Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rączki i nóżki

Globalna sterylizacja - jedyna opcja!

Polecane posty

Gość rączki i nóżki

Co sądzicie o pomyśle globalnej sterylizacji ludzkości? Wyobrażam to sobie tak, że po urodzeniu każdy noworodek otrzymuje substancję (zastrzyk itp.) blokującą produkcję komórek rozdrodczych na resztę życia. Byłaby także możliwość "zdjęcia blokady" poprzez podanie (w życiu dorosłym) innej substancji, znoszącej działanie blokera na określony czas, np. tydzień lub miesiąc. Oczywiście anty-bloker byłby dostępny tylko i wyłącznie dla określonych ludzi, którzy przejdą wszelkie testy i sito utworzone specjalnie w celu upewnienia się, że narodzone dziecko będzie: zdrowe genetycznie, fizycznie i psychicznie. A także, że potencjalni rodzice mają odpowiedni status społeczny, ekonomiczny i moralny do zostania rodzicami. Możecie mnie nazwać kretynką, ale ja uważam że w świecie pełnym biedy, rozpusty, przemocy, itd. taka opcja byłaby niezwykle porządana i skończyłyby się takie problemy jak: patologie, aborcje, dzieci niechciane, domy dziecka, wrodzone kalectwa, itp. itd.

Gość heheheheeeeeeee
JESTEM ZA !

Gość ja to popieram
na poczatku myslalam ze to chore ale jednak nie... POPIERAM!

Gość łechta
ja też! tylko jak to zrealizować? :P

Gość ZAAAAAAAA
tez jestem ZA....ZA....ZA

Acha,a ludzie bedą mieli przed rozpatrywaną zdolność kredytową,majątkową i chorobowa:o

to by sie dopiero korupcja rozwinela... rozmnazaliby sie tylko politycy i mafia;)swietny plan- gratuluje wyobrazni.mozesz napisac ksiazke sf czy cos w tym stylu

Gość zaraz zaraz zaraz
A teraz to niby nie ma korupcji? Nie ma rozwiązań idealnych - są tylko kompromisy i wybór mniejszego zła. To jakie zło jest mniejsze? Obecny syf i rozdawanie plemników i komórek jajowych na prawo i lewo czy zaprowadzenie jakiegoś porządku w tym i przyczynienie się do zaostrzenia chociażby IQ naszej cywilizacji?

nie chce mi sie dyskutować o tym chorym pomyśle. To z korupcją to był mały żart chociaz faktem jest że dzieci mieliby ci którzy potrafia coś sobie pokątnie załatwić. Sam pomysł autorki jest nico dziecinny żeby nie powiedzieć kretyński

Gość nysaaa
no i przynajmniej dzieci może w genach odziedziczyły by po rodzicach umiejętność załatwiania, a nie, że patologia siedząca na garnuszku opieki społecznej rodzi patologię i tak z pokolenia na pokolenie ci co umieją załatwiać utrzymują tą patologię ze swoich podatków.

Gość brawoooo
nysa chyba trafiła w samo sedno... ja popieram ten pomysł też.

Gość proponuję żeby
ci co są przeciw powinni napisać czemu są przeciw i dopiero jak podadzą argumenty to można zaczynać dyskusję. autorka wątku podała argumenty ZA to wy podajcie przeciw albo MILCZEĆ zamiast wyzywać od chorych itp.

nie chce mi sie podawać argumentów chociażby dlatego ze uważam ten temat za skrajnie glupi. nie mozna dyktowac kto moze miec dziecko a kto nie. owszem-ludzie skrajnie agresywni, grozni nie powinni miec dzieci. ale nie mozna odbierac ludziom prawa do posiadania potomstwa ze wzgledu na satus materialny czy chorobe ktora dziecko moze odziedziczyc.patrzac w ten sposob nikt z nas niemiałby dzieci bo jedni maja malo pieniedzy inni sa zapracowani a chyba kazdy z nas jest obarczony jakas choroba. co wy chcecie stworzyć czystą rasę? prawie jak naziści

Gość proponuję uprzejmie
jeszcze raz przemyśleć...wyzywasz takich jak my od nazi a ciekawe co sądzisz o aborcji, pewnie popierasz? a co sądzisz o dzieciach niechcianych, niedożywionych, o przeludnieniu planety? plebs się mnoży jak króliki, a normalni ludzie walczą o przetrwanie. i czemu zaraz popadasz w skrajność? sito można tak ustawić, żeby wszystkim było dobrze i system zadziałał. pewnie lepiej jak codziennie tysiące dzieci umierają z głodu, a setki tysięcy pijaków i narkomanów płodzi następne.

tego nie powiedzialam.posd rzadnym wzgledem nie popieram aborcji, ani patologicznych rodzin. ciekawe jakbys ustawila to swoje sito.nie chce mi sie o tym dyskutowac

Gość proponuję żeby
A może tak po prostu nie zaglądaj tutaj w takim razie, a nie z jednej strony nie chce ci się dyskutować, a z drugiej tworzysz jakieś opinie na temat autorki tematu nie znając jej. Spójrz na globalną sytuację, kryzys, biedę na pókluli południowej, miliardy zmarnowanych istnień bez szans na rozwój i życie w ludzkich warunkach. Widzisz w tym jakiś sens? Nie lepiej wprowadzić globalną kontrolę urodzin i rozwiązać za jednym zamachem bardzo wiele problemów? Stosując twoje podejście do tematu można równie dobrze zostać anarchistą i uznać, że całe prawo jest do dupy i w ogóle po co prawo i jakieś rządy skoro ludzie mają zdrowy rozsądek i rozum.

Gość blee blee blee blee
mam wrażenie że autorkę tematu popierają ci, którzy nie chcą mieć dzieci, a chcę się bzykać na prawo i lewo ( bo po co myślec o konsekwencjach). mam nadzieję że nie dożyję czasów kiedy tego typu pomysły będą wcielane w życie. byloby wtedy więcej nieszczęśliwych ludzi, więcej samobójstw.... ale to pewnie też byłoby wam na rękę - bo byłoby wtedy więcej miejsca na świecie dla was.... egoistyczne jest takie myślenie.

Gość blee blee blee blee
*chcą

Misja kosmiczna, nierealna, podobna do hibernacji. Nie lepiej edukować ludzi w zakresie życia seksualnego i antykoncepcji? Wiesz że nieużywany narząd zanika? Komórki rozrodcze mogłyby zaniknąć i nici z powrotu płodności. Głupia wizja, przypominająca wizję Hitlera - on też promował sztuczny dobór i selekcję ludzi. A kto niby ma decydować o tym że dana osoba może się rozmnażać? Narząd nieużywany zanika - używasz czasem mózgu?

Gość ghehedhsrthsth
Jestem w 100% za. Z reszta najlepiej zeby w ogole ne bylo zadnego antidotum i ludzkosc w naturalny sposob sobie wyginie i wreszcie przestanie szkodzic temu swiatu. Mowie to jak najbardziej powaznie.