Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pseudokucharka

mięsko do frytek - proszę o przepisy!

Polecane posty

Gość pseudokucharka

za tydzień mam imprezę na 17 osób. Chciałabym zrobic jakieś pyszne danko koniecznie z frytkami. Danie musi być dość szybkie w przygotowaniu, najlepij aby można było zrobić wcześniej a przy gościach tylko podgrzać. Frytki i do tego sałatki tylko nie wiem, jakie mięsko. Planowałam pieczone pałki, ale jakos nie za bardzo to widzę,. Może jakieś roladki z piersi z kurczaka. Aha, odpada karkówka, była na ostatniej tego typu imprezie....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrób pychotki! kup piersi kurczka,podziel na male kawalki i wymamlaj w ciescie nalesnikowym i uzmaż!pyyycha!jak bylam mala to mama mi takie robila i nazywalam to pychotki!haha!:D sprobuj!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do frytek pasuje właściwie
każde mięso, które nie pływa we własnym sosie. Czyli wszystko co nadaje się do zgrilowania i co można zjeść z sosami typu barbecue czy co tam lubisz. Nigdy nie robiłam frytek na przyjęcie, ale na co dzień jem do nich piersi z kurczaka pod wszelkimi postaciami (poza panierowaną bo nie znoszę). Moze być schabowy, coś pieczonego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Taśmunia
zrób udziki we frytkownicy pycha wraz z frytkami i sałatka bedzie w sam raz szybkie danie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatannnn
ja frytki to tylko gyros z kurczaka z tzatzikami:) polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pseudokucharka
agatannnn - a jak się robie ten gyros???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do frytek pasuje właściwie
tylko nie rób tzatzików z torebki! Jeśli chcesz, żeby gościom naprawdę smakowało zrób z prawdziwych składników!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pseudokucharka
czy można tak przygotować gyrosa?? W przeddzień imprezy pokroić piersi i wsadzić w przyprawy na cała noc. Rano w dzień imprezy podsmażyć na patalni na oleju, przełozyć do naczynia żaroodpornego i przed sama imprezą podpiec w piekarniku a w tym czasie smazyć frytkasy ?? Czy mięso się nie za bardzo zeschnie ???? A jakie pomysły na surówki do tego ??/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja schab lub cycek czikena
kroje w paski przyprawy:kminek w calosci, galka muszkat,odrobina kolendry, duzo cuuryyy, sol,-do mlunka i miele oliwa+zmielone przyprawy+sambal oelek-ewent ostra papryka+ ocet winny drobno zsiekany czosnek-duzo marynuje miesko cala noc smaze na patelni nie uzywajac juz yluszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja schab lub cycek czikena
albo schab w plastry, rozbic cienko posolic i popieprzyc odstawic na 1h na kazdy plaster-kawalek sera zoltego. kawalek papryki jelapeno maynowanej-b ostra-..albo podsmazony na wior bekon,, pieczarki-surowe-najczesciej odparowane na patelni-skladam na pol-panieruje jak schabowy smaze nadaja sie do odgrzania w piekarniku-smaczne na zimno

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość agatannnn
pierś kurczaka kroje w paseczki i obsypuje przyprawą gyros lub kebab, i smaże na patelni, a tzatzyki : jogurt bałkański + starty ogórek zielony+ czonek + zioła prowansaldzkie + sól do smaku-niedużo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Schab po cygańsku: plaster schabu lekko rozbić,oprószyć solą i pieprzem.Na to daje się pieczarki usmażone z cebulką.Na to plaster żółtego sera.Zawinąć to w folię aluminiową i zapiec.Sorki,ale nie pamiętam,czy plastry schabu najpierw się podsmażało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czyli jak dzicko bedzie
Pewnie gyros bedzie najbardziej pasowal.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość przepis na tzatziki jak wyżej
tylko zamiast ziół prow. proponuję świeżą miętę posiekaną. Pycha! I koniecznie schłodzić dobrze przed podaniem!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×