Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amelia79

Skuteczność ? Prezerwatywa + Przerywany

Polecane posty

Gość Amelia79

Siemka, Chce spytać jakie jest ryzyko ZAJŚCIA W CIĄŻE , jesli używam z chłopakiem pezerwatywy (dodam ze jest to DUREX zawsze) i wychodzi zanim dojdzie do wytrysku ?

Gość zabezpieczenie jest
100% o ile prezerwatywa nie peknie i nic się nie wydostanie. Jakby w Tobie kończył a prezrwatywa by nie pekła w tym samym czasie to też 100%...

Gość Amelia79
Jeszcze nigdy nam nie pękła .. i mam nadzieje że nie peknie.. więc mówisz ze moge byc spokojna jesli konczy na zewnatrz .:)

my używaliśmy prezerwatywy przez 8 miesięcyod kiedy zaczeliśmy współżyć potem 2,5 lroku były tabletki i teraz od 8 miesięcy znowu prezerwatywy i jeszcze nigdy nam żadna nie pęlkła:) Także są dobrym zabezpieczeniem, ale żadna meoda antykoncepcji nie jest 100% zabezpieczeniem.

Gość oczywiście że możesz
bo niby jak? Moja droga jeśli by w Tobie skończył a prezerwatywa byłaby cała to też jesteś bezpieczna w 100%. W nasieniu mężczyzny jest 20 milionów plemników - do komórki jajowej dostaje się tylko jeden. O ile prezerwatywa nie pęka to jest się w 100% bezpiecznym, bo szansa że jakikolwiek plemnik przedostanie się przez prezerwatywe jest znikoma, a że sam jeden przeżyje jeszcze mniejsza.

Gość Amelia79
Dzięki za odpowiedzi ;p Jestem troche spokojniejsza . a jeszcze pytanie.. czy po okresie od razu mam dni nie płodne ? jak to z tym jest ?

Gość oczywiście że możesz
a to juz zalezy od długosci twoich cykli i wielu innych czynników. Owulacja jest generalnie na dwa tygodnie przed miesiączką. Czyli jak masz cykle 28 dniowe, a okres np 5 dni to masz po okresie kilka dni niepłodnych. Bo owulacja jest w 14 dni, powiedzmy 5 dni marginesu bezpieczeństwa to wynika że do 9 dnia masz niepłodne, ale owulacja może się przesunąć i zamiast 14 dnia będzie np 10 i juz wtedy jest problem. Dni po okresie sa dniami ryzyka. Dni po owulacji są bezpieczne o ile owulacje zaobserwujesz a nie wyliczysz. Poczytaj o NPR lub naprotechnologii

Gość Amelia79
no ale w sumie jeśli ta metoda gumka + przerywany daje mi 100% to juz chyba nie ma potrzeby sie martwić o dni plodne i nie płodne :) :D Chociaz i tak sie boje :P bo mam dopiero 17 lat :)

Amelia ja tez mam 17 lat i na poczatku tez polegalam na prezerwatywie i przerwanym az ktoregos razu niestety pekla i byly nie pewnosci czy cos sie moglo dostac, stres itp, wiec bylo i Escapelle... od tego czasu nie polegam juz na takim zabezpieczeniu bo stwierdzilam jednak ze to za malo i dodatku w tak mlodym wieku. Wiec zdecydowalam sie na tabletki. Czy to nie bezpieczniejsze??