Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona alkoholika

jak to zrobić

Polecane posty

Gość żona alkoholika

jesteśmy ponad 20 lat po slubie, mamy dzieci i piekne mieszkanie o którym my i dzieci marzylismy przez lata jak odejsć i zabrac dzieciom to ,na co tak długo czekały maż od pewnego czasu bardzo dużo pije, praktycznie nie ma go w domu, nie chce sie wyprowadzic, bo tak mu wygodnie nie robi awantur, nie bije, upity śpi i tyle psychicznie nie wytrzymuje juz tego i chcę odejsć, ale jak mam to zrobić dzieciom, odebrać im to na co tak długo czekały, same urządzaly i isc z nimi na jeden wynajęty pokoj, bo na tyle tylko będzie mnie stać? proszę nie piszcie mi, że jestem materialistką, bo nie jestem

Gość 3 możliwości
1. męczyć się dalej 2. wyprowadzić się, ale dlaczego to Ty masz się wyprowadzać ?! 3. zamienić mieszkanie na 2 oddzielne

Gość lukrecja.
a maz nie moze isc z domu???/ bedzie chyba bardziej sprawiedliwie.... ja Ci napisze z wlasnego doswiadczenia. Moj ojciec pil, wlasciwie przez cale moje dziecinstwo i wiek szkolny, studia. Nie bil, awantur nie robil, ewentualnie ja go szarpalam i tluklam z tej cholernej bezsilosci... Mialam po prostu jedno marzenie - by przestal pic!!!! Poza tym nic mi do szczescia nie brakowalo, mam wspaniala mame, przyjaciol, pasje.... Teraz ja sama jestem mama, a moi rodzice dziadkami. Mieszkamy niedaleko siebie. A moj ojciec nie pije od kilku lat :-) I jest rewelacyjnym dziadkiem, dzieci na nim przepadaja! Ciesze sie, ze moi rodzice sie nie rozwiedli (chociaz namawialam mame do tego), ze sa razem, a moje dzieci maja swietnych dziadkow....

Gość lukrecja. a nie boisz się
czasem, że Twój tata kiedyś jednak się napije i wszystko wróci i jeszcze Twoje dzieci będą tego świadkami? Ja mam podobną sytuację i ciągle się boję...

Gość żona alkoholika
dzięki kobitki lukrecja napawaszmnie nadzieja, bo to nie jest zły człowiek i kocham go mój młodszy syn nie chce zostawic taty i to też daje mi do myslenia, nie chcę by kiedyś obwiniał mnie ze zabrałam mu ojca maz mogłby się wyprowadzic, ale nie rozumie dlaczego, jest nam przeciez dobrze razem, kocha mnie i dzieci twierdzi tak i mysle, że jest o tym przekonany

Gość czy to normalne jest
aby pytać dziecko o zdanie. Dzisiaj nie chce, a jak będzie dorosly może miec pretensje dociebie, ze kazałaś mu z kims takim mieszkać pod jednym dachem. A jak przejmie zachowania ojca, bo uzna ,ze one są prawidłowe. nie myślisz o tym?

Gość otulona_snem
nedzna prowokacja głupiej smarkuli