Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszy raz lece

czego nie mozna wniesc na poklad samolotu

Polecane posty

Gość pierwszy raz lece

lece pierwszy raz samolotem i mam pytanie czego nie mozna wlozyc do bagazu podrecznego napewno butelek z woda? ostrych narzedzi itp. co jeszcze? Czy to wszystko tzn. np. wode moge miec w duzym bagazu ?

Gość nie można wnieść bomby
a po co ci woda w głównym. Lądujesz na środku sahary?

Gość nie można wnieść bomby
poza tym wszystko jest opisane na stronie lotniska, albo linii lotniczych, albo na jakiejkolwiek stronie o podróżach. Nawet na stronach biur podróży powinny byc takie informacje.

Gość jhhjjjhj
Możesz mieć wodę ale w butelce nie większje niż 150 ml :P

Gość ***herbaciarka***
nie mozesz w bagazu podrecznym miec plynow oraz ostrych przedmiotow...w glownym bagazu mozesz to przewozic.Blyszczyk,krem czy inne mazidla tez zabieraja..

Gość ***herbaciarka***
w podrecznym nie moze miec wody,zero plynow...napoj mozesz sobie kupic po przejsciu odprawy..lecialam tydzien temu,wode musialam wyrzucic i kupic nowa po odprawie.

Gość najlepiej mieć tylko
paszport i inne dokumenty, bilet, książkę czy co tam bierzesz na podróż, żeby się nie nudzić i wsio. Ja jak mam się przesiadać to na wszelki wypadek biorę też zmianę bielizny i jakieś ciuchy - jedną zmianę, na wypadek gdyby zagubili mi bagaż, to zebym chociaż miała się w co przebrać po podróży.

Gość pierwszy raz lece
tak mozna powiedziec ze laduje blisko sahary ;) dzieki poszukam na stronach jeszcze info :)

Gość ja ja ja
Kosmetyki,lekarstwa,alkohol.Ostatnio przy mnie pani której nikt nie odprowadzał na lotnisko oddala nieznajomej swoje kosmetyki(i nie były tanie) żeby nie wyrzucić do śmieci.A jakiś pan wypił przy celnikach pól litra wódki bo szkoda mu było wylać ;-)

Gość ty65v
opony, łóżka, żyrandola 🖐️

Gość żadnych przyborów do
manicure, scyzoryków

a żyrandol właśnie można jakimś cudem. Znajoma wiozła jako rękodzieło i wniosła na pokład, tylko stewardesie musiała oddać na czas lotu do specjalnej skrytki :)

Gość pierwszy raz lece
a komorke jesli mam mozliwosc wlaczenia 'trybu w samolocie' to moge miec wlaczona czy beda sie czepiac?

no przecież wyłączyć trzeba tylko w czasie startu i lądowania, chociaż ja wyłączam na cały lot, i tak nikt do mnie w tym czasie nie zadzwoni, a w świetle ostatnich wydarzeń z udziałem samolotów, wolę dmuchać na zimne i nie powodować zakłóceń lotu ;)

poza tym, tak, jeśli zauważą że masz włączony, to ci każą wyłączyć. Stweardesa przed startem chodzi i wszystko sprawdza. Tzn. do torby ci nie zajrzy, ale co ci szkodzi wyłączyć.

Gość ***herbaciarka***
jesli tryb samolot to mozesz miec wlaczony..ale dopiero po starcie(gdy mozna odpiac pasy i swobodnie chodzic),przy ladowaniu musisz wylaczyc.Pytalam