kawa z miodem 0 Napisano Lipiec 14, 2009 Podajcie mi jakis sprawdzony przepis na ciasto brick. Chetnie bym cos upichcila ale nie wiem gdzie kupic gotowe. Moze udaloby sie zrobic w domu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawa z miodem 0 Napisano Lipiec 14, 2009 Dzieki A-N-N-A. Bylam na tej stronie , ale nie wiem ile wody w proporcji do maki (semoli) itp. Zaryzykowac na oko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawa z miodem 0 Napisano Lipiec 16, 2009 Moze ktos z Was ma znajomych Arabow i moglby zapytac... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a facet arab nie podpowie Napisano Lipiec 16, 2009 a facet arab nie podpowie???? ja nie wiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawa z miodem 0 Napisano Lipiec 17, 2009 Ja nie mam faceta Araba tylko lubie gotowac. Tu chodzi o przepis na ciasto ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość afrykaner Napisano Listopad 17, 2012 a ja wiem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ammnhzyg Napisano Listopad 19, 2012 W zyciu nie slyszalam of takim ciescie, ze niby jak ceglowka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 9, 2013 To ciasto nie nazywa się brik (brik, to już gotowa potrawa), a malsouka. Jeśli ktoś wie, gdzie to mozna kupić w Polsce, to będę wdzięczna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 17, 2015 ciasto na brik jest bardzo trudne i bardzo pracochłonne ,można kupić gotowe (pewnie znajdziesz je na internecie )nazywa sie maslouka ,farsz jest przeważnie z tuńczyka ,zielonej pietruszki ,przypraw i surowych jajek ,farsz nakłada się na ciasto i smaży na gorącym oleju ,najsmaczniejsze jest z dodatkiem harrisy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach