jakie tam sa plaze ?

Gość tunezja
piszcie

Gość tunezja
podnoszę

Gość osiemnastka to ja
byłam rok temu w Tunezji z chłopakiem. W Sousse. Hotel Panorama. Wszystko byłoby wspaniale, gdyby nie to, że na Okęciu nie zapomnieli o naszym bagażu. Doszło do tego, że przez 3 z 7 dni nie miałam bikini, szczoteczki do zębów, kosmetyków, bielizny itp. Wszystko musiałam tam kupić, a zważywszy na to, że marne tam są sklepy odzieżowe i drogerie, szło mi marnie. A wszystko przez Triadę. Nie zadzwonili do nas, że godz. lotu jest zmieniona. Ale to już inna historia... Zgadzam się co do tej wycieczki na Saharę. Byliśmy. Fajna jest też wycieczka popołudniowa katamaranem. Pływaliśmy w Morzu, przy głębokości 40m! Wykupiliśmy sobie też wycieczkę wielbłądami. Ogólnie, wszystkie wycieczki fakultatywne są tam super. Na pewno się nudzić nie będziesz. Co do plaż. W miarę czyste. W dzień oczywiście zatłoczone, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby na plaże wybrać się wieczorem. Radzę też odwiedzić Medinę, port El Kantaoui, pojechać na wieczorek, hmm... regionalny, standardowo przejechać się bananem i dosłownie za grosze polecieć paralotnią! Życzę miłego wyjazdu. I mam nadzieję, że o odlocie samolotu nie dowiecie się godzinę przed.

Gość sosenka83947
a jak jest w bulgarii??? a dokladnie w sonecznym brzegu??? byl ktos moze? piszcie bo wlasnie sie tam wybieram i nie wiem czeo sie spodziewac

Gość osiemnastka to ja
Też byłam w Bułgarii. Ale i tak lepiej wspominam Tunezję. Cały urok to ci ciemniejsi ludzie, ta inność. Nie codziennie możesz przecież pograć w siatkówkę z przystojnymi arabami ;D

Gość grabarz z długoletnim stażem
polecam Tunis i Błękitne Miasteczko

Gość olllllka
Ja byłam właśnie w Hammamecie ale to już 11 lat temu. Wiec pewnie dużo sie zmieniło... ale wycieczka na sahare faktycznie musowo

Gość tunezja
A był ktoś w hotelu delphin plaza??????

Gość ale sie zle czuje...
podnoszę opinie może jakies o biurze sky club macie?

Gość tunezja
poprzedni post to tunezja pisała nie ten nick podalam ;(

Gość tunezja
sosenka- to jest temat o Tunezji !

Gość upupupupupupupu
up up

Gość osiemnastka to ja
Coś mi się przypomniało! W Tunezji można pójść do naprawdę dobrego klubu za darmo. Ok. godz. 21.oo na ulice wychodzą faceci i zagarniają ludzi do klubów. Od ok. godz. 23.oo się płaci. A dodatkowo, nierzadko dają na początek darmowe drinki ;D

Gość Anq25
Hammamet jest typowo turystyczny (blokowisko hoteli ale zadbane). Brak mu afrykanskiego klimatu i jest to taka Tunezja na potrzeby europejczyków... moze i dobrze bo malo kto toleruje prawdziwa tunezje:) W Hammamecie jest spoor klubów, najpopulrniejszy jest disco Cleopatra, gdzie sa nie tylko turysci ale tez miejscowi (wstep jakies 25zł...bo to dobry club). Ogolnie nie ma w Tunezji klimatow imprezowych bo to kraj arabski (zakaza sprzedazy alkoholu dla miejscowych- sa tylko dwa sklepy w hammamet gdzie turysta kupi alkohol i teren hotelu). Niektore puby maja piwo bardzo lekkie. Raczej rozrywka w stylu europejskim bedziecie zawiedzione no chyba ze dyskoteka hotelowa z calymi rodzinami wam pasuje. Malo jest pubów itp. bo w tunezji kobiety maja zakaz bawienia sie w takich miejscach. Sa raczej kawiarnie i bary czynne pol nocy gdzie ludzie pija to cienkie piwo. Co do Hammametu to podzielony jest na 4 czesci: hammamet yasmine, h.poludniowy, h polnocny i stare centrum. Najlepiej jest w h.polnocnym i yasmine. Jezeli chodzi o plaze to wszystkie plaze w Tunezji sa cudowne. Czyste, z bialym piaskiem i lagodnym zejsciem do morza wiec o to sie nie martw. O czym warto pamietac? O tym ze w morzu sa meduzy parzace, o tym ze daje sie napiwki 9zwlaszcza sprzataczce na koodre sie kladzie monety), o tym ze nie wolno wchodzic turystom do meczetów w butach i bez zakrytej glowy i ramion) kobiety i o tym, zeby nie wchodzic do mediny na zakupy z pieniedzmi :D Bo nie dadza ci spokoju az nie wydasz wszytkiego.

Gość tunezja
Dzięki za rady :D Chyba wystrzelę w powietrze! Już nie mogę się doczekać wyjazdu. Jak coś komuś się przypomni to piszcie. PS W jakich hotelach byłyście ? Jak się robi rękę czy usta? ( te emotki)

Gość tunezja
podnoszę

Gość tunezja
Sorry to sie pisze czesc a nie reka :(

Gość sprawdzę czy działa
🖐️

Gość tunezja
podnoszę byl ktos w dephin plaza

Gość delphin plaza
Ja lece 23 z okecia - kto ze mna

Gość delphin plaza
bylam. moge odp. na Wasze pytania.:)