Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość każdy mówim i piszę inaczej

każdy mówim i piszę inaczej data urodzenia

Polecane posty

już mam trochę tego dosyć otóż tego jak każdy inaczej interpretuje datę urodzenia swój wiek itp. dziecko ma dwa lata czy skończyło dwa lata ciągła wydumka !!!!!!!!!!!! córka urodziła się 29 sierpnia 2007 roku będzie teraz miała drugie urodziny skończy 2 lata już mam dość tego zamętu !!!!!!!!!! może ktoś posiada jakiegoś linka do strony z regułą obliczania wieku

Gość do mam jedynakow
co to znaczy z regula obliczania wieku??? Dla mnie twoje dziecko ma PRAWIE 2 lata. Nie mozesz powiedziec, ze ma rok, 2 lat jeszcze nie skonczylo.

Gość grenadinne
gdzie problem? mow jak ci wygodnie, o co tyle cisnienia?

Gość Twoja córa skończy 2 lata tak
się mówi bo urodziłą się 29 sierpnia 2007 roku. Czyli patrz: rodzi się 29sierpnia2007 od 29.08.07-29.08.08 jest rok, od 29.08.08-29.08.09 jest drugi rok... czyli Twoja córka 1 września będzie miała 2 lata i 3 dni czyli skończyła już 2 lata. Al moim zdaniem lepiej mówic że ma dwa latka czy dwa i pół.:)

Gość kleszcz33
Ale mieszacie:O Dopoki nie nadejdzie dzien urodzin Twoja corka ma rok, chociaz w przypadku malych dzieci ludzi podaja miesiace. Jezeli ktos ochodzi we wrzesniu 20 urodziny, to na razie ma lat 19, to chyba oczywiste:O

no właśnie chodzi o te mieszanie ja wiem ile mam lat i ile lat ma moja córa ;) tak się zastanawiam nad tym bo wykupujemy wczasy no i wielki dylemat ile dzieciaki mają lat ;)

ja tez nie rozumiem jaki dylemat. ma 22 miesiace skonczone. niecale 2 lata, rok w przypadku takiego malego dziecka to kazdy pomysli o typowym roczniaku a nie prawie dwulatce. starsza bedzie miala np. 7 lat a nie 8 jeszcze moj ma 16 miesiecy. prawie poltora roku. a jaki problem jest z tym wykupieniem wczasow?? nie ma jeszcze dwoch lat jesli takie pytanie. my lecimy do Polski i maly ma duza znizke bo nie ukonczyl dwoch lat. nie bylo jakis problemow z obliczeniem tego. napisz konkretnie jaki problem bo ja nie rozumiem o co chodzi ze kazdy mowi i pisze innaczej