Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tchibo

storczyk a orchidea to jedno i to samo??

Polecane posty

storczyki naleza do rodziny orchidei wiec to to samo:) ten bukiet ktory wybralas jest sliczny,tylko jest bardzo duzy. mi np kwiaciarka odradzila go (chcialam miec bardzo podobny) poniewaz nie jestem drobinka z budowy i zebym nie wygladala jak wielka baba to doradzila mi troche inny-mniejszy tez ze storczykow i roz. jesli jestes drobnej budowy to bedzie ladnie wygladac bukiet i do skromnej sukni nadaje sie jak najbardziej:)

Gość a ile on waży

niewiem ile wazy nie wydaje mi sie aby w rzeczywistosci byl duzo ciezszy niz jakikolwiek inny bukiet,choczi o jego ciezka budowe,to ze tak zwisa robi go optycznie ciezki...na dodatek jesli trafia sie obfite galazki to objetosciowo jest duzy i szeroki w zwiazku z czym nie pasuje lepiej zbudowanym kobietom:D

może 0,3 kg będzie ważył a może i wiecej myśle że do 0,5 kg więcej nie :)

Gość a ile on waży
Ja miałam białe róże i ornitogalum, ułożone w taką łódkę. I niestety, te wystające elementy ledwo dotrwały do wesela -na mszy odkłada się bukiet kilka razy (założenie obrączek, znak pokoju, komunia i gratulacje od księdza). I jeśli bukiet jest rozłożysty, a kwiaty delikatne- to łatwo je poutrącać.

Gość gość
wyglada bardzo podobnie. Różnica jest taka że storczyk nie ma tak pieknych kolorow jak orchidea oraz tym ze storczyk jest trwalszym kwiatem jak orchidea. Na ślub polecam storczyki jedyny minus to taki ze kolor tego kwiatu nie jest intensywny, ale za to wytrzyma o wile dluzej jak orchidea ktora jest delikatnym kwiatem.