Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukrecja_

Sposoby na pryszcze

Polecane posty

Gość Lukrecja_

Witam, chciałabym się dowiedzieć jakie macie sposoby na pozbycie się pryszczy. Czy pomagają Wam kosmetyki do tego przeznaczone, czy też stosowanie diety, lub suplementów diety np. Cerabit? A może macie jakieś własne domowe sposoby na to??

wiesz co ja tych suplementów nie stosowałam ale kosmetyki są ważne, mam takie polecone przez dermatologa do cery trądzikowej i do mycia i do nawilżania, ja teraz smaruje się epiduo + antybiotyk i widze efekty, żadna dieta czy kremiki tylko leki, wiem bo sama leczę się juz kilka lat. powodzenia :-)

Gość grabarz z długoletnim stażem
diety to ściema a po antybiotykach będzie jeszcze gorzej ,jak przestaniesz stosować kosmetyki są lepsze

tzn ja ograniczam czekolade i produkty z czekoladą oraz bardzo ostre potrawy itp bo od czekolady i ostrego wychodzi dużo pryszczy ogólnie nie nazekam na pryszcze natomiast mam wzasadzie tłustą cere ... gdy zacznie mi się budować pryszcz zwalczam go SOS PEN z garniera :) naprawde pomaga :) jest też dobry i sprawdzony sposób z produktem przeznaczonym do czegoś zupełnie innego:) AZULAN -to preparat którym płucze się jame ustną przy np zapaleniu dziąsła i czymś takim (można kupić w aptece ) wymieszaj azulan na wpół z wodą np w jakiejś szklaneczce (np 2 łyżki wody i niecałe 2 azulanu ) zamocz wacik i obmyj nim twarz :) naprawde pomaga ps tylko nie stosujcie samego azulanu , musi być zmieszany z wodą bo inaczej zabarwi Ci skóre trochę na żółto , lepiej więcej wody niż azulanu pozdrawiam :*

Gość grabarz z długoletnim stażem
Aknemycin Travocort...ale to chyba steryd, szybko leczy obie na Rp na noc pasta do zębów

Gość fheriur
:P

Gość blondyneczka_83
Najlepszy sposób na pryszcze latem, to wystawić buzie na słońce i wysuszyć trądzik. Oczywiście nie mam na myśli przesadnej ekspozycji na słońcu, bo zaszkodzi, a nie pomoże, aczkolwiek te 10-15 minut wpłynie zbawiennie. Poza tym jak wiadomo teraz z racji panujących upałów cera się świeci - sposób na to......żel Cerabit - wysusza i ogranicza gromadzenie się sebum, cera pozostaje dłużej sucha, estetyczna, a przy regularnym stosowaniu znika problem tłustej skóry. Tabletki Cerabit, to suplement diety dlatego, też można je stosować bez żadnych obaw, bo z całą pewnością nie zaszkodzą - mogą tylko pomóc.

Gość yassou2
A co w przypadku, jeżeli ktoś ma uczulenie czy też alergie na słońce? Ja np. mam ten problem i przy ekspozycji na silnym słońcu odkryte części mojego ciała obsypują takie mikro krostki, które swędzą niemiłosiernie. Nawiązując do tematu, to sama borykam się z pryszczami i pomimo, iż tabletki Cerabit mi się skończyły, to w dalszym ciągu myje twarz żelem Cerabit. W sumie tabletek to już kupować nie będę, ale jak tylko skończy mi się ten żel, to pobiegne do apteki po następny. A właśnie...... Czy można ten żel dostać np. w drogerii, czy tylko w aptece?

Gość barbara077
mowcie co chcecie. Ja jestem specjalistką, ponieważ wszystko mam potrwierdzone na własnym doświadczeniu. Aby nie mieć pryszczy trzeba mieć odpowiednią dietę: zero czekolady, słodyczy, mało cukru,nie jeść smażonego, ostrego, kwaśnego, brać witaminy lub jakieś tabletki typu ceranova z bratkiem, lub pić bratka, od zewnatrz jakaś dobra masć na noc typu akneroxid, brevoxyl.

Gość barbara077
a jeśli chodzi o słońce, dobrze działa na wyduszone , bo szybko je goi. Ale w nadmiarze powoduje ich nasilenie za pare miesięcy.

twarz myje peelingiem z garniera do stosowania codziennie(myje rano i wieczorem), nie uzywam podkladu tylko kjrem ostatnio nivea visage control shine a na noc amaruje chore miejsca mascia benzacne ta silna

Gość blondyneczka_83
No właśnie nie na wszystkich dobrze dziala krem Nivea Visage - ja nie wyobrażam sobie go stosować, bo chyba bym się zadrapała. W ogóle cała seria z tej serii nivea visage jest do kitu i mnie uczula począwszy od żelu do mycia twarzy a skończywszy na kremach i maskach. Podstawa to dobry żel, tonik i właściwy krem. Można pić również wapno musujące, ponieważ to też poniekąd pomaga. Według mnie najlepszy krem jaki jest, to Olay dla młodej cery, tonik, to tylko z serii AA lub Vichy, a żel wyłącznie Cerabit :)

Peelingi, maseczki rozgrzewająco-oczyszczające. Ostatnio odkryłam: smaruję twarz wieczorem na pół godziny MLEKIEM, które ściąga i rozjaśnia. Potem zmywam mleczkiem. Działa już po pierwszym użyciu :D

Gość yassou2
Pierwszy raz słyszę o mleku :D Wiem, że w mleku, to można się kąpać, ale, że działa ono na pryszcze? Tzn, że niby je eliminuje? Wiem, że na te wszystkie syfki bardzo dobrze działa bratek, albo kozieradka, no, ale nie każdy lubi pić zioła. Tabletki Cerabit posiadają te, oraz kilka innych ziół i po kilku tygodniach rzeczywiście normalizują funkcję gruczołów łojowych, oraz sprawiają, że tych pryszczy jest mniej.

Gość klaudia844
Ja Cerabit zażywam niecałe 2 tygodnie i póki co efektów nie widać, aczkolwiek zdaję sobie z tego sprawę, ponieważ kuracja z suplementami diet wymaga czasu i systematyki. Z kolei z Cerabitem dostałam żel o takiej samej nazwie gratis i on jest rewelacyjny - w sumie poszła po tabletki, a chwale żel :) Teraz jest tak gorąco, a skóra mi się tak nie tłuści - po prostu rewelacja :)

Gość maseczka proteinowa
ze spermy super faceta

Gość madziq15
no ja uzywalam cebuli ale jakos nie zabardzo mi to pomagalo ;] ale gdy sie opalilam {twarz} to one zeszly no moze nie wszystkie ale wiekszosc ;P a tak to uzywam masci cynkowej i innych masci ;P aa co do diety to najwazniejsze nie jesc nic ostrego i czekolady ;P i nie pic kakła itd. ;P mi wystarczy zjesc kostke czekolady i mi sie juz nowe pryszcze pojawiaja ... ;P

Gość yazzzzzzz
przede wszystkim dobrze oczyszczona twarz - to podstawa leczenia... cera tłusta potrzebuje systematycznego oczyszczania, kup dobry zel antybakteryjny, delikatny peeling, rób "parówki" i stosuj maseczki oczyszczające i zwężające pory.. następnie kup maść (mi pomógł bravoxyl - bez recepty, ok 20zł) i smaruj raz dziennie na oczyszczona twarz..

Gość benzacne
A mi pomaga benzacne-i pryszczy na twarzy nie mam juz praktycznie wcale-czasem cos wyskoczy, za to plecy były całe zsypane-wygladały strasznie-zostaly wyleczone w 2 tygodnie-opalanie sie na słoncu gdzies 2 razy tak troche i maść cynkowa na całe plecy. Tanio i pomogło (tylko po opalaniu trzeba zrobic przerwe bo cynk wysusza)

Gość madziq15
no i jeszcze pije bratek ;p

Gość martunek4
Blondyneczka83 też mam ten zestaw cerabit tabletki żel. Cera robi się rzeczywiście bardzo fajna i do ludzi się nadaje. nkie wystawiam się na przesadne opalanie ale i nie unikam słońca. Na razie jest OK .Mam tylko nadzieję, że nie będę non stop łykać tabletek i ciekawa jestem czy można ten efekt zatrzymać na długo.

Gość Porcelanka.......
Ja od jakiegoś czasu borykam się z nawracającymi pryszczami, wyleczę i na 2-3 miesiące spokój później znowu ale bardzo pomogła mi maseczka Lerosett poleciła mi ja koleżanka która od kiedy pamiętam miała kłopoty z trądzikiem a teraz ma bardzo ładna cerę - nie idealna ale ładną. Maseczka jest dość drogą bo od 47-do 52 zl w zależności od apteki ale działa cuda rewelacja, można ja używać codziennie jako maskę i myć nia twarz - cera sie nie błyszczy dość długi czas.

Gość Lukrecja_
Witajcie, dziękuje za wszystkie opinie. Przeczytałam je z uwagą, zapisałam wszystkie propozycje na karce i udałam się z tym do dermatologa. Polecił mi maść aknemecin i smarowanie jakimś żelem. Zatem zakupiłam Cerabit, choć samego żelu nie dostałam, tylko z tabletkami. Może też będę je brała. Teraz tylko czekać na efekty.

Gość martunek4
Lukrecja Trzymam kciuki, żeby cerabit pomógł tak jak mi.

1. korzystam z lata, staram sie sporo przebywac na słonu i w ogóle na swiezym powietrzu, syfki same się wysuszają 2. łykam LEVITAN, suplement diety na bazie drożdzy. nie jestem systematyczna wiec biore sie za niego głownie jak mnie zsypie, wtedy przez 2-3 dni biore dawkę 3*dziennie po 4 i znika;) 3. nie pozwalam sobie na spanie w makijazu, co kiedys mi sie zdarzało, ogólnie dla swiezosci czesto przemywam twarz tonikiem OriflamePure Skin po 4 i najważniejsze - jak juz cos wyskoczy to nie skubie przy tym. kiedys mialam masakrę na twarzy bo wyciskałam co sie dało (i nie dało:) ), teraz jak cos wyskoczy a np siedze w domu to smaruje korektorem zielonym (z olejkiem z drzewa herbacianego, tez Oriflame - konsultantka:P ) i NIE TYKAM

Gość Jedynka...
Nie ma nic gorszego dla cery trądzikowej jak wystawic ja na słonce bo owszem na jakis czas pryszczy sie pozbędziecie - bo slonce wam zmiejszy lojotok i przysuszy skorę natomiast po lecie gruczoły łojowe bede pracowały z zdwojoną siłą i wtedy dopiero wypryszczy takze nie polecam "celowego" smażenia buzki na sloncu

Właśnie dla cery tłustej korzystny jest bratek w postaci herbatki albo np wspomnianego cerabitu

Gość klaudia84
Ale tu nikt nie mówi o SMAŻENIU buzi na słońcu - przecież wszystko stosowane w nadmiarze działa niekorzystnie. Wystawić np. buzie na słońce na okres 10-15 minut, a smażyć ją przez cały dzień, to różnica. Promienie słoneczne wyeliminują problem nadmiernego łojotoku, niemniej nie są remedium. Ważna jest dieta i unikanie tłustych, słodkich i pikantnych potraw, oraz stosowanie właściwych kosmentyków. Ja myje twarz żelem Cerabit i zażywam też tabletki o takiej samej nazwie. Krem musi być również przeznaczony do skóry tłustej, z łojotokiem, dlatego musi mieć on lekką konsystencję i szybko się wchłaniać, gdyż tłusty krem zostawi nieestetyczną powłokę na skórze, a pomieszany z łojem doprowadzi do koszmarnego efektu :/

Gość Lukrecja_
Kupiłam i używam Cerabit zarówno żel jak i kapsułki. Zestaw ten przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Jestem bardzo zaskoczona jego tak pozytywnym działaniem na moją cerę. Po prostu super! Cera ładnie mi się goi i zrobiła się gładsza, krostki żadne nowe się nie pojawiają. Mam wrażenie, że troszkę jest jaśniejsza. Żel pięknie wysusza, fakt, że po nim smaruje twarz kremem nawilżającym. Tabletki mi się już skończyły, ale pokuszę się kupić jeszcze jedno opakowanie. Myślę, że podwójnie działanie właśnie taki skutek przynosi jak opisałam. Polecam go bardzo.

Gość a czy nie lepiej zastosowac
srebro koloidalne??tak wewnetrznie jak i zewnętrznie,to sposób naturalny i bardzo skuteczny,a takie trucie sie chemia to tylko przysparza kolejnych wyprysków