Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izkaOO

mam straszny brzuch!

Polecane posty

Gość izkaOO

nie wiem co robić z tygodnia na tydzień juz nie mogę na siebie patrzeć . mam szczupłe nogi nie mam szerokich bioder ale mam strasznie duzo tkanki tłuszczowej na brzuchu. od czego zacząć?nie wiem jaka diete zastosować?

cwicz a nie diete rob. Miesnie brzucha trzeba wytrenowac i przy tym sie napocic a nie liczyc na diete cud:D

Gość izkaOO
ja potzrebuje prawdziwej porady a nie kpin.

Gość dalaj
trzeba sie zdrowo odżywiać to raz a dwa to ćwiczenia. Inaczej się nie da. Wiem co mówię bo na wysokości pępka straciłam na dziś 18cm.

Gość bluekilla
ja tam uważam, że zdrowo się odżywiam, ale doszła do takiego wieku, że niestety sadło się odkłada właśnie na brzuchu. ćwiczę, ćwiczę i ćwiczę, ale ten bęben wcale się nie zmniejsza... więc koleżanko powyżej, jak masz płaski brzuch, to się ciesz, bo niektórzy się posrają, a nie osiągną zadowalających efektów...

Gość dalaj
moja droga a kto powiedział że mam płaski brzuch? Hm? nadal walczę. nie jest łatwo ale nie odpuszczam. A i nastolatką juz od dawna nie jestem więc nie wiem co tu ma wiek do tego. :O a jak ćwiczysz?? Hm?

Gość ulenkaaaaa
Iza wiesz ja tez mam taki brzuszek ..odkad o zgrozo zaczelam łykac hormony..tez cwicze , stosuje diete i dupa :-)pisze to zebys wiedziala ze nie jestes sama:-)

Osoby, którym tłuszczyk przede wszystkim odkłada się na brzuchu są najbardziej narażone na wystąpienie cukrzycy II typu. Wiem, bo sama taką otyłość mam :( Trzeba ćwiczyć i się dietować (co aktualnie czynię). Jestem na diecie 1000 kcal, przepisy w moim wątku (link w stopce) i wykonuję specjalne ćwiczenia na brzuch i talię (opis ćwiczeń również w moim wątku, oczywiście mogę wszystko wkleić tutaj jeszcze raz). No i trzeba pamiętać, żeby jeść 5 posiłków dziennie, nie jeść bezpośrednio przed spaniem i unikać produktów o wysokim indeksie glikemicznym. Jutro się ważę. Jak na razie w ciągu pierwszego tygodnia schudłam 1,2kg. Więc chyba w sam raz. Mam też dla chętnych Fitellę do testów, jeśli ktoś byłby zainteresowany. Pozdrawiam

Gość bluekilla
pytasz, jak ćwiczę? ławeczka, wiosełka... to w domu. poza tym basen, dużo chodzę pieszo lub jeżdżę rowerem - nie korzystam z komunikacji miejskiej, a auto tylko w dalsze trasy. a brzuch jak był, tak jest :/ nie jestem gruba - ważę 49 kg przy wzroście 164 tylko to brzuszysko, pojawiło się jakoś tak po trzydziestce... dalaj, masz jakieś rady dla mnie??

Gość dalaj
bluekilla, powiem ci co ja ćwiczę. :) Nieco ponad 1 miesiąc temu zaczęłam ćwiczyć z płytą Tamilee Webb "Chcę miec taki brzuch" -program pierwszy, później dołożyłam do tego zestaw ćwiczeń z Shape'a czerwcowego -takie 15-min. na brzuch, ramiona i nogi. Teraz od kilku dni robię program 2 Tamilee. Mówią że na spalenie tłuszczu są najlepsze aeroby ale ja ostatnio oprócz spacerów nie mam czasu na jeżdżenie na rowerze a i tak brzuch pomału znika. Stram sie też robić z tej samej płyty z Shape'a treningi obwodowy albo interwałowy. Są one 30 min. ale do tej pory starczało mi sił na 15 min. Dopiero ostatnio zrobiłam pełny terning. Daje popalić. Oprócz tego jestem od 4 miesięcy na diecie -no może lepiej powiem że poprostu zdrowo się odżywiam -dużo wody i regularne posiłki. Pomału chudne a ćwiczenia poprawiają stan mojego ciała. Jest naprawdę o wiele lepiej -niż jeszcze 2 mies. temu. Może u ciebie problem wnika bardziej ze sposobu odzywania. Próbowałaś zmieniać coś w tym zakresie?

bluekilla, a może masz jakieś problemy z trawieniem? Zalegające gazy? Resztki pokarmowe? Może błonnik by tu pomógł? Wiesz, ja jestem ekspertką fitelli, a nie lekarzem, ale skoro Ty taka szczupła jesteś i dużo ćwiczysz, to może jest jakiś problem z medycznego punktu widzenia? Albo może to jakieś genetyczne uwarunkowanie?

prawdziwy sekret dla tych ktore chca zgubic tluszcz z pewnych czesci ciala czy to brzuszek czy uda czy biodra to dieta niskoweglowodanowa. Na tej diecie chudnie sie praktycznie tylko z tluszczu, czyli szybko poleci tluszczyk z tych miejsc gdzie jest go duzo. Ja np mialam problem z biodrami i po 1,5 miesiaca stracilam... 9 cm w piodrach, czyli prawie poltora rozmiaru w dol!!! Polecam! Jest dosyc restrykcyjna, ale czego sie nie robi dla plaskiego brzuszka ;)

dodam tez ze cwiczenia wyksztalca miesnie, ktore beda pod warstwa tluszczyku i nie bedzie ich widac. Najpierw trzeba zrzucic tluszczyk (a do tego oczywiscie bieganie, plywanie i wszystkie inne sporty ktore angazuja was fizycznie przez dlugi czas). Brzuszki niestety nie pomoga zgubic tluszczyku (nie mowie ze nie warto robic, tylko ze brzuszkami sie tluszczyku nie zwyciezy).

Gość maria13
zjadłam tortillę domową i jajko na twardo i nic wiecej...dzisiaj myślę,że powinnam chudnąć staram się jeść mało czasem zdrowo czasem .... i tez wiecznie sterczy mi brzuch jedynie na głodówce robi sie płaski

Gość dalaj
z tego co piszesz to masz problemy z jelitami -poprostu cię wzdyma. Musisz zmienić swój sposób odżywiania.

Gość na mojej ulicy są
mnie nawet po wodzie mineralnej wzdyma i co? mam jeść/ lub pić? wódkę?

A rosną ci włosy na klatce piersiowej aż do samych jąder? Jeśli tak, to nie martw się, to tylko mięsień piwny. :D