Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Śmiechu warteeeee

ślub cywilny

Polecane posty

Gość Śmiechu warteeeee

jak organizowaliście swoje śluby cywilne? Mam ustalony termin na 1 sierpnia i cały czas sie zastanawiam czy wynając jakieś lokum czy na obiad zaprosić do domu. Gości będzie garstka najbliższa rodzina pluś świadkowie max 15 osób. Mam też pytanie odnośnie kreacji jestem w 7mies ciąży i niebardzo wiem co na siebie włożyć macie jakieś pomysły?

Gość Kajaaaa
No to troszkę mało czasu zostało ci, żeby to zorganizowac. Tym bardziej, że sierpień, to miesiąc gdzie ciężko o jakieś restaruracje, bo wszystko już zarezerwowane. Ja miałam normalne przyjęcie w restauracji, które trwało do rana, Gości było coś koło 30 w sumie tylko najbliższa rodzina. Byłam w 5 m-cu miałam ubraną długą suknię w złotym kolorze.

Gość Śmiechu warteeeee
Akurat o sale bym martwić się nie musiała, ślub mamy w małym miasteczku gdzie praktycznie mało co się dzieje, wszyscy młodzi raczej stamtąd uciekają dzwoniłam też do restauracji i jeżeli tylko chcę mogę sale wynając tylko nie wiem czy jest sens dla 15 osób z czego większośc jest nie pijąca

Gość ale wy sie nakrecacie
co do sukienki to zależy od Twoich funduszy, ale ja bym włożyła cos w stylu empire. W jakims pastelowym kolorze - w sklepach z sukienkami wieczorowymi na pewno cos będzie :)

Gość Kajaaaa
Szczerze mówiąc, to raczej nie ma sensu. Przy 15 osobach sama zrobiłabym coś fajnego w domu :)

a co, wesele to tylko picie?? :o Ja bym zarezerwowała miejsce restauracji, zaserwowała dobry obiad z deserem :) na pewno miło będzie w gościom i wam :)

a w domu to urodziny można zrobic a nie jedyne takie przyjecie w waszym życiu :o

Gość Śmiechu warteeeee
tylko po co mi znowu sala na 200 osob jak bedzie 15 hehe:) za rok bierzemy koscielny wiec weele i tak bedzie wiec w sumie po co robic 2 choc z 2 strony tak w domu....

nie musisz wynajmować sale :o a tylko stolik na 15 osób :) Taki uroczysty obiad i tyle... Będziecie to na pewno długo wspominać i bardzo miło.

Gość Śmiechu warteeeee
a co niby? zeby [rawnie wszystko bylo zatwierdzone to tylko cywilny koscielny to przysiega przed Bogiem a nie kazdy musi byc wierzacym

ja bym chyba tak zrobila-stolik w dobrej restauracji,milo,przyjemnie i gustownie:) zjecie obiadek,deser i moze jakies piwko i dobra jest:) bo jednak samodzielnie obsluzyc 15 osob w domu,to sporo roboty-tyle gotowaniu,latania i garow... brat robil dla 12 osob chrzest w restauracji i bylo fajnie..policzyli mu 55zl od osoby,wiec tragedii nie bylo...obiad,ciasto i kawa,zimna plyta....wodka osobno

Gość dokładnie nie musisz
wynajmować całej sali. Ja jak pytałam w restauracjach o obiad to albo mieli małą osobna sale, albo proponowali że złaczą stoliki i troche odgrodzą od reszty sali. Obiad, deser, kawa, herbata, co kto woli i do domu. Szkoda w domu się męczyć