Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skkddkkk

Kwiatki akrylowe

Polecane posty

Gość skkddkkk

Mam kilka pytan. Chciałabym nauczyć się zdobić paznokcie akrylem i z tego co przeczytałam, żeby zrobic kwiatki akrylowe potrzebny jest kolorowy proszek akrylowy, liquid, odpowiedni pędzelek, cleaner i waciki bezpyłowe tak? Moczymy pędzel w liquidzie, później nabieramy na pędzelek trochę proszku, robimy kuleczkę na paznokciu i modelujemy. Czy kwiatki akrylowe utwardza się w lampie??? Nigdy nie robiłam tego typu ozdób, zawsze paznokcie żelowe ozdabiałam lakierem lub ozdobami. Jeszcze chciałam zapytać jak zdobić farbkami akrylowymi? normalnie malujemy nimi paznokieć i co dalej? utwardzić? Niedługo wybieram się na kurs przedłużania paznokci metodą żelową a później dopiero na akryl ale chciałabym poćwiczyć zdobienie na tipsach. Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość truskawa17
no mniej wiecej jak to pisalas:) przy metodzie akrylowej czy przy przedluzaniu czy jesli chodzi o kwiatki czy farbki akarylowe nalezy po prostu czekac az masa zasygnie:) po malowaniu farbkami mozna polozyc przezroczysta warstwe akrylu, zelu czy innego specyfiku:)

Gość skkddkkk
Dziękuję Ci za odpowiedź :) Właśnie dziwilo mnie to że na filmach nie utwardzaja akrylu a nigdy nie miałam z nim do czynienia. Jutro zamówię proszek akrylowy, liquid , farbki i pędzle. Jeszcze chcialabym zapytać, jeśli zrobię już takiego kwiatka i chcę żeby on odstawał od paznokcia to wykonuję go na ostatniej wartwie żelu tak? a później czym go pomalować? Jest jakiś specjalny preparat? Czy topcoat nadaje się jako ostatnia warstwa do tego?

Gość truskawa17
hmm...wiec tak: kwiatka "zeby odstawal" :) robimy na ostatniej warstwie zelu. oczywiscie ze topcoatem mozesz zrobic ostatnia koncowa warstwe zeby sie ladnie swiecilo:) ale polecam tylko go nalozyc na pazokiec poniewaz jak dasz na kwiatka to nie bedzie takiego ladnego efektu. :)