Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adk...a

PROBLEM z tłustą, świecącą cerą

Polecane posty

Gość adk...a

Próbowałam wielu na świecącą cerę, ale jak do tej pory nic nie pomogło :( może ktoś ma sprawdzony sposób?

Gość przyzwyczaić się
myślałam , ze mi z wiekiem przejdzie , ale nie przeszło mam nadal tłustą cerę i mam 36 lat ale pociesz sie, że te co mają sucha cere szybciej zmarszczek dostaną ;-) moja koleżanka jest zryta na twarzy jak moja matka, a ja nadal mam gładką twarz i kosmetyczki się dziwią jak podaję swój wiek :-) 🖐️

Gość 8435kjhsdf87544g
ja mam w pracy w szafce rolke papieru toaletowego ale takiego zwykłego, świetnie wchłania ten tłuszcz z twarzy pomaga też ograniczenie słodyczy, a do mycia twarzy używam mydła naturalnego konopnego lub alep

Gość 8435kjhsdf87544g
aha i wcale nie używam żadnych kosmetyków matujących, jeżeli działają to bardzo krótko, a później jest jeszcze gorzej

Gość warto spróbować na noc
smarować twarz tłustymi, odzywczymi kremami (jeśli się nie ma trądziku). to czasem sprawia że skóra w dzień się mniej przetłuszcza przetłuszcza. I unikać silnie matujących kremów na dzień - tylko takie lekkie które mają w nazwie -nawilżająco-matujący.

Gość niestety problem jest
wewnatrz. sama mialam tlusa cere . pozniej dostalam tradzik polekowy, ktory rozwija sie szybko przy tlustej cerze. obecnie biore curacne odpowiednik izoteku i tylko on sprawia, ze cera jest matowa. wczensiej probowalam przez lata wszystkiego i niestety nic nie pomagalo poza absorbentkami przykladanymi co chwile do twarzy :O odkad biore ten lek twarz sie nie blyszczy nawet w upaly. jednak lek jest dla osob z tradzikiem byc moze tez z lojotokiem. o to trzeba zapytac lekarza. wlosy tez sie nie tluszcza. wczesniej musialam myc glowe codziennie teraz moge spokojnie raz na 3-4 dni. moge polecic jedynie puder ryzowy dostepny na allegro bardzo pomaga, albo dobra baze pod podklad.

Gość niestety problem jest
natluszczania na noc tez probowalam i innych metod zewnetrznych efekt na chwile. jak komus bardzo to przeszkadza to dobrze poprostu isc do dermatologa.

ja tez od lat borykalam sie z tym problem i tylko 1 metode mam na to - ten krem http://www.nokaut.pl/oferta/dax-cosmetics-perfecta-no-problem-antytradzikowy-krem-matujacy-redukujacy-blizny-i-przebarwienia-skory-gruszka-potas-mikroperly-matujace-50-ml.html on matuje na caly dzien, stosowalam tysiace ale tylko ten sie sprawdzil, nawet w upaly, do tego jest smiesznie tani

Gość adk...a
próbowałam już baz pod makijaż i nic nie skutkują, nie na dłużej :( ten krem jest dobry??? nie miałam go jeszcze

Gość adk...a
a tak wogle to maja cera nie dość, że jest tłusta to jeszcze na dodatek trądzikowa i wrazliwa :((( ojjj mam z nią niemałe problemy w pielęgnacji