Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukrecja_

Sposoby na pryszcze

Polecane posty

Gość likatna123
brałam srebro na grzybice pochwy, którą z kolei miałam po Unidoxie i nie pomogło ani ono na infekcje ani Unidox na pryszcze. jedynym skutecznym lekiem na trądzik jest chyba Akenenormin, bez kitu

Gość mi pomaga olejek
z drzewa hebacianego

Gość Veolka
Ale my piszemy o pryszczach a nie trądziku. Nie każdy pryszcz to jest trądzikiem zaraz. Cerabit jest właśnie na pryszcze i fajnie sobie z nimi radzi, mi on pomaga.

Gość afadro
A w żelu Cerabit jest właśnie wyciąg z drzewa herbacianego, a w kapsułkach z bratka na oczyszczenie organizmu a co za tym idzie oczyszcza sie cera. A to srebro koloidalne gdzie sie kupuje? i ile kosztuje?

Gość na pryszcze
najlepsze są okłady z moczu. Albo, żeby wzmocnić efekt, należy go popijać kilka razy dziennie.

Z tym moczem, to coś ci się w główce pomieszało. Raczej urynoterapii nie polecam, aczkolwiek cerę tłustą i trądzikową idealnie pielęgnuje zawarty w kremach MOCZNIK, niemniej składnik ten jest jednym z wielu zawartych w kremie i z wszystkimi tworzy on spójną całość i pożądany efekt. Os siebie polece kosmetyki z Clareny, comiesięczne wizyty u kosmetyczki i zażywanie Cerabitu, który ma bardzo dobry wpływ na poprawę stanu naszej skóry.

Gość Matrana
Tyle tu piszecie o Cerabicie, czy można wiedzieć co on ma w swoim składzie oprócz drzewa herbacianego? Czy on nie wysusza za bardzo cery? W mojej aptece nie dostałam tego żelu.

Żel ma w składzie olejek z drzewa herbacianego i wyciąg z kozieradki a kapsułki ziele bratka cynk miedź. Najlepiej stosować i żel i kapsułki. Pomoże jeśli masz tłustą cerę

Gość Konaksia
U mnie w aptece też trudno dostać jest żel Cerabit, ja po prostu go zamówiłam przez Internet, bo on bardzo służy. Cera moja wygląda znacznie lepiej i krosty znikają powoli a nowe się nie pojawiły jak dotąd. Poza tym biorę też suplement diety i od czasu do czasu robię maseczkę z drożdży.

O olejku rycynowym na zwalczanie pryszczy nie słyszałam jednak zostanę przy Cerabicie

Gość Brylantynka
Hej dziewczyny ;* Jeśli chodzi o mnie to poszłam do dermatologa by zapytać czy coś da się zrobić z moją buzią, okazało się, że tak. Przepisała mi lek epiduo. Powiedziała mi także parę ważnych rzeczy które może Wam też się przydadzą: * jeśli ma się problem z wągrami (tak jak w moim przypadku); najpierw trzeba iść na oczyszczanie buzi i tydzień po nim zacząć stosować ten lek *na początku robić przerwę 4dni i z czasem jeśli zauważa się mniejsze zaczerwienienie zmniejszać ten okres przerwy do 3dni potem do 2 i jeśli będzie ok stosować go codziennie *to jest leczenie i ten proces jest długotrwały *przed zastosowaniem leku trzeba umyć buzię, odczekać 30min i dopiero nałożyć krem, jeśli krem bardzo podrażnia skórę to po użyciu kiedy się wchłonie trzeba zastosować krem nawilżający *ilość kremu to na opuszku palca ziarko grochu, rozdzielic na 5: czoło, policzki, nos i broda To tyle jeśli chodzi o instrukcje jakie dostałam od mojej Pani Dermatolog. Napiszę Wam jakie efekty przyniosła mi maść. Bo narazie dzisiaj byłam na oczyszczaniu, muszę poczekać tydzień.

Gość czysta twarz
Witam! Chciałabym się podzielić z wami moim sukcesem. mam pryszcze od 14 r życia ( teraz mam 18) i w moim przypadku sprawdziło się: * mycie twarzy przegotowaną wodą *stosowanie emulsji sofeo ( jest do kąpieli, sprzyja regeneracji skóry) * peeling raz/ dwa razy w tygodniu. obserwując swoją twarz stwierdzam fakt że skłonności do pojawiania się pryszczy zależą od dnia cyklu mens. i zawsze przed okresem mi to się nasila i wtedy stosuję dodatkowo sudocream. życzę

Gość gość
ja miejsce pryszcz smaruje sokiem z cebulu znika nie zostawiajac sladu - sprawdezony sposob

Gość gość
Ja polecam pójść do dobrego dermatologa, który dobierze odpowiednią kurację do skóry i przyczyny. Może warto skorzystać czasami z usług fachowców. Jeśli ktoś poszukuje w Łodzi to polecam profesora Błaszczyka. Przyjmuje w dr Lik Clinic na Rewolucji.

Gość gość
pij 2 razy dziennie herbatki z bratka,naprawde pomaga

Gość gość
Krem na noc z kwasem pirogronowym plus zabiegi z kwasem pirogronowym zrobione przez kosmetologa. Pryszcze i trądzik giną w oczach :)

Gość gość
w dvpę sobie te tabletki wsadź, spamerko

Gość paula96131
Osobiście na trądzik polecam preparat Octenisept. Jest to specyfik, którego używają w szpitalach do odkażania ran. Można go używać na skórę, błony śluzowe itp. Czytałam wiele opinii na ten temat w internecie i skusiłam się go wypróbować, gdyż moja mama posiada go w domu. Miałam dużego, bardzo bolącego pryszcza, który po kilku posmarowaniach prawie zniknął. Octenisept jest w formie "psikacza". Ja psikałam na patyczek do uszu i smarowałam tym pryszcza. Jest to antyseptyk czyli zabija bakterie, a jak wiadomo pryszcze tworzą się przez bakterie. Jest on trochę drogi po około 45-90zł w zależności od kupowanej ilości. Ogólnie na pryszcze polecam oczyszczanie codziennie skóry. Ja używam kosmetyków z firmy ZIAJA. Są naprawdę skuteczne i przede wszystkim nie drogie. Kupuję je przeważnie w ulubionej aptece. Stosuję żel myjący przeciwtrądzikowy i przeciwłojotokowy z tej firmy, który nieco wysusza twarz. Ja mam cerę mieszaną, więc po użyciu tego żelu muszę ją jeszcze dodatkowo nawilżyć kremem nawilżającym - oczywiście z firmy ZIAJA MED. Mam też cerę naczynkową, więc jest ona niejednokrotnie zaczerwieniona i muszę używać podkładu, by to zakryć. Do cery naczynkowej polecam również krem z firmy ZIAJA MED do cery naczynkowej. Smarowałam się nim na noc i jak dla mnie był bardzo skuteczny. Do cery naczynkowej także polecam krem z firmy LIRENE do cery naczynkowej - również bardzo dobry - a także tonik z firmy LIRENE do cery naczkowej, który również dodatkowo nawilża twarz. Z firmy LIRENE używam także peelingu do twarzy uczyszczającego i także fajnie wygładza twarz. Według mnie, najlepiej szukać kosmetyków do twarzy w aptece. Farmaceuta zawsze coś doradzi. ;) Ja zawsze im bardziej wierzę niż tym w zwykłych drogeriach :) To właśnie w aptece polecili mi ZIAJĘ i jestem bardzo zadowolona. NAJWAŻNIEJSZE TO - NIE WYCISKAĆ PRYSZCZY!! Przez to roznosi się bakterie po innych częściach twarzy i tworzą się nowe pryszcze. Nie wyciskać - a na twarzy nie bedzie tyle pryszczy, a także skóra nie będzie aż tak zaczerwieniona. Aha... zapomniałabym :) Na zaczerwienienia baaaardzo dobra jest cytryna. Wyciskałam sok z cytryny na wacik i pocierałam twarz. Po pewnym czasie twarz zrobiła się jaśniejsza. :)

Gość nadobnaelwira
Problemy z cerą przeszły mi odkąd zaczęłam się zdrowo odżywiać. Kiedyś smarowałam się wszystkim, co mi przepisywali dermatolodzy i nie przechodziło., W końcu kuzynka, która doktoryzuje się z techologii żywienia, przepisała mi naturalną dietę,już po kilku tygodniach było o niebo lepiej. Polecam np kiełki, bo mają dużo wszechstronnych właściwości: "Wspierają leczenie problemów skórnych" no i to jest prawda, można poczytać tu: http://terapiasokami.pl/nasiona-na-kielki-koniczyny-bavicchi nie wspominajac o świeżych sokach, które sprawiają, że oblicze jaśnieje ;)

Gość MC1952
najtaniej! moja kolezanka,ktora miala tradzikopodobne krosty.dowiedzialam sie od pewnej starsze kobiety,ze oklady z moczu moga poprawic wyglad skory.i faktycznie,kolezanka z oporami to stosowala,ale po pol roku byly juz efekty.

Gość Gosia187
Jedynym preparatem, który okazał się pomocny i po stosowaniu, którego pierwsze efekty pojawiły się już po 2 tygodniach, jest ten, z tej strony internetowej: http://www.natradzik.info.pl/ Polecam, bo naprawdę działa, a zdążyłam przetestować dużo środków tego typu.