Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila kamila 2

sokowirowka czy wyciskarka?

Polecane posty

Gość kamila kamila 2

co lepiej kupic? chcialabym kupic do robienia samemu sokow np. z marchwii, jablek, kiwi, truskawek; ale nie wiem co wybrac..

Gość angol
ja jestem za wyciskarką generalnie lepiej radzi sobie z wyciskaniem, mniejsze straty w miaższu (jest suchszy), cichsza, łatwiej się myje, łatwiej się obsługuje no i przede wszystkim sok jest znacznie zdrowszy. Masz jakąs szczególną na oku? ja mam omegę 8006 i jestem z niej bardzo zadowolona

Gość poganiacz klawiszy
angol wyciskarka jest dobra do diety gersona jak ona chce raz na pół roku sok zrobic to wystarczy jej sokowirówka ale jak chce o zdrowie zadbać to polecam wyciskarka

Gość angol
nie tylko do terapii gersona, ale rzeczywiście do dbania o zdrowie. jeżeli zamierzasz tak jak mowi poganiacz klawiszy sporadycznie wyciskac sok to faktycznie szkoda kasy na takie urzadzenie mozna kupic najzwyklejsza sokowirowke w markecie za 200zl. myslalam ze chcesz czesciej pic sok - wtedy wyciskarka jest juz jak najbardziej przydatna.

Gość poganiacz klawiszy
np omega ma ta zaletę ze można inne rzeczy robić mielenie kawy, pieprzu, suszonej papryki, ziół itp. - mielenie mięsa na pasztety, maku na makowiec, sera na sernik, chrzanu na ćwikłę itp., - formowanie makaronu, klusek, paluszków chlebowych itp., - mielenie orzechów na masło orzechowe, - mielenie( homogenizowanie ) mrożonych owoców na sorbety i desery, - przygotowywanie homogenizowanych pokarmów i deserów dla niemowląt i małych dzieci. możną kupić sokowirówkę za 1037,- Zł